Kesihatan dan kecergasan – cerita-cerita dongeng dan fakta-fakta yang didedahkan

Kesihatan dan kecergasan – cerita-cerita dongeng dan fakta-fakta yang didedahkan

Kita telah semua perkara-perkara yang dipelajari tentang maklumat yang ternyata tidak menjadi kenyataan, fakta-fakta kesihatan dan kecergasan dan mitos yang tidak berbeza benar-benar. Seseorang yang mendengar sesuatu seperti Petua hebat senaman di gimnasium tempatan. Mungkin mereka juga tidak mendengar ia betul. Tetapi mereka lambat memberitahu sesuatu yang mereka tahu, dan satu lagi mitos lahir, sekali lagi.

Ia adalah satu kenyataan yang kita lebih cenderung untuk percaya apa yang kita akan mendengar jika ia muncul datang dari kedudukan pihak berkuasa atau seseorang yang muncul untuk mengetahui apa yang mereka bercakap tentang. Malah, untruths ini boleh menjadi amat berbahaya jika anda melakukan senaman ini dengan betul. Di sini dalam artikel ini kita akan meneroka yang lebih mendalam dalam mitos dan fakta-fakta kesihatan dan kecergasan.

Anda boleh menemui beberapa yoga dan belakang sakit produk secara online. Yoga ini dianggap sebagai satu cara untuk melegakan sakit belakang anda. Hal ini hanya berlaku untuk kes-kes tertentu, membuat kenyataan ini mengelirukan dan berbahaya. Yoga boleh membantu anda dengan sakit belakang jika punca kesakitan yang berkaitan dengan otot-otot anda. Jika anda perlu untuk meregangkan dan menguatkan otot-otot di belakang anda atau kawasan-kawasan lain, yoga boleh membantu dengan itu. Sebaik sahaja anda telah dilakukan bahawa, sakit belakang anda mungkin sangat baik pergi. Melakukan yoga akan tidak melegakan sakit belakang kerana tulang isu-isu seperti masalah dengan cakera tulang belakang, Walau bagaimanapun. Dalam kes ini, yoga ini sebenarnya boleh menyebabkan komplikasi serius.

Terdapat sikap yang pelik di mana peluh berkenaan. Ramai orang cenderung untuk berfikir bahawa jika mereka akan berpeluh, kemudian mereka lakukan baik dan kerja keras. Tempahan juga percaya sebelah flip itu terlalu. Peluh sebenarnya hanya badan anda penghawa dingin. Walaupun mereka mungkin produk antara satu sama lain peluh dan penggunaan fizikal itu tidak menunjukkan satu sama lain.

Ia adalah hakikat bahawa anda boleh membakar kalori tanpa pecah peluh yang. Ianya cukup mudah untuk membakar kalori dengan berjalan kaki yang mudah.

Terdapat banyak penyelidikan untuk menyokong fakta bahawa rutin kecergasan sihat yang digabungkan dengan diet yang sihat boleh mengurangkan atau menghalang walaupun keadaan penyakit yang serius. Anda tidak syak lagi dengar selama kira-kira kesan senaman ke atas kesihatan kardiovaskular. Terdapat syarat-syarat lain yang boleh juga dipengaruhi oleh program senaman yang baik dan diet yang sihat. Senaman dan pilihan gaya hidup yang sihat juga boleh membantu melambatkan proses penuaan.

Dunia kecergasan adalah setengah penuh dengan pembohongan, pembohongan, dan kebenaran. Mempercayai apa-apa yang anda dengar boleh menjadi rumit jadi berhati-hati. Mencari cara-cara untuk mengesahkan maklumat sebelum awda mempercayai ia suka artikel ini. Beberapa maklumat yang anda dengar boleh membahayakan, pastikan yang anda berhati ini. Kita semua adalah bertanggungjawab untuk melaksanakan “due diligence” dengan apa yang kita Baca atau dengar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *