Kesihatan dan kecergasan cadangan: Mencapai badan impian anda hanya

Kesihatan dan kecergasan cadangan: Mencapai badan impian anda hanya

Kecergasan telah menjadi sebahagian popular setiap hari yang tinggal bagi sesetengah orang. Untuk orang lain, mereka tidak tahu bagaimana untuk menggabungkan kecergasan ke dalam kehidupan mereka. Apa pun kes anda mungkin, artikel berikut akan memberikan anda maklumat mengenai kecergasan yang akan menyumbang kepada cara hidup yang sihat.

Memberi tumpuan kepada latihan anda. Selagi anda membuat masa untuk Kecergasan, Manfaatkan masa anda dengan benar-benar memberi tumpuan kepada latihan anda. Jika anda akan pada kadar yang di mana anda boleh selesa berbual di telefon atau membaca buku, anda menipu diri sendiri daripada hasil. Benar-benar menolak diri anda semasa latihan anda dan simpan dalam kegiatan kemudian.

Tidak ke atas kereta api. Menggunakan berat yang berlebihan atau mengabaikan sakit badan boleh membawa kepada kecederaan yang serius seperti kecederaan cuff alat pemutar dan trauma yang teruk belakang. Senaman boleh menyebabkan kesakitan yang panjang yang berpanjangan atau kronik dan irreversibly merosakkan gentian otot. Teori minda ke atas perkara yang hanya terpakai dalam bahagian badan. Kesakitan adalah isyarat dari badan untuk minda untuk mengelakkan ia daripada merosakkan dirinya.

Dapatkan fit dengan melompat! Jika anda melompat 30 kali sehari, ia akan menguatkan tulang dan meningkatkan tahap kesihatan dan kecergasan. Jangan cuba melompat sebelum memanaskan. Panas sehingga anda berehat sedikit berpeluh, dan kemudian melompat dan 30 kali. Anda tidak perlu melompat dan mematikan apa-apa kerana ia adalah kesan yang menguatkan tulang. Hanya pastikan anda melakukannya pada permukaan yang lembut seperti tikar senaman menokok-Tambah.

Berjalan di musim sejuk, akan membantu anda nada lebih cepat. Apabila anda berjalan di salji anda akan bekerja betis dan paha dua kali sebagai keras, anda serta anda perlu melibatkan diri anda teras untuk menyokong baki anda, ini akan mengukuhkan abs anda. Otot-otot yang digunakan ketika berjalan-jalan rata dalam salji akan digunakan sama seolah-olah anda pada kenaikan yang berbukit-bukau.

Penurunan berat badan apabila anda menukar genggaman anda. Apabila anda pergi untuk cengkaman yang lebih luas anda menggunakan otot-otot yang berbeza, terutamanya orang-orang yang lebih lemah daripada otot utama anda. Dengan menjatuhkan berat anda mengurangkan kecederaan yang anda mungkin menerima jika otot-otot anda mendapat terkejut dengan berat. Genggaman yang lebih luas secara amnya menggunakan lebih daripada belakang dan bahu anda.

Ianya masih boleh didapati untuk bersaing dengan kecergasan anda apabila anda berada di percutian atau perjalanan perniagaan. Dengan tidak bersenam semasa, anda boleh menggagalkan rutin senaman keseluruhan anda. Manakala di bilik hotel anda, melakukan beberapa set crunches, Jangan tolak beberapa up dan berjalan kaki ke destinasi anda apabila mungkin.

Petua kecergasan yang hebat untuk menambah saiz beberapa quadriceps anda adalah untuk mula melakukan Peti squats. Squats Peti yang besar dan akan memberikan kuasa letupan ketika melakukan squats. Semua yang anda perlukan adalah satu kotak di letakkan di belakang anda. Anda melakukan mencangkung yang biasanya anda lakukan, tetapi anda berhenti seketika apabila anda duduk di dalam kotak.

Jika anda telah memutuskan untuk memberi kecergasan pukulan anda mungkin akan berasa sedikit kagum dengan kecergasan perkara-perkara yang berbeza boleh bermakna. Ia adalah penting untuk tanya diri anda apa yang bermakna untuk anda. Apabila ini telah ditetapkan, anda akan dapat mengambil kira seperti kapal roket ke arah matlamat anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *