Kesihatan dan kecergasan adalah sukar untuk kekal tanpa idea-idea yang berguna seperti ini

Kesihatan dan kecergasan adalah sukar untuk kekal tanpa idea-idea yang berguna seperti ini

Jika idea sangat kecergasan menyebabkan anda untuk peluh sejuk yang daripada artikel ini adalah untuk anda. Artikel ini akan membentangkan beberapa tips hebat untuk membuat kecergasan satu pengalaman yang menyeronokkan bagi mana-mana peserta. Bahkan jika anda telah bekerja selama bertahun-tahun anda boleh menemui beberapa idea yang hebat di sini.

Menguatkan bahagian belakang anda untuk membantu sakit belakang akhir. Setiap kali anda melakukan satu set latihan yang berfokus tentang senaman perut anda, melakukan satu set latihan yang berfokus pada belakang anda. Bekerja hanya otot abdomen boleh menyebabkan postur yang miskin dan sakit di bahagian belakang yang lebih rendah.

Petua kecergasan yang besar adalah untuk mengukur statistik anda sering. Sekiranya matlamat anda untuk mengukur saiz pinggang, lemak badan atau beberapa pembolehubah lain sekurang-kurangnya setiap empat minggu. Ini akan menunjukkan keputusan bahawa latihan anda telah berikan kepada anda, yang akan mendorong anda lebih untuk mencapai matlamat anda.

Beli beberapa set pakaian senaman yang memastikan satu item padan dengan semua yang lain. Mengapa habiskan masa mencari melalui almari dan laci sesuatu yang sepadan apabila anda boleh menggunakan masa itu untuk bersenam? Tidak ada yang benar-benar peduli apa yang anda pakai jadi asas pilihan pakaian senaman anda pada kemudahan dan bukannya sia-sia.

Untuk kekal sihat apabila bersenam, ia adalah penting bahawa badan anda juga akan terhidrat. Kira-kira dua jam sebelum sesi anda bersenam, minum kira-kira dua hidangan (satu hidangan adalah 8 oz) air; semasa anda bersenam, anda harus minum sekurang-kurangnya 5 oz bagi setiap 20 minit senaman. Dehidrasi boleh mempunyai kesan negatif yang serius pada badan dan boleh membawa kepada kemasukan ke hospital jika teruk.

Rakaman Tendang merupakan cara terbaik untuk campuran sehingga rutin senaman tetap anda. Dengan menggabungkan sepakan dari karate dan pukulan dari tinju, ia adalah cara yang baik untuk meningkatkan daya tahan dan nada badan anda pada masa yang sama. Melakukan crunches di luar kelas yang akan meningkatkan kesan kickboxing itu mempunyai kekuatan teras anda juga.

Mencegah apa-apa jenis kecederaan belakang dengan memerah punggung anda bersama-sama apabila anda mengangkat berat atas kepala anda. Senaman seperti berdiri menekan bahu benar-benar boleh membebankan bahagian belakang anda jika anda tidak mempunyai postur yang betul. Memerah punggung anda memaksa anda untuk luluskan belakang anda dan membolehkan anda untuk melakukan senaman ini dengan betul.

Untuk mendapatkan kualiti kerinting atau bahu yang terbaik menekan, hanya menjalankan satu tangan pada satu masa. Melakukan satu set dengan tangan kanan anda, maka susulan dengan satu set yang serupa dengan sebelah kiri anda. Dengan memisahkan kedua-dua, anda akan lebih cenderung untuk melihat hasil yang berkualiti berbanding dengan melakukan set tersebut secara serentak.

Terdapat pelbagai cara yang anda boleh kekal cergas. Ilmu adalah kunci kepada yang lebih baik senaman kaedah dan masa pengurusan. Artikel ini mempunyai satu set besar daripada tips yang anda boleh memilih untuk mengikuti lebih banyak kejayaan dalam usaha kecergasan anda. Mengumpul idea merupakan cara terbaik untuk memulakan apa-apa dan anda hanya mula perjalanan anda ke arah gaya hidup sihat yang betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *