Kesemutan pada zakar–apa yang dimaksudkan

Kesemutan pada zakar–apa yang dimaksudkan

Jika seorang lelaki zakar kesemutan, ia mungkin tanda masalah kesihatan yang serius. Lebih daripada hanya menyakitkan hati, ia mungkin isyarat jangkitan, keradangan dan penyakit sistemik. Kesemutan merupakan tanda hujung saraf yang bermasalah, jengkel dengan keradangan, kebuluran nutrien, atau rosak disebabkan oleh trauma. Bagi sesetengah lelaki ia adalah akut dan mungkin hanya bertahan beberapa jam untuk beberapa hari, dan bagi lelaki lain ia adalah satu penyakit misteri yang boleh pergi untuk tahun. Diagnosis dan rawatan harus dicari dengan segera, untuk mengelakkan kerosakan yang kronik terhadap saraf dan kehilangan fungsi. Tambahan, crèmes Kesihatan zakar dan ubat-ubatan mungkin semua menyokong pemulihan saraf, fungsi imun dan penyembuhan.

Sirkulasi yang buruk

Kesemutan pada zakar mungkin disebabkan oleh kes yang akut atau kronik peredaran miskin. Manakala yang tidak mungkin kedengaran betul-betul serius dalam alam semula jadi, ia adalah punca Sirkulasi yang buruk yang menentukan berapa banyak lelaki yang perlu bimbang. Penyakit jantung merupakan salah satu punca utama kematian di kalangan lelaki di seluruh dunia. Sirkulasi yang buruk ke tangan, kaki dan rantau pelvis boleh menjadi salah satu daripada tanda-tanda pertama penyakit kardiovaskular muncul. Postur yang miskin, obesiti, kencing manis, gaya hidup sedentari dan kerosakan kapilari tempatan dalam tisu-tisu zakar juga boleh menyebabkan aliran darah yang berkurangan. Bagi memastikan aliran darah seluruh badan yang sihat, ia adalah penting untuk minum banyak air, bersenam 2 – 3 kali seminggu, mengurangkan gula putih dan lemak tepu dalam diet dan mempertimbangkan menggunakan suplemen jantung sihat seperti bawang putih, hawthorn, minyak ikan, vitamin C, E dan L-arginine.

Neuropati

Kerosakan saraf boleh berlaku melalui pelbagai cara, dan sangat memudaratkan kepada kesihatan seksual lelaki seperti saraf tidak dikemaskini dengan mudah sekali rosak. Trauma fizikal kepada keradangan saraf dan/atau saraf tunjang, aliran darah yang lemah, yang tempatan dan jangkitan yang boleh semua membawa kepada kerosakan saraf, menyebabkan kesemutan, sakit, kebas atau pembakaran. Kencing manis adalah punca kerosakan saraf di kedua-dua lelaki dan wanita, yang biasa kerana tahap gula dalam aliran darah mengurangkan peredaran dan pengoksigenan tisu-tisu alat. Merangsang peredaran boleh membantu, tetapi mengawal gula darah adalah penting untuk memulihkan kesihatan seksual. Alpha lipoic asid, antioksidan yang dikaji dengan manfaat kesihatan, kencing manis, boleh memulihkan beberapa fungsi saraf hilang dan melindungi kesihatan saraf di kalangan pesakit diabetes. Melancap yang kerap atau agresif juga boleh menyebabkan isu-isu peredaran darah dan kerosakan saraf. Biasanya sis ini sementara jika zakar receuves masa yang mencukupi untuk pulih dan zakar memilih vitamin dan mineral yang digunakan kepada kulit zakar untuk menyediakan persekitaran penyembuhan.

Jangkitan

Penyakit-penyakit seks yang dihantar dan jangkitan adalah salah satu punca utama kesemutan zakar. Jika seorang lelaki mempunyai tempahan telah unprotected seks, dan kini mengalami kesemutan pada zakar, ianya berkemungkinan bahawa beliau telah mengidap jangkitan. Ketuat, Candida, Chlamydia, dulan dan trichomonas adalah beberapa patogen yang paling bertanggungjawab menyebabkan gejala ini menyedihkan. Di samping itu, hati khusus adalah satu lagi diagnosis yang mungkin melibatkan keradangan kronik dalam urethra. Ujian darah dan air kencing akan mengenal pasti punca jangkitan dalam kebanyakan kes. Menurut satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal pakar perubatan keluarga Amerika pada tahun 2010, ubat-ubatan seperti azithromycin atau doxycycline sering merawat IMS dan hati berjaya. Lelaki juga perlu melihat ke dalam menyokong fungsi imun untuk menghindari penyakit virus dan bakteria. Vitamin C, A dan zink adalah makanan tambahan semulajadi yang telah dikaji untuk mereka imun yang merangsang sifat.

Crèmes Kesihatan

Merawat tisu-tisu tempatan dengan crèmes Kesihatan merupakan cara terbaik untuk mempromosi Kesihatan zakar dan meningkatkan fungsi saraf. Crèmes Kesihatan zakar (paling profesional mengesyorkan minyak lelaki Man1) menyerahkan pelbagai nutrien penting untuk kesihatan lelaki di tempat mentega shea–seorang anti-radang semulajadi yang melembapkan dan mengurangkan tisu-tisu penghubung. Vitamin C, E, A, L-arginine dan alpha lipoic asid dimasukkan ke dalam bahan-bahan aktif. Gabungan ini akan merangsang fungsi imun, meningkatkan kesihatan kapilari, manfaat hormon lelaki dan mengurangkan radang dan kerengsaan saraf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *