Keselamatan Sosial kecacatan – senarai keadaan perubatan

Keselamatan Sosial kecacatan – senarai keadaan perubatan

Senarai keadaan perubatan yang hilang upaya keselamatan sosial adalah senarai syarat-syarat yang menerima keselamatan sosial bagi individu yang layak kerana menjadi Kurang Upaya. Walau bagaimanapun, senarai ini boleh menjadi sangat rumit pada masa-masa dan ramai orang tidak menyedari bahawa, hanya kerana anda mempunyai keadaan yang disenaraikan di suatu tempat dalam tajuk mereka, anda tidak boleh memenuhi kriteria khusus yang digariskan dalam penerangan yang lanjut mengenai keadaan itu. Inilah sebabnya proses permohonan boleh menjadi satu yang sangat rumit dan panjang pada masa-masa. Ia adalah satu perkara yang membuktikan muktamad, melalui rekod-rekod perubatan dan bukti, bahawa anda akan Kurang Upaya seperti yang digariskan oleh tahap kelayakan mereka.

Senarai keadaan perubatan yang hilang upaya keselamatan sosial dipecahkan kepada empat belas kategori. Ini adalah: sistem muskuloskeletal, deria khas dan pertuturan, sistem pernafasan, sistem kardiovaskular, sistem pencernaan, genitourinary sistem, hematological gangguan, gangguan kulit, sistem endokrin, kecacatan yang memberi kesan kepada beberapa sistem badan, saraf, gangguan mental, penyakit neoplastic malignan dan sistem imun. Ini boleh kelihatan seperti senarai yang sangat besar pada mulanya, tetapi ia bertujuan untuk semua termasuk syarat-syarat yang boleh secara sah menghalang individu bekerja sekurang-kurangnya satu tahun.

Itulah perkara yang penting untuk menyedari tentang senarai keadaan perubatan yang hilang upaya keselamatan sosial. Untuk diluluskan untuk setiap Hilang Upaya, keadaan anda mesti dinilai sebagai cukup serius bahawa ia akan menghalang anda daripada bekerja bagi tempoh satu tahun atau lebih kerana keselamatan sosial tidak terlibat dengan kecacatan jangka pendek. Ini adalah sebahagian daripada sebab yang kriteria, seperti yang digariskan dalam setiap kategori yang dinamakan di atas, amat khusus dan terperinci.

Satu-satunya cara untuk membuktikan bahawa anda, sebenarnya, layak di bawah senarai keadaan perubatan keselamatan sosial hilang upaya bagi hilang upaya adalah untuk mempunyai keadaan anda yang terbukti melalui rekod-rekod perubatan. Ini tidak bermakna Nota daripada doktor anda mengatakan bahawa anda tidak boleh bekerja, walaupun hal seperti itu kadang-kadang membantu. Sebaliknya, ini bermakna keputusan muktamad ujian perubatan seperti x-ray, MRI, keputusan makmal yang membuktikan bahawa keadaan anda memenuhi semua khusus seperti yang digariskan dalam Garis Panduan mereka.

Senarai keadaan perubatan yang hilang upaya keselamatan sosial boleh menjadi rumit untuk memahami pada masa-masa. Ia adalah substansinya dalam istilah perubatan dan undang-undang yang orang yang setiap hari tidak mahir dalam. Ini adalah sebahagian daripada alasan bahawa ia adalah sangat penting untuk mengekalkan Perkhidmatan layak wakil atau peguam bagi tempoh proses tuntutan anda. Pakar-pakar dalam tuntutan hilang upaya keselamatan sosial memahami bahasa yang dinyatakan dalam senarai keadaan perubatan yang hilang upaya keselamatan sosial dan mereka juga tahu apa dokumentasi sokongan diperlukan dari profesional penjagaan kesihatan anda untuk membuktikan bahawa kriteria dipenuhi.

Garis Panduan tersebut boleh dipenuhi, tetapi apa yang penting adalah dapat membuktikan kepada Hakim pada peringkat lanjut proses permohonan. Itulah di mana kepakaran tidak ternilai. Seorang peguam merupakan aset yang sangat penting jika anda mahu untuk bersedia apabila tuntutan anda sebelum Hakim.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *