Keselamatan di tempat kerja bagi kakitangan dengan tugas yang Care.breakaway latihan – Adakah ia benar-benar berkesan?

Keselamatan di tempat kerja bagi kakitangan dengan tugas yang Care.breakaway latihan – Adakah ia benar-benar berkesan?

Pemisahan latihan ini bertujuan untuk mengajar orang teknik-teknik untuk membela diri terhadap penyerang, tanpa menyebabkan kecederaan kepada orang yang menyerang mereka. Ia biasanya digunakan oleh orang-orang seperti guru, jururawat, penjagaan rumah kakitangan dan lain-lain yang berkewajipan ‘ mengambil berat ‘ terhadap orang-orang dalam jagaan mereka. Supaya jika mereka akan diserang, di mana mungkin mereka mahu melakukan kekecohan untuk assailant mereka.

Walau bagaimanapun, beberapa kajian telah menunjukkan bahawa pelbagai kecederaan masih boleh berlaku kepada pelanggan dan untuk kerjaya.

Penyelidikan dalam industri rumah penjagaan telah menunjukkan bahawa kakitangan yang telah dilatih dalam teknik pemisahan telah telah ditolak, pinched atau bitten. Dalam kes-kes yang lebih serius, tahan lama kecederaan seperti patah rusuk atau pelvis yang patah telah hasil daripada serangan.

Jadi mengapa tidak latihan gagal?

Latihan untuk berjaya ia memerlukan sifat-sifat berikut:
1) Ia mesti akaun hak undang-undang rakyat untuk mempertahankan diri dari serangan.
2) Ia hendaklah relevan dengan keperluan kerjaya.
3) Ia mestilah mudah untuk diingati.
4) Itu mestilah mudah untuk amalan dan mengekalkan tahap kemahiran.

Salah satu sebab mengapa gagal latihan adalah melalui salah faham mengenai undang-undang. Mana-mana individu, bahkan kerjaya mempunyai hak untuk melindungi diri dari serangan. Tempat-tempat latihan beberapa hak-hak pelanggan di atas kerjaya dan kerjaya akan diajar teknik-teknik berkesan yang sebenarnya melindungi tiada siapa.

Satu lagi sebab adalah bahawa sering kerjaya, oleh kerana sifat profesion mereka, menjaga terlalu banyak pelanggan mereka dan tidak cukup untuk diri mereka sendiri. Tujuan latihan pemisahan yang baik adalah untuk menunjukkan kepada mereka yang mempromosikan kesihatan dan keselamatan mereka juga akan memastikan keselamatan pelanggan mereka sendiri. Ringkasnya, jika kerjaya di hospital, siapa mereka maka Menjaga?

Walau bagaimanapun, setakat alasan terpenting mengapa latihan gagal seolah-olah latihan Tempahan pemisahan itu adalah terlalu rumit. Ia mengajar teknik-teknik yang terlalu banyak dalam tempoh yang terlalu singkat masa dan kebanyakan orang hanya tidak ingat mereka cukup baik untuk menggunakan mereka.

Jadi apa yang boleh dilakukan?

Tawaran terhad Protectics siapa pembekal ulung latihan pemisahan DVD kursus dua dalam sistem latihan pengasingan BoTect mereka.

Latihan melalui DVD adalah amat luar biasa di kawasan ini dan sebahagiannya adalah kerana latihan pemisahan yang paling tradisional adalah terlalu sukar dan rumit untuk mengajar dengan DVD. Lagi banyak syarikat-syarikat latihan semata-mata tidak sedar potensi keberkesanan latihan video.

DVD yang Protectics pergi semata-mata dengan cara langkah demi langkah melalui kedua-dua teori Keselamatan interpersonal dan kemahiran praktikal yang diperlukan. Kelebihan DVD adalah bahawa mereka boleh ditonton berulang-ulang kali yang melawan kecenderungan semulajadi bagi orang-orang lupa apa yang telah mereka pelajari pada masa lalu. Kelebihan yang utama sistem BoTect adalah bahawa terdapat sebilangan kecil daripada teknik-teknik utama yang mudah untuk belajar dan boleh digunakan dalam pelbagai situasi.

Robert Agar Hutton, yang mengasaskan Protectics Limited pada tahun 1991, telah mengajar latihan pemisahan sejak 2001 berkata “ada sememangnya tiada titik dalam latihan orang kecuali latihan adalah mudah untuk memahami dan akan meningkatkan keselamatan mereka dan Keselamatan pelanggan-pelanggan mereka di tempat kerja sebenar”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *