Keseimbangan kimia otak anda

Keseimbangan kimia otak anda

Berita besar adalah bahawa anda boleh menjadi sihat dan tidak kebuluran diri sendiri.

Yang mungkin kelihatan sukar untuk percaya jika anda telah menderita melalui sebuah merry-go-round Diet yo-yo. Tetapi malangnya, hasil bersih daripada kebanyakan “Diet” adalah bahawa anda akhirnya dengan lebih banyak lemak berbanding sebelum anda bermula.

Idea saya kesihatan yang muktamad adalah untuk membersihkan tubuh dari toksin dan bahan buangan. Dan kemudian terus kekal bersih, sihat dan berpuas hati dengan fizikal baru slim.

Ia adalah semata-mata belajar perkara-perkara yang paling penting untuk kesihatan anda. Dan kemudian lakukan mereka.

Apabila anda makan dan melakukan perkara-perkara yang badan anda sedang menangis keluar untuk, ia akan memberikan anda ganjaran kesihatan yang bercahaya, dalam keyakinan dan rasa yakin untuk kesejahteraan.

Dan anda benar-benar akan menikmati makanan yang mungkin anda tidak akan makan semalam. Seperti lazat makanan seluruh, kelembutan daging buah-buahan dan sayur-sayuran.

Apabila anda membersihkan sistem anda dari sisa toksik, anda tidak akan mengidam makanan yang tidak sihat. Citarasa anda tidak lagi akan sesat oleh makanan ringan dan makanan yang telah dilucutkan daripada manfaat kesihatan.

Salah satu perkara yang anda boleh lakukan untuk memulakan hari anda dengan cara yang betul adalah untuk menikmati yang bermulut manis protein. Kualiti organik whey protein adalah penting untuk mendapatkan bahan kimia otak anda dalam kira-kira.

Whey protein adalah nutrien tebal dan kaya dengan asid amino.

Kekunci adalah asid amino yang membantu anda untuk meningkatkan dopamine dan seratonin anda.

Ini adalah penting untuk anda rasa kesejahteraan. Dopamine memberikan anda jelas, tenaga dan motivasi. Dan seratonin memberikan anda keselesaan, kepuasan dan keyakinan.

Neurotransmitters tersebut terus ditentukan dengan diet dan senaman.

Ini adalah satu alternatif yang semula jadi untuk preskripsi ubat-ubatan seperti Ritalin.

Ciri-ciri lain daripada otak yang seimbang termasuk mood yang stabil, lebih banyak tenaga dan tidur yang lebih baik.

Terdapat sebab-sebab yang begitu banyak untuk membersihkan sistem anda.

Anda mungkin pernah mendengar bahawa kematian bermula di usus besar. Kanan sekarang, anda boleh mempunyai sehingga 20 paun tinja yang terjejas, tidak hadam makan dan enap cemar lain toksik yang tersumbat sehingga paip anda.

Ia benar-benar membuatkan anda statistik yang menunggu untuk berlaku.

Satu lagi sebab ianya penting untuk membersihkan tubuh dari toksin adalah kerana apabila anda minum asid amino, mereka akan dihadamkan dalam perut anda dan kemudian diproses oleh hati anda.

Jika sistem penghadaman anda adalah lemah atau hati anda adalah toksik, maka asid amino yang tidak dapat sepenuhnya dijadikan bahan kimia otak. Sistem penghadaman lemah atau hati yang toksik akan menyekat pengeluaran bahan kimia otak yang sihat.

Dan anda tidak semestinya perlu berputus asa daging. Tetapi apabila anda berfikir tentang badan pemakan daging seperti greats NFL Herschel Walker dan Tony Gonzalez, anda boleh melihat bahawa anda tidak memerlukan daging untuk mencipta otot.

Anda hanya perlu protein berkualiti. Apa yang anda boleh mendapatkan dalam kualiti whey protein.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *