Kesedaran tentang penyakit kencing manis jenis 2 mengambil hala tuju baru

Kesedaran tentang penyakit kencing manis jenis 2 mengambil hala tuju baru

Yang baru Yayasan pendidikan kesihatan luar bandar televisyen program ditayangkan pada Isnin 16hb Disember meneroka cara baru untuk rawatan dan pengurusan penyakit kencing manis jenis 2.

Arahan-arahan yang baru dalam merawat Diabetes jenis 2: mempertingkatkan Incretins – meningkatkan kawalan fisiologi Ulasan dan fisiologi patofisiologi penyakit kencing manis jenis 2 (T2D), dan meneroka tempat kelas rawatan baru dalam pengurusan T2D dalam amalan luar.

Program pusat-pusat pada perbincangan Sitagliptin, pertama lisan T2D ubat disediakan di Australia dalam lebih daripada tujuh tahun, yang merupakan cara baru untuk mengawal tahap glukosa darah.

Satu program yang tepat pada masanya pada Australia terpantas berkembang penyakit kronik

“Penyelidikan pecah tanah diabetes jenis 2 Tempahan dihantar satu pendekatan yang benar-benar baru untuk mengawal tahap glukosa darah,” kata Don CEO Yayasan pendidikan kesihatan Perlgut luar bandar. “Dan kerana T2D Australia terpantas berkembang penyakit kronik, kami memutuskan isu program baru yang penuh dedikasi untuk penerokaan yang diwajarkan.”

“Arahan baru dalam merawat Diabetes jenis 2 program akan membolehkan profesional kesihatan luar bandar untuk memahami fisiologi pengawalseliaan homeostasis glukosa, termasuk peranan hormon incretin, dan, antara lain hasil pembelajaran, memahami peranan sitagliptin dalam pengurusan pesakit dengan cemerlang HBA,” kata Encik Perlgut.

Program pembiayaan
Arahan-arahan yang baru dalam merawat Diabetes jenis 2: mempertingkatkan Incretins – meningkatkan kawalan fisiologi adalah dibiayai oleh Merck Sharp dan Dohme (Australia) Ltd.

“Kita gembira bahawa Merck Sharp dan Dohme, penyokong korporat jangka panjang Yayasan, sekali lagi menyediakan program pembiayaan, membuat pengeluaran dan pengedaran atur cara baru ini penting mungkin,” kata Encik Perlgut.

Kajian kes dan panel pakar untuk
Arahan-arahan yang baru dalam merawat Diabetes jenis 2: mempertingkatkan Incretins – meningkatkan kawalan fisiologi mempunyai satu panel perbincangan secara langsung yang dipengerusikan oleh Dr Norman Swan, penyampai Laporan kesihatan pada ABC Radio Kebangsaan.

Panel terdiri daripada pengamal-pengamal perubatan yang terkemuka termasuk Dr Greg Fulcher, klinikal Profesor perubatan di Universiti Sydney dan Pengarah Jabatan daripada kencing manis, endokrinologi & metabolisme di Sydney di Royal North Shore Hospital; dan Ms Leigh Spokes, seorang pendidik Credentialled Diabetes dari Wagga Wagga di Kuala Lumpur.

Penyiaran maklumat

Hour-long program akan akan disiarkan secara langsung di seluruh rangkaian televisyen satelit luar bandar Kesihatan Pendidikan Yayasan ini pada Jumaat 16 Disember 2008 at 8 pm (AEDT), dengan mengulangi pada 8.00 pm Perth waktu petang itu sama (dua jam lewat) dan 12.30 tengah hari pada hari Jumaat 19 Disember.

Sedia ada pada DVD dan web

DVD salinan atur cara ini akan disediakan untuk pembelian selepas siaran melalui laman web kami. Program ini juga akan disediakan percuma di internet bagi melihat melalui web-distrim video atau mendengar melalui podcast audio untuk.

Tentang kencing manis jenis 2

Australia mempunyai salah satu kadar tertinggi direkodkan bagi diabetes jenis 2 (T2D) di dunia yang maju, dengan kira-kira 275 orang dewasa menghidap penyakit ini di Malaysia setiap hari. Dewasa Australia lebih daripada 3 juta dijangka telah didiagnosis menghidap T2D oleh 2033.

T2D adalah bentuk yang paling biasa kencing manis, perakaunan bagi lebih daripada 85-90 peratus daripada semua kes-kes kencing manis, dan penyakit progresif yang sering memerlukan ubat-ubatan tambahan kerana ia tumbuh di tahap keterukan.

Maklumat lanjut

Untuk maklumat lanjut mengenai arahan-arahan yang baru dalam merawat Diabetes jenis 2: mempertingkatkan Incretins – meningkatkan kawalan fisiologi – termasuk penyampai maklumat, arahan dan sumber-sumber pendidikan yang berkaitan – merujuk kepada program ringkasan atau hubungi Yayasan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *