Kesedaran tentang kanser payudara

Kesedaran tentang kanser payudara
Oleh John Smith

Wanita menghadapi ancaman kesihatan utama dengan nama kpd. Bilangan wanita yang terkena kanser payudara menembak setiap tahun. Perkara yang sedih adalah diagnosis awal dan rawatan boleh membawa kepada hampir hundredper peratus penyembuhan kadar antara mereka yang terkena penyakit ini.

Selalunya masalah adalah tidak mampu untuk mendapatkan rawatan kanser payudara, tetapi diagnosis yang lewat. Kesedaran tentang gejala-gejala kanser payudara adalah satu-satunya cara untuk memastikan bahawa tiap-tiap orang dengan penyakit akan mendapatkan diagnosis yang awal. Banyak badan-badan amal dan asas-asas kanser telah melancarkan program kesedaran kanser payudara dengan fakta ini di rumah.

Rayuan jisim gelang kuning kanser LiveStrong dari Yayasan Lance Armstrong membawa asas kanser payudara untuk melancarkan gelang kesedaran kanser payudara ini. Pink dipilih sebagai warna untuk gelang ini sebagai ungkapan watak feminin. Kini berjuta-juta dolar yang dijana daripada penjualan reben merah jambu dan gelang kesedaran kanser payudara, yang akan ke arah menyokong penyelidikan kanser dan untuk menyebarkan kesedaran tentang penyakit ini.

Apa yang membuatkan kpd berbahaya ialah bahawa terdapat tiada gejala-gejala yang jelas dipotong atau kriteria yang membantu meramalkan penyakit ini. Ia tidak kira jika anda mempunyai sejarah keluarga atau tidak, sama ada muda atau tua, anda masih boleh mendapat kanser payudara.

Walaupun usia meningkatkan risiko kanser payudara, lebih 20 peratus daripada wanita yang terlibat adalah orang-orang di bawah umur lima puluh tahun.

Walaupun kesedaran kanser payudara gelang pertama datang dalam warna merah jambu, mereka sekarang datang dalam pelbagai warna dan bahan. Biasanya getah dan gelang kesedaran silikon menjual untuk kira-kira satu dolar. Gelang ini boleh juga dibuat pearl, mata kucing atau apa-apa bahan lain yang sesuai dan menjual untuk kira-kira 30 dolar. Gelang logam dan pearl ini boleh digunakan sebagai perhiasan, dan pada masa yang sama mereka menyokong sebab.

Gelang kesedaran kanser payudara yang ditempah Khas di mana anda boleh setem sebarang mesej yang anda hendak juga disediakan di sini. Mesej-mesej ini boleh menjadi harapan, ketahanan, atau kejayaan. Selalunya, kawan-kawan dan keluarga pesakit kanser memakai gelang ini untuk menunjukkan sokongan mereka kepada orang yang bergelut.

Selama ini penjualan gelang kesedaran kanser payudara telah membantu banyak. Terdapat banyak perbincangan dan maklumat Kumpulan dalam talian mengenai kanser yang disokong oleh wang dari penjualan gelang ini. Terdapat kemudahan ‘tanpa dana mamogram’ yang disediakan bagi mereka yang tidak mampu prosedur diagnostik, dibiayai oleh penjualan gelang kesedaran kanser payudara ini.

$1 Atau satu dolar 30 payudara kanser gelang kesedaran, ia boleh pergi jauh dalam menyebarkan kesedaran mengenai barah payudara.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *