Kesedaran menindik zakar–kebimbangan penting 7

Kesedaran menindik zakar–kebimbangan penting 7

Ia menjadi lebih biasa untuk melihat lelaki dengan pelbagai Bertindik di muka, dari telinga ke kening ke bibir dan lidah. Selain daripada aliran ini dapat dilihat dengan jelas, bilangan lelaki yang semakin meningkat telah telah menambah perhiasan badan di bahagian bawah, serta. Bertindik badan biasanya digunakan sebagai satu bentuk ekspresi diri, dan menindik zakar adalah tidak berbeza. Sama ada orang sedang mempertimbangkan menindik sebab fesyen, faktor kejutan atau harapan untuk mendapatkan keseronokan daripada pengalaman, Terdapat beberapa perkara penting untuk tahu sebelum menjalani jarum. Bertindik zakar boleh membawa kepada kesan sampingan yang teruk, walaupun ia dilakukan oleh seorang profesional. Penjagaan zakar yang betul selepas menindik yang boleh membantu mengurangkan kesan sampingan, tetapi salah satu harus pasti berfikir panjang dan keras sebelum ia dilakukan.

Bagaimana yang menindik dilakukan?

Pertama- tamanya, menindik yang perlu sentiasa dilakukan oleh seorang profesional yang menggunakan peralatan steril yang betul. Bertindik di rumah boleh menjadi lebih terdedah kepada jangkitan atau kerosakan pada zakar itu sendiri, supaya membayar wang tambahan untuk dilakukan betul-betul a no gampang; Siapa yang mahu membawa lebih banyak kesakitan semasa mereka daripada yang diperlukan. Prosedur itu sendiri adalah cukup mudah: jarum dicucuk melalui kulit, dan bar atau cincin yang dimasukkan ke dalam pembukaan yang dibuat oleh jarum. Bertindik boleh dilakukan pada kulit batang zakar, kepala zakar, kerandut, atau melalui kulup tersebut. Menindik yang tidak boleh dibuat melalui Turus itu sendiri, kerana ini akan menyebabkan kerosakan tisu yang serius.

Perkara-perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum menindik

1) Lubang hilang secara kekal. Ia adalah penting untuk menyedari bahawa sebaik sahaja barang-barang kemas yang dikeluarkan, ia adalah sangat mungkin lubang tidak akan tutup. Tisu parut terbentuk sekitar perhiasan, meninggalkan lubang itu, walaupun ia boleh mengecut, mungkin masih boleh menonjol. Setidaknya, parut kecil, boleh dilihat di mana barang kemas yang diletakkan adalah berkemungkinan tinggi.

2) Jangkitan. Kerana lokasi perhiasan, jangkitan kencing akan kesan sampingan yang biasa. Pemakai mungkin mengalami sensasi terbakar semasa membuang air kecil atau perasan darah dalam air kencing. Selain itu, HIV/AIDS dan hepatitis B dan C akan ditanggung darah penyakit yang boleh menguncup melalui unsterilized jarum, yang adalah mengapa ia adalah sangat penting untuk pergi ke sebuah piercer yang mempunyai reputasi yang baik.

3) Reaksi alahan. Terdapat kemungkinan reaksi alahan kepada logam di menindik, yang boleh menyebabkan ruam yang tidak selesa sekitar menindik di. Memilih barang-barang kemas yang diperbuat daripada keluli gred pembedahan, titanium, emas atau platinum boleh mengurangkan kemungkinan masalah Alergi logam.

4) Kemerahan. Zakar akan menjadi merah dan sakit pada tapak menindik sejurus selepas ia dilakukan. Jika gejala tersebut berterusan, ia mungkin tanda jangkitan dan harus dirawat oleh seorang doktor.

5) Pendarahan. Kulit di kawasan zakar adalah sangat sensitif dan mungkin berdarah jika barang-barang kemas yang menjadi ditangkap pada pakaian. Ia mungkin berdarah semasa yang menindik, tetapi ia perlu berhenti jika tekanan dikenakan. Jika yang menindik diletakkan dengan betul, ia boleh menjadi lebih terdedah kepada kerengsaan dan isu-isu yang berdarah; pendarahan berterusan adalah tanda bahawa rawatan perubatan diperlukan.

6) Lain-lain isu-isu kesihatan. Pesakit kencing manis mempunyai risiko yang lebih tinggi daripada jangkitan dan oleh itu harus berunding dengan doktor sebelum yang menindik zakar yang dilakukan. Juga, individu berketurunan Asia, Afrika, atau Hispanik yang berisiko tinggi untuk keloid, parut, jenis tisu parut yang dibangkitkan yang merebak di luar tapak trauma kulit yang tidak normal. Lelaki yang mempunyai keloid, parut pada bahagian-bahagian lain badan mereka sering dinasihatkan oleh doktor mereka tidak mendapat tatu atau bertindik.

7) Isu-isu seks. Manakala sesetengah individu melaporkan peningkatan keseronokan semasa seks, ia didapati juga bahawa menindik yang boleh membawa kepada sakit di pierced individu atau pasangan mereka. Satu lagi pertimbangan penting adalah kecenderungan perhiasan untuk kondom yang usang. Individu yang mempunyai zakar pierced boleh mendapat manfaat daripada memakai kondom yang lebih besar, lebih kukuh untuk membuat bilik untuk menindik di dan mengurangkan kemungkinan terkoyak. Kondom koyak yang meningkatkan risiko kehamilan atau penghantaran PCB untuk dan adalah satu kebimbangan yang sah apabila berurusan dengan kemaluan Bertindik.

Post-Piercing penjagaan zakar

Terdapat langkah-langkah yang akan diambil yang boleh mengurangkan kesan sampingan tertentu tidak menyenangkan daripada menindik zakar. Menjaga luka bersih walaupun ia adalah penyembuhan dan sentiasa mengekalkan kebersihan yang betul boleh mengurangkan risiko jangkitan. Lelaki tidak perlu keluarkan menindik di atau menukar perhiasan semasa luka Penyembuhan, melainkan membangunkan jangkitan. Lelaki juga harus mengawasi tanda-tanda jangkitan dan Alergi yang logam dan mendapatkan rawatan perubatan jika kesakitan, pendarahan, kemerahan atau kesakitan berterusan. Kesihatan zakar secara keseluruhan dapat dikekalkan dengan penggunaan harian crème Kesihatan zakar yang mengandungi nutrien penting, vitamin dan mineral (paling profesional mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki). Crème Kesihatan zakar berkualiti tinggi yang juga boleh menggalakkan penyembuhan, mengurangkan parut dan membantu meningkatkan tahap kesihatan kulit zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *