Kesedaran kanser payudara negara Bbyo menyokong perundangan

Kesedaran kanser payudara negara Bbyo menyokong perundangan

Komited untuk membuat perbezaan dalam dunia di sekeliling mereka, pemimpin-pemimpin remaja BBYO akan berusaha tangan-tangan dengan Kongres Debbie Wasserman Shultz (D – FL) pejabat untuk menyokong bil cadangan beliau, The awal Akta-undang-undang yang menggalakkan kesedaran kanser payudara dan pendidikan pengesanan awal. Melalui satu siri kempen kesedaran dan acara-acara, BBYO akan membuat Akta The awal yang merupakan sebahagian daripada agenda Perkhidmatan dan sokongan melalui yang baru berdiri sehingga bagi mereka yang memerlukan kempen.

Tindakan awal menyediakan remaja BBYO pengalaman hands-on dengan dasar sebenar kerja pada satu isu yang amat penting, terutamanya disebabkan oleh peningkatan risiko untuk penyakit itu di kalangan wanita Yahudi. Througout tahun ini, beberapa negara inisiatif akan berlangsung seperti berikut:

• Surat bertulis kempen kepada Kongres untuk membantu tolak undang-undang.
• Program pendidikan bagi mengajar remaja tentang bahaya kanser payudara.
• ‘Berfikir Pink’ gala Konvensyen Antarabangsa di BBYO pada bulan Februari untuk memberi balik kepada punca dan meningkatkan kesedaran untuk wanita dan lelaki.

Matlamat program ini adalah memastikan golongan belia yang proaktif dalam perjuangan menentang kanser payudara. Pendidikan adalah kunci untuk melawan penyakit maut ini, seperti yang digariskan dalam Akta yang awal.

“Rasanya indah untuk meningkatkan kesedaran tentang sesuatu yang bermakna begitu banyak untuk jadi ramai,” kata Ilana Avergun, 17, dari Rockville, MD. “Kerana undang-undang ini adalah memberi tumpuan kepada anak-anak muda, ia adalah penting bahawa kita keluar dan melakukan sesuatu untuk membantu menyebarkan perkataan.”

Pada tahun 2008, Persatuan Kanser Amerika menganggarkan bahawa akan ada 182,460 kes baru kanser payudara di kalangan wanita. Kes-kes ini, lebih daripada 10,000-11,000 wanita-wanita ini adalah di bawah umur 40 tahun. Selain itu, kumpulan etnik tertentu, termasuk orang-orang Yahudi Ashkenazi dan wanita muda Afrika Amerika, mempunyai peningkatan risiko kanser payudara. Malah, kanser payudara adalah punca utama kematian akibat kanser di kalangan wanita muda di bawah usia 40 tahun.

Pendidikan dan kesedaran memerlukan pembelajaran muda perbuatan, atau awal Akta mengarahkan Pusat kawalan penyakit untuk membangunkan dan melaksanakan kempen pendidikan negara tentang ancaman kpd menimbulkan kepada wanita-wanita semua latar belakang etnik dan budaya, dan khususnya ditingkatkan risiko Kumpulan-kumpulan tertentu. Kempen ini akan membantu mendidik wanita muda dan memudahkan penjagaan kesihatan profesional untuk mengenal pasti ancaman tertentu dan tanda-tanda amaran kanser payudara, yang akan membawa kepada awal diagnosis dan menyelamatkan nyawa.

Kongres Wasserman Schultz, suami yang merupakan sebuah BBYO alum, menghuraikan pertempuran peribadi dengan kanser payudara dengan cara yang berikut, “sesetengah orang mungkin mengatakan aku bertuah. Walaupun saya pasti adalah bernasib baik untuk mempunyai akses kepada penjagaan kesihatan yang baik, saya tidak mendapati ketumbuhan saya awal kerana nasib. Saya dapati ketumbuhan saya awal kerana pengetahuan dan kesedaran.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *