Kesedaran gelang bagi punca

Kesedaran gelang bagi punca

Terdapat beratus-ratus organisasi yang menggunakan gelang kesedaran untuk mempromosikan perjuangan mereka. Di antara yang popular yang akan menyokong tentera kami, kebebasan bersuara, program pelepasan, sekolah atau Gereja bencana, program-program yang tiada tempat tinggal dan lain-lain. Asas setiap mempunyai warna yang tertentu untuk mempromosikan perjuangan mereka. Sebagai contoh, pelepasan kelaparan mewakili warna oren.

Sebab ini mengumpul dana untuk menyokong keluarga yang memerlukan, mangsa-mangsa bencana alam dan famine. Menyokong kami tentera yang gelang yang dipakai oleh ahli keluarga Amerika Syarikat Perkhidmatan. Gelang biru adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran mengenai autisme spektrum penyakit. Slogan mereka ialah berfikir autisme, fikirkan penawar. Gelang tangan merah kesedaran mendidik orang awam tentang bahaya tembakau.

Autisme adalah gangguan yang bermula dari lahir atau dalam lingkungan pertama-dua dan setengah hidup. Kanak-kanak yang mengalami penyakit ini mempunyai puzzled dan terganggu tingkah laku. Penyakit ini mencipta asma, masalah penghadaman, pemakanan gangguan, masalah gangguan tidur. Tetapi terdapat rawatan untuk menyelesaikan masalah ini. Autisme berlaku di 4.5 daripada 10,000 kelahiran hidup. Banyak organisasi mempunyai orang-orang yang mengalami penyakit ini.

Untuk mengumpul dana Pertubuhan menjual gelang autisme yang biru warna. Kumpulan-Kumpulan ini adalah terdiri daripada bahan silikon dengan mesej-mesej yang tercetak di atasnya. Bulan kesedaran AIDS disambut pada bulan Oktober dan hari aids Sedunia disambut pada 1 Disember. Lakhs rakyat setiap tahun mati kerana Aids kerana masih ada penawar untuk penyakit ini. Orang-orang yang telah kehilangan nyawa mereka akibat aids “keberanian band” merupakan simbol harapan.

Terdapat beberapa orang yang telah dijangkiti oleh Aids. Bagi tujuan rawatan mereka, organisasi mengumpul dana dengan menjual gelang aids yang warna merah. Kata-kata yang tertulis pada Kumpulan ini adalah “harapan, keyakinan, keberanian dan kekuatan”. Kencing manis adalah penyakit yang boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Hampir orang 7.8 peratus mengalami penyakit ini di Amerika Syarikat. Terdapat orang-orang miskin yang tidak mengambil rawatan untuk penyakit ini.

Untuk membantu orang seperti banyak organisasi mengumpul dana dengan menjual band kencing manis. Kumpulan-Kumpulan ini akan merah warna dengan mesej “Harapan, keberanian, iman” yang tercetak di atasnya. Kelebihan utama band ini adalah kekuatan, fleksibiliti dan paling penting ianya murah. Jika organisasi itu mempunyai reka bentuk yang tertentu pada fikiran mereka, mereka boleh memaklumkan mengenainya kepada pengeluar dan membuat pembayaran.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia telah mendapati bahawa hampir satu juta orang melakukan bunuh diri setiap tahun. Sebab-sebab bunuh diri di kalangan orang dewasa adalah penderaan, keletihan, perasaan putus asa, pemikiran membunuh diri, cepat marah, menangis meningkat, serangan panik dan lain-lain. Banyak organisasi Tabung mengumpul dana bagi orang-orang yang mengalami kemurungan. Mereka mengumpul wang dengan menjual gelang silikon. Wristband ini terdapat dalam warna merah jambu dengan mesej “Sini seumur hidup!”

Kekejaman haiwan terbahagi kepada dua kategori utama: aktif dan pasif. Kekejaman aktif menyebabkan kemudaratan kepada haiwan. Penderaan yang pasif bermaksud untuk mengabaikan sesuatu haiwan atau pembuangan. Contoh termasuk kebuluran, dehidrasi, serangan parasit, tempat tinggal yang tidak mencukupi dan kegagalan untuk mendapatkan penjagaan Veterinar.

Anda boleh membeli kesedaran gelang dengan mesej “Saya letih kekejaman haiwan”. Anda boleh menikmati konsep memakai sesuatu trendsetting dan pada masa yang sama menggalakkan sebab yang tertunggak. Gelang kekejaman haiwan adalah terdiri daripada 100% silikon. Ia boleh didapati pada kos yang sangat rendah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *