Kesan tempoh horoskop planet yang penting dalam hidup anda

Kesan tempoh horoskop planet yang penting dalam hidup anda

Syarat-syarat daripada Dasha atau Mahadasha sering disebut dalam Astrologi India. Sering kali, terma-terma ini menyebabkan takut bahawa mesti ada sesuatu yang salah iaitu kira-kira berlaku dalam kehidupan seseorang. Walau bagaimanapun, Astrologi Pakar mengatakan bahawa daripada dasha atau mahadasha tidak sentiasa buruk. Kesan itu sebahagian besarnya bergantung pada kesan daripada planet-planet lain dan faktor-faktor lain juga.

Apa itu daripada dasha? Pada dasarnya, ia menunjukkan sebuah planet tertentu yang berkuatkuasa di satu-satu masa tertentu. Ketu ki Mahadasha adalah tempoh memerintah nod Selatan bulan. Tempoh ini berlangsung selama tujuh tahun dan dalam tempoh ini, seseorang hanya diamanahkan dengan perkara-perkara yang beliau perlu. Disarankan bahawa seseorang yang tinggal di sekatan dalam tempoh ini. Didapati juga bahawa di antara perkara-perkara yang tidak penting boleh diambil daripada anda. Ini hanya mencadangkan bahawa dashas tidak hanya disertai dengan kesedihan. Walau bagaimanapun, seseorang itu hendaklah disediakan bagi yang mungkin hilang kejayaan yang satu telah dicapai menjelang akhir tempoh ini.

Ia juga telah dicadangkan bahawa seseorang yang memiliki Ketu yang kukuh akan berasa bertenaga, kerohanian, liberated dan belas kasihan. Ini adalah kesan positif biasa yang biasanya berkaitan dengan seorang Ketu kuat. Walau bagaimanapun, Ketu lemah yang berada dalam bahaya mengalami beberapa komplikasi kesihatan yang berkaitan dengan sistem saraf. Orang-orang ini mungkin mahu lebih berhati-hati mengenai situasi yang mungkin mendedahkan mereka kepada bahaya sistem saraf sesetengah. Ia juga disebut bahawa orang dengan lemah Ketu mungkin terdedah kepada beberapa kecederaan dan kemalangan kecil. Terdapat juga kemungkinan menjadi mental yang tidak terkawal.

Artava Ki Mahadasha dikatakan tempoh memerintah planet Zuhrah. Tempoh ini mengambil masa yang lebih lama daripada Ketu ki Mahadasha untuknya sepanjang selama 20 tahun. Planet yang berada dalam kedudukan yang baik dalam horoskop seseorang mencadangkan kanak-kanak, kemewahan, kekayaan, dan perkahwinan dengan tempoh pemerintahan. Bertentangan dengan keputusan dijangka apabila planet ini tidak diletakkan dalam satu horoskop. Ini mungkin bermakna bahawa orang mungkin mengalami bertentangan dengan perkara-perkara yang disebutkan. Apabila timbul situasi foreseen, ia mungkin membantu jika individu itu mesra dan berbudi bahasa terhadap orang lain. Mengenai Kesihatan, Zuhrah diletakkan unfavorably yang boleh menyebabkan masalah kesihatan yang mempunyai kaitan dengan buah pinggang, darah, organ-organ seksual, dan lain-lain. Oleh itu, orang-orang ini perlu lebih berjaga-jaga kesihatan mereka dan meletakkan keutamaan dalam tempoh ini.

Dengan memahami keperluan ini, seseorang tidak perlu sentiasa takut kata-kata ini apabila mereka mendengar mereka setiap kali mereka meminta untuk konsultasi Astrologi. Kesan-kesan, sama ada positif atau negatif, bergantung sebahagian besarnya kepada menguntungkan dan tidak menguntungkan melibatkan kedudukan planet utama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *