Kesan TEFRA dan BBA yang prestasi Hospital

Kesan TEFRA dan BBA yang prestasi Hospital

TEFRA, cukai kerajaan kesaksamaan dan fiskal tanggungjawab Akta daripada Persekutuan telah dilaksanakan pada tahun 1982, disebabkan oleh peningkatan kos kewangan perkhidmatan yang disediakan oleh sektor penjagaan kesihatan. Seluruh Amerika Syarikat, Hospital diikuti trend menjaga pesakit tidak perlu, untuk meningkatkan bilangan hari dan bilangan ujian demi kenaikan dalam bil-bil yang dibayar oleh kerajaan. Oleh itu, kerajaan telah memutuskan untuk mengubah kaedah pembayaran bagi membolehkan Program penjagaan kesihatan yang saksama dan selamat bagi orang-orang Medicare, Medicaid.

BBA terjejas sektor penjagaan kesihatan disebabkan oleh pengurangan dalam pembayaran Medicare ke hospital, terutamanya penurunan bayaran Hospital luar bandar terjejas. Kenaikan harga barang-barang yang diperlukan oleh hospital-hospital yang meningkat tetapi mengawet mayat/kadaver bajet terhad perkhidmatan yang ditawarkan oleh hospital. Medicare pembayaran selepas implikasi BBA dikurangkan Perkhidmatan pesakit dalam Perawatan akut, hospital-hospital yang mendapat dari Perkhidmatan swasta kecil ini bertemu akhir mereka. Hospital-hospital yang berasaskan penjagaan kesihatan dan akut perkhidmatan penjagaan pemulihan menghadapi masalah pembayaran yang serius dengan PPS baru yang dicadangkan oleh BBA. Ia mempunyai kesan positif Bilakah penilaian dalam perawatan mahir berasaskan penjagaan hospital. Ia meningkatkan kualiti pendidikan dan memudahkan pesakit dengan perkhidmatan seperti pemulihan pesakit luar dan makmal.

BBA disediakan pilihan penjagaan atur cara dan kaedah pembayaran untuk rancangan berasaskan risiko yang dialami. Walau bagaimanapun, pakar-pakar perubatan menganggap program Medicare dan Medicaid sebagai campur tangan dan ia akan mengurangkan gaji kakitangan penjagaan kesihatan tetapi BBA terbukti menjadi satu sistem yang cukup untuk kedua-duanya. Perubahan dalam akhir menerima dibuat pakar-pakar perubatan tidak selesa. Perubahan peningkatan kadar Medicare dan kos bagi setiap rawatan seterusnya menunjukkan perbezaan yang kecil dalam kadar inflasi dan ia menyediakan rawatan yang mahal. Oleh itu, peluang untuk mendapatkan keuntungan dari unit psikiatri atau pemulihan kekal kurus.

Perbezaan antara TEFRA dan BBA TEFRA syarat pembayaran bagi unit-unit di hospital-hospital yang umum seperti sistem pembayaran balik dan psikiatri terdiri atas satu kaedah menjalankan. Walau bagaimanapun, selepas implikasi BBA pada tahun 1997, Hospital berhadapan krisis disebabkan untuk mengurangkan pembayaran bagi wad-wad tertentu semasa berurusan dengan pesakit tua; yang mengalami masalah perubatan yang serius. Menjejaskan BBA adalah unlikable kerana ia tidak menyokong unit psikiatri Hospital seperti TEFRA dan menjadi punca kepada pengurangan bagi Medicare.BBA diberikan sokongan yang lebih baik untuk membiayai penyelidikan perubatan dan pendidikan di hospital-hospital negara. Ia berubah pembayaran Medicare dengan bantuan akademik Pusat-Pusat Penjagaan Kesihatan, sekali gus menghasilkan cara di mana pesakit akan membayar program pendidikan Siswazah dengan perkhidmatan.

Sistem ini membolehkan pengajaran dan mekanisme Perkhidmatan, meningkatkan kualiti perkhidmatan yang diberikan kepada pesakit-pesakit Medicare. BBA akan membenarkan pengurangan dalam pembayaran Perkhidmatan mengajar dan mendidik di hospital dan akhirnya akan mengukuhkan Medicare dengan hasil penjanaan mekanisma AHCs (Pusat Kesihatan Akademik) akan meneliti dengan misi akademik mereka dan mengekalkan saham-saham mereka di pasaran juga. Oleh itu, BBA secara tidak langsung mengurangkan kos pendidikan perubatan diketuai oleh dolar 5.6 bilion TEFRA dan BBA bertujuan untuk memperluaskan kemudahan kesihatan luar bandar negara dan kawalan kos penjagaan kesihatan Perkhidmatan bersama-sama dengan kualiti penjagaan. Oleh itu, kedua-dua mereka membolehkan penerima Medicare untuk mendapat manfaat daripada adanya pelan risiko.

Sistem pembayaran TEFRA terdiri atas ciri-ciri pesakit. Peratusan beberapa perkhidmatan adalah relived, yang termasuk perkhidmatan pesakit dalam dan kemudahan psikiatri. Kos operasi adalah ditentukan sebagai sasaran jumlah dan ia mengandungi kos operasi setiap hospital. Ia meneruskan untuk tempoh 12 bulan dan kenaikan tahunan adalah dirujuk sebagai faktor Kemaskini. Pada tahun 1997 kos pampasan psikiatri dan lain-lain bebas bertanggungjawab kepada PPS menerima kritikan daripada Kongres dan pindaan telah dibuat terdiri pada kos operasi hospital dan bukannya ciri-ciri pesakit. Cek telah diletakkan pada pembekal perkhidmatan Psikiatri melalui BBA. Ia ditentukan bahawa had tidak boleh melebihi daripada 75% daripada jumlah sasaran hospital. TEFRA diperlukan pesakit-pesakit yang dikategorikan mengikut DRG di (mendiagnosis berkaitan Kumpulan), yang akan menerima rawatan yang sama dengan kos yang sama. Oleh itu pesakit tidak jatuh ke dalam kategori yang sama setiap masa, Kompleks yang perkara itu kos dan pembayaran untuk hospital-hospital.

Pelan ini adalah jauh lebih sukar untuk dipakai di hospital psikiatrik dan bukannya berada di mana-mana hospital swasta. Oleh itu, keperluan untuk menukar polisi untuk hospital-hospital psikiatri yang diaktifkan dengan dana tambahan untuk perbelanjaan yang tidak diketahui. BBA tidak seperti TEFRA tidak menggunakan program mengkategorikan sistem (DRGs), pesakit-pesakit mengikut penyakit, yang mempunyai kelemahan dalam campuran meninggalkan hospital dalam kekeliruan kerana keperluan pelbagai rawatan dan kos rawatan. Selepas pengaktifan BBA dana psikiatri adalah dihadkan dan jumlah sasaran adalah didarabkan dengan kemas terpakai dalam kaedah pembayaran fiskal. Kawalan di TEFRA peruntukan adalah prospek yang boleh dibahaskan untuk Kongres. Kongres melalui implikasi dari BBA tujuannya untuk tamat PPS bagi hospital-hospital psikiatri dan memulihkan kaedah pembayaran dengan mengikut hospital dalam Bahasa berkanun. (Goldberg, 2000)

Paling PROMINEN merupakan TEFRA telah diluluskan pada tahun 1983 dan kekal sebagai sebahagian daripada Perlembagaan sejak itu. Pindaan Bajet seimbang adalah versi yang diubah dan diubahsuai TEFRA. Kelebihan mudah dapat diperhatikan dari perkhidmatan penjagaan kesihatan yang diberikan kepada pesakit dan sistem pemeriksaan kualiti yang dibolehkan kerana ia. Prosedur kerja TEFRA dan BBA adalah berbeza, kerana kadar pampasan yang telah dihadkan selanjutnya oleh BBA.

Perubahan dalam undang-undang TEFRA termasuk BBA dan BBRA tapi keaslian sistem yang dibekalkan oleh TEFRA tidak digantikan. Matlamat TEFRA, BBA dan hospital-hospital yang telah memberi Perkhidmatan Medicare dan Medicaid kepada pesakit dalam keupayaan mereka. Oleh itu, kesan-kesan yang berhasil TEFRA dan BBA terutamanya dinikmati oleh pesakit-pesakit dan awam, yang akhirnya menunjukkan kebaikan dalam pencapaian perkhidmatan penjagaan kesihatan bersama-sama dengan usaha-usaha kerajaan dan hospital-hospital dalam masa 5 tahun.

Hakcipta Terpelihara (c) 2012 Morgan D

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *