Kesan sampingan yang sedikit atau tiada tidur

Kesan sampingan yang sedikit atau tiada tidur

Jika anda menikmati kehidupan, ia adalah dalam kepentingan terbaik anda untuk mengambil tidur sangat serius. Ini adalah salah satu kunci asas paling penting untuk kesihatan yang baik dan dengan mudah boleh melanggar sesiapa pun mampu berfungsi dengan baik dari segi fizikal mahupun mental.

Kebanyakan masyarakat kita tidak mendapat cukup tidur semata-mata kerana ia sentiasa kelihatan bahawa terdapat begitu banyak perlu dilakukan. Ia adalah penting namun untuk memastikan bahawa anda tidur untuk sekurang-kurangnya 7 jam setiap malam kerana lebih masa itu mungkin kurang tidur yang mengganggu dengan keupayaan anda untuk mendapatkan perkara-perkara yang dilakukan.

Apabila anda sudah letih kerana kekurangan tidur anda bergerak lebih perlahan daripada biasa tanpa menyedarinya membuat ia lebih sukar untuk fokus pada fungsi yang membantu membuat tugas-tugas harian yang mudah diselesaikan. Ini boleh dan biasanya membawa kepada sedikit kekecewaan serta. Tidak menikmati jumlah betul tidur anda akan membahayakan diri anda akan dipersoalkan penghakiman, refleks yang lebih perlahan dan sering pembakaran tempers.

Penyelidikan yang melibatkan pemandu lori mendedahkan bahawa pemandu tanpa jumlah betul tidur mempunyai kesedaran deria akut kurang diterima dan hujah di sebalik undang-pelbagai undang negeri memastikan bilangan jam yang pemandu boleh set di belakang roda tanpa tidur dan rehat. Kekurangan tidur bukan sesuatu yang hanya mengambil untuk diberikan, terutamanya mengenai memandu.

Ia juga dipercayai bahawa kekurangan tidur boleh menyebabkan kehilangan ingatan dan penyakit mental tertentu. Tidak cukup tidur boleh menyebabkan khayalan dan paranoia serta bertanggungjawab dalam bahagian penghakiman secara tiba-tiba yang buruk dalam pertimbangan.

Insomnia dan banyak tidur lain berkaitan masalah termasuk beroleh malam mula menunjukkan kepala hodoh mereka dalam kebanyakan belia hari ini. Kanak-kanak yang mempunyai masalah tidur rutin adalah paling berkemungkinan untuk tidur dalam kelas dan mempunyai tingkah laku yang berkaitan masalah dalam bilik darjah. Kanak-kanak ini biasanya berbuat buruk di sekolah.

Yang tidak menyedari kepentingan tidur meletakkan ramai ibu bapa dan anak-anak mereka meletakkan kesihatan mereka dengan cara kemudaratan. Ia adalah yang terbaik untuk memulakan kehidupan dengan tabiat tidur yang sihat dan membuat selamat night tabiat rutin yang berterusan. Memastikan Jadual rutin waktu malam yang mantap dengan bantuan TV adalah cara terbaik untuk memastikan tidur yang baik. Jika mendapat malam baik tidur menjadi masalah untuk sesiapa sahaja yang anda mengambil berat tentang, anda perlu melabur masa untuk meneliti dan memperbaiki tabiat tidur anda. Banyak isu-isu serius tidur disebabkan oleh kurang tidur sepanjang masa dan tidak hanya satu malam setiap sekarang dan kemudian. Jika isu-isu kiri tidur tidak diselesaikan boleh membawa kepada isu-isu fizikal dan mental yang serius.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *