Kesan perubahan pH ke atas kesihatan anda

Kesan perubahan pH ke atas kesihatan anda

PH yang seimbang untuk mengubah semua tindakan sel dalam badan, yang membawa kepada perkembangan Tempahan degeneratif keadaan, termasuk: kencing manis, berat sistemik, osteoporosis, paras kolesterol tinggi, artritis, kardiovaskular dan penyakit jantung, kanser, kencing, tekanan darah tinggi, masalah buah pinggang, dan obesiti.
Uji Kaji telah menunjukkan bahawa rosacea, jerawat, ekzema dan psoriasis walaupun mungkin boleh menjadi tanda-tanda ringan acidosis, dan cecair bersama asid yang ditemui dalam sesetengah penghidap artritis reumatoid dianggapkan mempunyai hubungan yang langsung dengan keradangan menyakitkan mereka. Keadaan asid juga boleh menghalang penerapan budaya nutrien penting dari makanan yang kita makan, dan sama seperti Dr. Hay ditemui pada tahun 1933, kajian telah menunjukkan bahawa acidosis boleh melancarkan-pad untuk keadaan kronik yang banyak.
Bagaimana pH anda mendapatkan daripada keseimbangan?
Satu jawapan boleh mengejutkan anda… makanan protein, yang adalah penting untuk mengekalkan kesihatan anda, juga boleh mewujudkan keadaan berasid dalam keseimbangan pH badan anda. Syarikat Dr. Ted Morter, Jr., seorang pakar terkenal pH, ‘ paradoks protein adalah ianya tidak hanya penting (untuk hidup), tetapi juga berpotensi memusnahkan kesihatan.’
Bayangkan yang! Protein yang sama yang anda perlukan untuk hidup sebenarnya boleh over-burden sel-sel anda menghidupkan mereka toksik dan asid! Dan ingatlah… keadaan pH badan yang berasid menggalakkan penuaan dipercepatkan, kemerosotan sistem dan peningkatan kecenderungan dan penyakit.
Apa lagi pH yang mempengaruhi dan menyebabkan ia menjadi tidak? Keadaan sederhana acidosis (untuk overabundance asid dalam darah) boleh disebabkan oleh diet yang tidak wajar, tetapi juga oleh tabiat gaya hidup yang miskin atau toksik Negeri emosi. Jumlah asid di dalam badan boleh meningkat melalui pemakanan asid membentuk pemastautin makanan, tetapi ia boleh juga diubah oleh kerosakan metabolisma atau buah pinggang yang tidak normal. Semakin kita berusia, tubuh kita penghapusan sistematik asid yang berlebihan telah mula memperlahankan (paru-paru akan mengeluarkan seberapa banyak asid dalam bentuk karbon dioksida; buah pinggang tidak mampu mengeluarkan bahan seperti asid banyak melalui air kencing dan kulit tidak menghapuskan asid yang banyak melalui peluh). Sebab itulah kadang-kadang terasa seperti anda perlu karburetor baru.
Imbangan pH yang sesuai
Walaupun ia kelihatan agak tidak logik, kita perlu ingat bahawa badan kita metabolisme asid makanan seperti alkali dan metabolisme makanan beralkali seperti asid. Asid makanan (buah-buahan citrus, sayur-sayuran, cuka dan lain-lain makanan bertapai) semua menjadi beralkali apabila dimakan dan dimetabolismakan dan jadi dipanggil ‘makanan yang membentuk alkali’.
Sebaliknya, makanan yang beralkali (daging, tepung, gula, minuman ringan, alkohol, aspirin dan ubat-ubatan beberapa) dimetabolismakan oleh organisma ke dalam ‘membentuk asid makanan.’ Bahawa yang mengapa Amerika purata diet daripada hamburger dan makanan yang diproses boleh dan sering menyumbang kepada keadaan yang dinamakan ‘ringan acidosis.’ Walaupun anda masih boleh mengambil sesetengah makanan asid membentuk pemastautin, anda mungkin memerlukan untuk berusaha dalam meningkatkan diet anda (60-80% makanan beralkali membentuk dan makanan asid membentuk pemastautin 20-40%) dan memberi organisma anda peluang untuk sembuh dari penyakit dan kesusahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *