Kesan lima jari Kasut orang dengan kaki yang rata

Kesan lima jari Kasut orang dengan kaki yang rata

Ramai orang yang ingin membeli Vibram 5 jari atau jari lain 5 Kasut terlibat berbangkit daripada mereka mempunyai jari kaki rata atau gerbang yang runtuh. Ianya sungguh mudah untuk melihat bagaimana ini mungkin meningkatkan kebimbangan, Walau bagaimanapun ada berita baik. Menjalankan Barefoot benar-benar membantu orang dengan kaki yang leper.

Jari kaki rata adalah satu keadaan yang biasa. Pada bayi dan mensasarkan, gerbang tidak akan dibangunkan dan kaki rata adalah biasa. Gerbang berkembang di zaman kanak-kanak. Oleh dewasa, kebanyakan orang telah membangunkan gerbang-gerbang biasa.

Apabila kaki rata berterusan, kebanyakan dianggap variasi normal. Kebanyakan kaki adalah fleksibel dan gerbang yang kelihatan apabila orang berdiri pada jari beliau. Sengit, tidak fleksibel atau menyakitkan kaki datar boleh dikaitkan dengan syarat-syarat yang lain dan memerlukan perhatian.

Sakit jari kaki rata di dalam anak-anak muda dapat Selain itu boleh disebabkan oleh keadaan yang disebut sebagai pakatan tarsal. Dalam pakatan tarsal, dua atau tambahan daripada tulang kaki fius bersama-sama. Ini menghadkan pergerakan dan kadang-kadang menyebabkan kaki rata.

Tempahan rata jari kaki tidak mencetuskan sakit atau lain-lain masalah. Kaki datar boleh dikaitkan dengan pronation, di mana tulang-tulang pergelangan kaki bersandar masuk ke arah garisan tengah. Apabila Kasut anak-anak muda yang pronate akan diletakkan aspek dengan aspek, mereka akan bersandar ke arah satu sama lain (selepas mereka telah dipakai cukup lama untuk kedudukan kaki untuk perca yang ada mereka satu-satunya).

Sakit kaki, sakit buku lali, atau pengurangan sakit kaki (khususnya kanak-kanak) di samping itu dapat hasil dari jari kaki yang leper dan keperluan untuk dinilai oleh sebuah perigi yang menjaga pembekal.

Gerbang yang runtuh, atau jari kaki rata, akan diagihkan kepada tidak wajar borang berjalan. Apabila anda memakai sepasang kasut 5 jari, anda terpaksa membetulkan stride anda. Gerbang di kaki anda adalah sebenarnya terdiri daripada satu siri tisu otot, tendon dan ligamen. Gerbang sepatutnya berada di sana untuk membantu menyerap kesan berjalan. Apabila anda memakai Kasut berjalan tradisional, anda benar-benar menghapuskan keperluan untuk gerbang itu kerana ia adalah dibentuk ke dalam Kasut.

Ambil ini sebagai perbandingan. Jika anda pakai pelakon pada tangan anda selama 18 tahun, tangan anda akan mempunyai kekuatan apa-apa? Jawapannya adalah tidak, tangan anda akan berkemungkinan diadakan untuk apa sahaja jenis ia telah diadakan di selama 18 tahun.

Kaki rata yang fleksibel yang tidak menyakitkan tidak memerlukan rawatan. Jika anda mempunyai sakit seperti hasil akhir fleksibel kaki rata, untuk orthotic (gerbang-menyokong masukkan dalam kasut) boleh menyampaikan bantuan. Dengan meningkatnya minat dalam berjalan, banyak kedai kasut membawa Kasut untuk kaki yang biasa dan kaki pronated. Kasut yang direka untuk kaki pronated membuat jarak jauh lebih mudah dan kurang memenatkan kerana mereka membetulkan ketidaknormalan ini.

Tegar atau menyakitkan kaki rata memerlukan penilaian oleh pembekal penjagaan kesihatan. Ubat yang akan bergantung kepada sebab kaki rata. Bagi pakatan tarsal, remedi bermula dengan berehat dan mungkin pelakon. Jika ini gagal mempertingkatkan sakit tersebut, prosedur pembedahan Selain itu mungkin perlu.

Bagi isu-isu dengan tendon tibial memberi ubat mungkin bermula dengan kelonggaran, ubat-ubatan anti-radang, dan Menggilap sisipan atau buku lali penyokong gigi.

Dalam keadaan unggul tambahan, prosedur pembedahan Selain itu akan mahu mencuci atau memulihkan tendon, atau menggabungkan beberapa sendi kaki kanan ke kedudukan yang diperbetulkan.

Untuk mendapatkan lagi ke tahap, benar-benar menyokong orang-orang dengan kaki rata. Ramai individu telah pulih dari gerbang yang runtuh atau membangunkan satu oleh mengubah gaya mereka berjalan. Dengan 5 jari Kasut, Naib juara yang tidak dapat dijalankan pada tumit mereka, dan kemudiannya dijalankan pada bola kaki mereka. Dalam flip, penurunan kumpulan otot kaki dan kumpulan otot di jari kaki akan diperkukuhkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *