Kesan Kesihatan perundangan Hr 3962 industri penyumberan luar

Kesan Kesihatan perundangan Hr 3962 industri penyumberan luar

Presiden Barack Obama telah keras memenangi kemenangan pada malam Sabtu (hari 7-8 November 2009) Bilakah pembaharuan penjagaan kesihatan mercu tanda perundangan (HR 3962) telah diluluskan dengan undi 220-215. “Sekarang jika segala-galanya pergi cara Obama, kemudian pada penghujung tahun ‘ 09 berpatutan penjagaan kesihatan bagi syarikat Akta” akan terpakai sebagai undang-undang memberi kesan kepada hampir lima puluh juta US tinggal. Tetapi apa tidak Akta ini benar-benar bererti? Bagaimana ia tidak berdiri untuk kesan kehidupan AS yang purata? Bagaimana Akta ini menjejaskan industri penyumberan luar amnya? Melalui artikel saya di bawah, saya berusaha untuk menjawab ini dan banyak soalan-soalan yang lebih banyak.
Ab-initio yang kami akan menyegarkan asas-asas Federalisme, menyatakan peranan, tugas, sifat, skop dan sekatan kerajaan di sebuah Perlembagaan bertulis. Seterusnya kita teruskan untuk melihat sama ada percubaan di atas oleh Kerajaan Persekutuan dari undang-undang penjagaan kesihatan ultra-melampaui/had, kuasa kuasa yang diberikan oleh Perlembagaan kita.

Apakah Federalisme

Mengikut Pengelasan tradisional yang diikuti oleh ahli-ahli sains politik, Perlembagaan adalah Persekutuan atau unitari. Dalam Perlembagaan unitari, kuasa Kerajaan Pusat dalam satu kerajaan iaitu, kerajaan pusat. Dalam Perlembagaan Persekutuan, sebaliknya, Terdapat pembahagian kuasa antara Persekutuan dan kerajaan-Kerajaan Negeri dengan cara yang mereka akan inter-dependent dan bebas pada masa yang sama.
Seperti yang kita semua tahu bahawa Perlembagaan ialah dokumen organik yang beroperasi sebagai undang-undang asas. Kerajaan dan organ-organ mereka berhutang asal-usul mereka kepada Perlembagaan, memperoleh kuasa mereka dari Perlembagaan dan melaksanakan tanggungjawab mereka dalam rangka Perlembagaan. Badan kehakiman mempunyai kuasa untuk mengisytiharkan undang-undang yang tidak mengikut Perlembagaan jika undang-undang yang didapati telah melanggar mana-mana peruntukan Perlembagaan. Perlembagaan Amerika Syarikat adalah yang tertua dan satu contoh yang baik praised Federalisme.

Apakah kuasa-kuasa yang diberikan oleh Perlembagaan kami kepada Kerajaan Negeri?

Kuasa yang dikhaskan untuk kerajaan-kerajaan negeri adalah:
• Menubuhkan kerajaan tempatan
• Mengeluarkan lesen (pemandu, memburu, perkahwinan, dll.)
• Mengawal Negeri perdagangan
• Menjalankan pilihanraya
• Ratifying pindaan Perlembagaan Amerika Syarikat
• Menyediakan Keselamatan dan kesihatan awam
• Menjalankan kuasa yang tidak diberikan kepada Kerajaan Persekutuan atau dilarang negeri oleh Perlembagaan Persekutuan (kuasa-kuasa residuary)
• Merangka perundangan tempatan lain (contohnya, minum undang-undang persekitaran dan zaman rokok dan lain-lain.)

Apakah kuasa-kuasa yang diberikan oleh Perlembagaan kita kepada Kerajaan Persekutuan?

Di bawah Perlembagaan, kuasa-kuasa yang diperuntukkan untuk Kerajaan Persekutuan adalah:
• Percetakan Wang
• Pengisytiharan perang
• Menubuhkan Angkatan Tentera
• Menandatangani perjanjian dengan kerajaan-kerajaan asing
• Mengawal selia perdagangan domestik dan antarabangsa
• Penubuhan pejabat-pejabat pos dan mengeluarkan setem
• Membuat undang-undang yang perlu untuk menguatkuasakan Perlembagaan

Apakah kuasa-kuasa yang dikongsi oleh Persekutuan dan Kerajaan Negeri?

Di bawah Perlembagaan, kuasa dikongsi, atau “serentak” adalah:
• Menubuhkan Mahkamah-mahkamah
• Mencipta dan memungut cukai
• Pembinaan lebuh raya
• Pinjaman Wang
• Membuat dan menguatkuasakan undang-undang
• Sewaan Bank dan Syarikat-Syarikat
• Membelanjakan wang untuk kebaikan Kebajikan Am
• Memperoleh harta peribadi dengan pampasan yang sesuai

Apa itu Akta 3962 HR?

Akta 3962 HR conceptualizes program insurans penjagaan baru, secara sukarela, awam, jangka panjang untuk membantu pembelian perkhidmatan dan sokongan bagi orang-orang yang mempunyai had yang berfungsi. Akta berusaha untuk membentuk program negara yang baru untuk memberi perlindungan dengan harga yang berpatutan bagi mereka yang tidak mendapat insurans kesihatan semalam kerana keadaan sedia ada. Di bawah ini, syarikat insurans perlu membelanjakan 85 sen daripada setiap dolar premium perkhidmatan perubatan, sekali gus memupuk perkembangan Medicaid dan memperbaiki Medicare itu. Di bawah ini, golongan muda, sehingga umur 26, akan dilindungi dalam polisi-polisi ibubapa mereka.

Pentadbiran Obama berhasrat untuk mencapai ini dengan mencipta mandat. Sebagai bantuan awam insurans pilihan (yang ini dibiayai tidak oleh dolar cukai tetapi oleh premium insurans), ini memberikan alternatif dan bersaing dengan syarikat-syarikat insurans kesihatan swasta, di peringkat medan permainan. Di samping itu, Akta yang berhasrat untuk menghapuskan antitrust pengecualian bagi syarikat insurans kesihatan dan perubatan penyelewengan syarikat insurans supaya dapat memupuk persaingan itu mensasarkan monopolies sedia ada di pasaran insurans kesihatan. Ia bertujuan mewujudkan pakej faedah-faedah penting yang wajib yang baru, yang hendaklah menjadi sekurang-kurangnya berkualiti bagi pelan majikan, dengan peredaran masa. Pakej meletakkan topi bagi Tahunan samping perbelanjaan pada melebihi $5,000 setiap individu dan $10,000 setiap keluarga untuk mencegah kebangkrapan daripada perbelanjaan perubatan.

Akta ini memerlukan majikan untuk menyediakan insurans untuk pekerja-pekerja mereka atau menyumbang kepada kos perlindungan mereka melalui Pelan awam/Pertukaran, walaupun perniagaan kecil dikecualikan daripada syarat ini.

Hujah mengenai keperlembagaan 3962 HR

Pengamal undang-undang yang dibahagikan antara dua sekolah pemikiran tentang keperlembagaan Akta. Sekolah yang pertama percaya bahawa Akta tersebut adalah tidak mengikut Perlembagaan dan tempat pergantungan pada artikel saya §8 dan V Perlembagaan Amerika Syarikat dan pindaan kesepuluh. Mereka mendakwa bahawa hujah mereka disokong oleh diraikan kes MARBURY v. MADISON, 5 137 AS (1803) dan beberapa pendapat federalist. Sekolah pemikiran kedua tempat pergantungan pada artikel saya §8 dan diraikan kes McCulloh v. Maryland, 4 Wheaton 316 (1819); Steward Mesin Co. lwn Davis, 301 U.S. 548 (1937); Amerika Syarikat lwn Butler, 297 US 1 (1936) dan beberapa pendapat federalist. Analisis dalam toto sekolah ini pemikiran akan menyimpulkan bahawa tafsiran sebenar perkataan ‘am kebajikan’ dalam artikel saya §8 Perlembagaan Amerika Syarikat hanya boleh menentukan keperlembagaan perbuatan seperti HR 3962. Sehingga tarikh pendapat Mahkamah telah telah lebih cenderung ke arah Hamilton (33 ahli fedral, 83 dll) dan kisah daripada Madison (41 ahli fedral, 45 dll).
Ringkasnya, apabila kerajaan mandat kebajikan sebagai sesuatu quid-pro-quo untuk premium yang dikutip, kebajikan itu diterjemahkan kepada apa-apa tetapi liabiliti cukai untuk lelaki negara. Apa-apa cubaan oleh kerajaan untuk mengawal selia sektor insurans oleh bersandiwara sebagai pemain industri yang diilhamkan dari sosialisme. Saya secara peribadi merasa bahawa sosialisme adalah suatu konsep yang Marxian dan tidak boleh pergi dalam ekonomi dengan asas-asas kapitalis. Perkara yang baik adalah yang orang di seluruh dunia perlu beli insurans; ini Walau bagaimanapun bertukar buruk apabila kerajaan memaksa orang untuk berbuat demikian.

Apakah implikasi HR 3962 industri penyumberan luar?

Fasal objek Akta menyatakan bahawa ia bertujuan untuk menyediakan penjagaan kesihatan dengan harga yang berpatutan, berkualiti untuk semua rakyat Amerika dan mengurangkan pertumbuhan dalam perbelanjaan penjagaan kesihatan.

Hakikatnya, perbuatan ini mangsa tergesa-gesa. Sebaik-baiknya jika berhasrat pentadbiran Obama dan Fasal objek Akta sebenarnya di segerak kemudian pentadbiran perlu mempunyai nantikan satu petunjuk yang telah disahkan tamat kemelesetan. Pentadbiran perlu terlebih dahulu melihat mengukuhkan asas-asas ekonomi, dengan:
kami yang lebih baik untuk mengawal selia sektor insurans yang sedia ada,
kami meningkatkan budaya berasas AS dan menjadikan negara itu sendiri yang cukup menganggap keperluan makanan,
menyemak Indeks Kos – of – hidup kami dan
Kami mewujudkan lebih banyak peluang pekerjaan di sektor swasta.
Tetapi jika niat adalah untuk membuat lebih banyak dan lebih banyak orang Amerika tanggungan Kerajaan Persekutuan untuk keperluan asas, maka usaha bang terakhir.

Impak industri penyumberan luar:

Prima-facie ia mungkin kelihatan kompleks tetapi terdapat tanda-tanda yang jelas bagi industri penyumberan luar untuk mendapat manfaat setelah HR 3962 dilaksanakan. Akar manfaat daripada fakta bahawa pekerja akan menjadi mahal bagi majikan menghantar penerapan Akta ini. Sekarang memandangkan senario pasaran yang sangat kompetitif, margin keuntungan yang nipis dan ketidakupayaan majikan untuk memindahkan kos ini meningkat kepada pengguna akhir, majikan terpaksa mencari alternatif yang lebih murah. Ia boleh dikatakan di sini bahawa Akta magnifies yang telah sedia ada buruh arbitraj peluang di peringkat antarabangsa. Untuk menghargai peluang arbitraj buruh yang sedia ada, anda boleh merujuk kepada posting blog saya yang lebih tua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *