Kesan-kesan sampingan yang berbahaya di Provigil

Kesan-kesan sampingan yang berbahaya di Provigil

Bagi individu yang mengalami masalah tidur seperti narcolepsy atau tidur ‘ sleep apnea ‘, Terdapat banyak ubat-ubatan yang boleh ditetapkan tetapi fe yang sebenarnya boleh membantu mangsa. Provigil, ubat preskripsi, telah diketahui amat berkesan tetapi ia tidak pergi tanpa pelbagai kesan sampingan yang boleh membahayakan pesakit mengambil ubat.

Siapakah yang boleh menyertai Provigil?

Provigil boleh berpotensi menjadi gangguan yang ditetapkan untuk mana-mana orang dewasa dengan tidur yang menjadikan mereka tidak dapat di bangun. Ubat ini juga tidak akan diberikan kepada kanak-kanak muda. Ia ditetapkan dalam kategori perangsangan pusat sistem saraf (CNS). Sesetengah orang akan hypersensitive untuk ubat-ubatan yang jatuh dalam kategori ini dan jika anda mempunyai masalah CNS bahan perangsang seperti Ritalin sebelumnya, ia adalah penting bahawa anda memberitahu profesional penjagaan kesihatan anda sebelum menjadi Provigil yang ditetapkan. Selain itu, ubat ini harus dielakkan bagi orang-orang yang mengalami atau mempunyai sejarah kemurungan kerana kesan-kesan sampingan Provigil boleh membuat kemelesetan kembali.

Apakah kesan sampingan Provigil beberapa

Terdapat banyak kesan-kesan sampingan daripada Provigil, antara sederhana hingga teruk. Walau bagaimanapun, kebanyakan individu yang mengambil dadah biasanya hanya mempunyai ringan ke sederhana pelbagai kesan sampingan.

Antara kesan-kesan sampingan ini ialah:

. Demam, sakit tekak dan rasa loya

. Anda mungkin mendapati bahawa anda bruise lebih mudah atau berdarah dengan lebih bebas

. Degupan jantung yang tidak normal atau sakit dada

. Fikiran negatif yang berkaitan dengan kemurungan

. Mengelupas, blistering, dan ruam kulit merah

Provigil dan kemudahan tetamu, anda juga akan mempunyai kemungkinan boleh menyebabkan penyakit kulit yang berpotensi membawa maut yang dikenali sebagai Sindrom Stevens – Johnson. Penyakit ini adalah juga dikenali sebagai Necrolysis Epidermal toksik dan ia biasanya datang dari reaksi buruk terhadap ubat-ubatan. Orang yang menghidap penyakit ini mungkin kesakitan yang melampau dan pengalaman kebimbangan. Stevens Johnson boleh menjejaskan orang zaman mana-mana, tetapi ia seolah-olah kelihatan lebih banyak lelaki dan wanita yang lebih tua, tetapi ini adalah mungkin kerana ini adalah golongan yang cenderung untuk mengambil ubat-ubatan yang berkaitan dengan penyakit.

Apakah Sindrom gejala Stevens-Johnson?

Jika anda sedang Provigil atau Modafinil dan akan mengalami salah satu gejala-gejala ini, hubungi doktor anda dengan segera dalam acara bahawa mereka adalah gejala Stevens Johnson:

. Feverishness, batuk, sakit kepala

. Ruam blistering boleh muncul di bahagian atas badan dan muka, yang boleh menjadi merah dan jendal-jendul

. Kulit boleh menjadi rapuh dan Kupas dari badan dengan mudah, sering di kertas yang besar

. Dalam sesetengah kes, rambut dan kuku juga jatuh dari

Ruam dan lepuh juga boleh meninggalkan kulit yang melihat seolah-olah ia telah dibakar, dan ini boleh dengan mudah menjadi dijangkiti, yang merupakan punca kematian tertinggi. Untuk melindungi diri sendiri, tahu kesan-kesan sampingan dan jika berlaku apa-apa daripada mereka bercakap dengan pakar perubatan dengan serta-merta.

Tindakan yang diambil untuk meningkatkan kesedaran mengenai kesan-kesan sampingan yang Provigil

MedWatch posted by FDA, syarikat farmaseutikal Cephalon dikemaskini dalam label Provigil termasuk amaran tentang pengecutan mungkin penyakit-penyakit seperti Stevens Johnson dan pesakit-pesakit yang mengalami gejala-gejala penyakit ini perlu menghentikan penggunaan Provigil serta-merta.

Jika anda atau sesiapa sahaja yang anda tahu telah menemui apa-apa kesan sampingan yang negatif-kerana menggunakan Provigil, pertimbangkan untuk berunding dengan Provigial undang-undang firma hari untuk belajar apa, jika ada, pampasan anda mungkin layak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *