Kesan-kesan sampingan Splenda

Kesan-kesan sampingan Splenda

Selama bertahun-tahun orang telah diberitahu bahawa pemanis tiruan seperti beracun yang berbahaya dan mempunyai kesan buruk pada kesihatan. Tetapi apabila Splenda, pemanis sucralose berasaskan yang melanda pasaran dalam pengguna 1999 diberi alternatif kepada beracun. Dengan kesan-kesan sampingan Splenda akibat kimia diwujudkan pemanis tiruan menjadi satu perkara yang sebelum ini.

Kerana sucralose dikatakan boleh dibuat daripada gula biasa, pengguna merasakan bahawa mereka telah ditawarkan alternatif yang selamat untuk beracun. Produk yang dibuat daripada gula semula jadi tidak mungkin boleh memudaratkan. Walau bagaimanapun, kajian terbaru menunjukkan sucralose itu adalah tidak selamat kerana kita berfikir.

Sucralose merupakan produk kimia. Makanan yang paling selamat dan sihat dan produk-produk makanan yang anda boleh dimasukkan ke dalam badan anda sentiasa akan menjadi semulajadi dari bumi. Gula semula jadi, kalori dan semua, adalah lebih baik untuk anda sucralose itu.

Sucralose adalah chlorocarbon, kompaun berklorin. Klorin tidak merbahaya dalam jumlah yang kecil apabila digabungkan dengan unsur-unsur lain yang anda inges secara semula jadi. Walau bagaimanapun, para penyelidik mendapati bahawa satu perempat daripada bahan-bahan kimia yang ditemui di sucralose diserap ke dalam badan melalui sistem penghadaman. Ini bermakna bahawa terdapat no cara mengetahui dengan tepat berapa banyak klorin akan diperkenalkan untuk aliran darah anda apabila anda mengambil sucralose.

Terdapat tiada kajian jangka panjang mengenai kesan memakan sucralose jumlah untuk lanjutan masa. Ujian yang telah ditadbirkan oleh pengilang sucralose dahulu tidak dianggap yang boleh dipercayai kerana dalam tempoh kajian jangka pendek dan kerana tidak benar-benar terdapat satu kajian terkawal yang melibatkan manusia. Walau bagaimanapun, ujian yang telah telah ditadbir Tempahan oleh penyelidik bebas menunjukkan bahan kimia dan chlorocarbons yang terkandung dalam sucralose, potensi untuk keracunan dan keracunan yang sebenar.

Bahan-bahan kimia dalam sucralose telah terbukti menyebabkan kesan sampingan pada manusia. Kesusahan yang menimpa ringan termasuk pertambahan berat badan, masalah tidur, dan disfungsi seksual. Penyelidik juga telah menemui hubung kait antara sucralose penggunaan dan peningkatan risiko kanser dan sklerosis berbilang, Lupus, kencing manis dan lain-lain masalah kesihatan yang serius. Walaupun tidak ada bukti konkrit bahawa memakan sucralose boleh menyebabkan seseorang untuk membangunkan sesuatu seperti kanser, terdapat risiko.

Garis bawah adalah bahawa apabila anda inges bahan kimia dengan memakan pemanis kimia atau lain-lain kimia makanan diproses, anda menjalankan risiko mendedahkan tubuh kepada toksin berbahaya yang boleh membuat anda sakit. Sekali lagi, makanan terbaik yang boleh anda masukkan ke dalam tubuh anda adalah makanan semulajadi yang datang dari bumi. Sudah tentu, hidup dalam masyarakat di mana orang akan bombarded oleh iklan untuk produk-produk makanan yang mendakwa untuk menjadi lebih baik untuk anda atau lebih rendah kalori dan lemak kerana mereka telah diproses menjadikan ia sukar untuk menentukan makanan mana yang benar-benar baik bagi anda dan makanan yang akan, dalam jangka panjang, menyebabkan lebih banyak mudarat daripada kebaikan.

Perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah dengan menggunakan akal apabila memilih apa yang anda akan dimasukkan ke dalam badan anda. Walaupun ia seolah-olah seperti satu idea yang baik untuk merawat manis tanpa kalori tambahan, produk-produk seperti sucralose masih boleh menjadi bahaya.

Sumber Artikel:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *