Kesan-kesan sampingan Glutathione dan kelemahan

Kesan-kesan sampingan Glutathione dan kelemahan

Saya telah melakukan banyak penulisan pada glutathione, ia adalah kesihatan faedah, beberapa fungsi yang boleh dijadikan dalam badan, dan kekeliruan yang mengelilingi glutathione terutama dalam bidang kesan-kesan sampingan. Mengapa ada kekeliruan? Sebabnya ialah kerana definisi kesan sampingan. Glutathione mempunyai tertentu “kesan sampingan” pada kulit yang sesetengah orang tidak dikira sebagai kesan sampingan yang sekali, tetapi sebaliknya sebagai alasan untuk mengambil. Glutathione mempunyai kesan menghalang melanin dan mengurangkan warna kulit berjeragat. Produk-produk kosmetik yang tertentu telah mula menambah glutathione untuk meningkatkan ini “kesan sampingan” pada kulit. Mereka mendakwa bahawa glutathione, mengurangkan berjeragat, pulangan yang rosiness muda ke pipi, mengurangkan kecacatan dan tompok-tompok hitam, antara perkara-perkara lain.

Supaya ia benar-benar bergantung kepada pendapat seseorang tentang sama ada glutathione mempunyai kesan-kesan sampingan yang negatif atau tidak. Tetapi bagaimana pula dengan mengambil glutathione dalam pil borang melalui makanan tambahan dan tidak di dalam produk kosmetik? Adakah glutathione mempunyai kesan sampingan, cara ini juga? Itulah apa yang kita akan bercakap tentang dalam bahagian seterusnya. Ia mengambil masa beberapa maklumat latar belakang mengenai glutathione untuk menjawab soalan itu.

Glutathione bukanlah kompaun sangat bio-aktif apabila dalam bentuk pil, bermakna bahawa badan mempunyai masa yang sukar menyerap dalam saluran penghadaman. Malah, beberapa kajian klinikal telah menunjukkan bahawa ia adalah mustahil untuk meningkatkan tahap glutathione hanya dari mengambilnya sebagai tambahan. Itulah alasan yang paling glutathione tambahan yang anda akan melihat mengandungi sebatian seperti Alpha Lipoic asid dan Thistle susu, kerana bahan-bahan kimia seperti ini telah dibuktikan juga meningkatkan tahap glutathione dalam badan. Jadi anda boleh melihat kemudian bahawa ia adalah sukar untuk menjawab soalan dan Apakah kesan sampingan glutathione yang mungkin, kerana ia banyak bergantung pada apa bahan kimia yang lain yang diambil dengan, glutathione apa diambil.

Kebanyakan orang umumnya tambahan glutathione dengan harapan mengambil kesempatan daripada sifat-sifatnya yang antioksidan. Glutathione telah dipanggil antioksidan yang menguasai kerana ia adalah antioksidan yang paling banyak digunakan di dalam bilik penjara. Tetapi kebanyakan masa, sel yang menghasilkan glutathione dalam penawaran sedia. Malah, setiap sel dalam badan adalah mampu mencipta glutathione. Ianya sangat mudah kompaun, dibuat daripada rentetan hanya 3 asid amino dan sangat kecil. Glutathione juga telah menjadi popular kerana sifatnya yang pembersih. Ia membantu dalam detoksifikasi dan menyokong hati, membantu menghilangkan badan logam berat seperti plumbum dan merkuri, serta lain-lain bahan toksin yang berbahaya. Thistle susu, yang sering diambil bersama-sama dengan glutathione, juga dikenali sebagai hati yang menyokong kompaun dan sering diambil dengan sendirinya alasan itu. Jadi ia tidak menghairankan bahawa dua sebatian yang berkaitan.

Jika anda bimbang tentang kesan-kesan sampingan glutathione, anda mungkin tidak perlu. Kesan sampingan dilaporkan hanya adalah pemutihan pigmentasi kulit. Tapi itulah yang sebenarnya agak sukar untuk dilakukan. Orang-orang yang mengambil suplemen glutathione dengan jelas untuk tujuan ini selalunya perlu mengambil dos glutathione yang tinggi bersama-sama dengan jumlah vitamin C yang besar selama 6 bulan sebelum melihat apa-apa kesan. Kerana glutathione sudah banyak di dalam badan, dan kerana ia telah terbukti menjadi begitu sukar untuk menyerap ke dalam aliran darah, benar-benar tidak terdapat sebarang kesan sampingan yang dilaporkan apabila diambil pada nilai harian yang disyorkan. Saya telah meninggalkan anda pautan untuk tambahan yang mempunyai kedua-dua susu Thistle dan Alpha Lipoic asid bersama-sama untuk membantu meningkatkan tahap glutathione dalam badan. Terbaik nasib!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *