Kesan-kesan sampingan daripada Minoxidil

Kesan-kesan sampingan daripada Minoxidil

Minoxidil adalah dadah menyusahkan apabila ia digunakan untuk mengawal tekanan darah tinggi. Boleh sama dikatakan penyelesaian topikal bahawa orang botak menggunakan?

Nasib baik tidak. Dua peratus penyelesaian topikal yang diluluskan oleh US Food and Drug Administration (FDA) nampaknya selamat. Walaupun 2,300 peserta Upjohn 1983 yang percubaan menunjukkan tiada kesan sampingan yang serius selepas menggunakan minoxidil selama setahun.

“Penemuan utama satu adalah yang agak sedikit ubat menembusi kulit kepala dan memasuki aliran darah. Keselamatan data yang dikemukakan kepada FDA, Upjohn melaporkan bahawa kepekatan minoxidil dalam darah daripada mata pelajaran adalah 1-10 peratus daripada tahap darah orang-orang yang biasa dilihat dalam pesakit-pesakit yang mengambil ubat secara lisan,”kata editor pengguna Union”perubatan persembahan baru.”

“Kesan sampingan yang paling biasa adalah kegatalan kulit kepala, yang berlaku di tiga peratus daripada peserta. Dalam sesetengah kes, gatal-gatal boleh menunjukkan reaksi alahan kepada ubat. Upjohn mengesyorkan bahawa pengguna yang mengalami gatal-gatal berhenti memohon minoxidil untuk beberapa hari dan mula sekali lagi Bilakah gatal-gatal subsides. Jika ia berulang, kemudian doktor perlu dirujuk untuk menyemak kemungkinan reaksi alahan,”mereka menambah.

Perbicaraan Upjohn gagal untuk menjawab adalah apa yang berlaku jika minoxidil digunakan selama-lamanya oleh orang-orang lama yang peduli oleh botak. Lagi, tiada siapa yang tahu kesan minoxidil ke atas warga tua. Sehingga maklumat yang keluar, berhati-hati adalah dinasihatkan dalam kumpulan umur yang tertentu.

“Topik minoxidil tidak telah diuji lelaki dengan masalah kardiovaskular, dan ramai doktor mengesyaki ia mungkin berbahaya untuk Kumpulan tersebut. Berhati-kerana masalah kardiovaskular meningkat dengan usia, ada pakar hati bahawa apa-apa risiko kesan-kesan sampingan daripada minoxidil adalah mungkin akan lebih tinggi di kalangan lelaki 50 dan lebih daripada dalam Kumpulan lebih muda, “kata editor”Perubatan persembahan baru.”

Betapa baik mengetahui ini, Adakah peluang anda tumbuh rambut minoxidil? Yang akan bergantung kepada beberapa faktor: berapa lama anda telah botak, punca keadaan anda, kawasan tertentu di mana berlaku botak, umur dan Kesihatan umum.

“Ia adalah sangat penting bahawa anda menggunakan ubat ini hanya seperti yang diarahkan. Jangan gunakan lebih daripada itu dan tidak menggunakannya lebih kerap daripada doktor mengarahkan. Untuk berbuat demikian boleh meningkatkan peluang itu yang diserap melalui kulit. Atas sebab yang sama, tidak digunakan minoxidil untuk bahagian-bahagian lain badan anda. Penyerapan ke dalam badan boleh menjejaskan jantung dan salur darah dan menyebabkan kesan yang tidak diingini,”Amaran di klinik Mayo.

Walaupun anda tidak mempunyai rambut, anda boleh masih kelihatan baik dengan Lumnaderm, krim pemutih yang menghapuskan jeragat, hodoh bintik-bintik, tompok matahari, kecacatan dan hyperpigmentation. Apabila digunakan seperti yang diarahkan, Lumnaderm akan mengimbangkan tona-tona kulit yang tidak sekata dan menerangi kulit anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *