Kesan-kesan negatif daripada Pueraria Mirifica

Kesan-kesan negatif daripada Pueraria Mirifica

Pueraria mirifica ini sebahagian besarnya dianggap sebagai herba tertanya-tanya dalam kalangan rawatan herba. Mereka telah tuntutan bahawa herba ini adalah pancutan air belia formula, lebih-lebih lagi bagi wanita yang menghampiri menopaus.

Apa yang diingini Adakah iklan ini adalah menyerlahkan kesan positif daripada makanan tambahan herba semasa downplaying apa-apa kesan sampingan negatif yang berpotensi. Walau bagaimanapun, terdapat rasional ini gimik pemasaran; kebanyakan kajian menunjukkan tiada kesan sampingan yang serius akibat mengambil dos yang kecil disyorkan tambahan ini.

Berat dos dadah, semula jadi atau tiruan terikat untuk memudaratkan badan. Dan ini juga benar bagi anggur Thai asli tertanya-tanya.

Di antara potensi manfaat yang dipuji oleh peminat Pueraria terbukti dan lain-lain pembohongan terang-terangan. Suruhanjaya perdagangan Persekutuan Amerika Syarikat malah telah berpindah untuk mengambil tindakan terhadap pengilang kosmetik dan makanan tambahan yang membuat dakwaan palsu dengan niat duping pengguna-pengguna yang tidak bersalah dengan janji-janji yang telah tiada asas saintifik.

Ekstrak akar aktif loji diproses oleh Syarikat-syarikat bio-kimia dan disediakan kepada pengguna dalam beberapa bentuk. Ini termasuk: pil, krim, sprays dan gels. Makanan tambahan pil biasa mengandungi 80 kepada 1000mg PM satu dos. Kebanyakan peruncit biasanya mengesyorkan satu dos yang tinggi jika anda sedang mencari hasil yang lebih cepat.

Membuat satu titik mendapatkan nasihat perubatan dari doktor atau ahli farmasi mengenai mirifica dan mana-mana lain semulajadi atau buatan tambahan anda sebelum anda mencuba dengan mereka.

Tidak mengambil perkataan advisements sebagai kebenaran Injil. Syarikat-syarikat ini akan memberitahu anda apa yang anda perlukan untuk mendengar tetapi doktor anda akan membantu menghilangkan mitos dan separuh benar.

Ia boleh menjadi sukar, sebagai contoh, bagi perokok yang berlebihan untuk merasa kesan tambahan semulajadi tertentu daripada ia adalah untuk seorang yang fizikal yang sihat.

Kesihatan anda sebelum dan semasa menopaus adalah ditentukan oleh gabungan faktor-kurangnya sekali satu keajaiban hairan dadah.

Mengamalkan gaya hidup sihat dan pop tambahan tersebut hanya untuk meningkatkan daya ketahanan diri anda. Badan mempunyai cara-cara semula jadi untuk menyesuaikan diri dengan perubahan fizikal tersebut kerana ia berlaku semasa menopaus dan anda tidak perlu berjuang.

Jika perlu boleh, menggunakan suplemen semulajadi hanya untuk menangkis gejala-gejala yang tidak menyenangkan yang dikaitkan dengan menopaus.

Walau bagaimanapun, anda perlu perhatikan mana-mana symptom(s) yang negatif dikaitkan dengan ubat-ubatan herba seperti sakit kepala, loya, anemia ringan, mengenali faraj dan tempoh awal atau lewat, memberhentikan rawatan dengan segera.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *