Kesan-kesan Jwh-018 dan mengapa ia merbahaya?

Kesan-kesan Jwh-018 dan mengapa ia merbahaya?

JWH-018, juga dikenali sebagai ‘cannabinoid sintetik’, adalah ubat pilihan untuk menggantikan penggunaan ganja yang baru muncul. Kerana ia memberikan kesan yang sama atau lebih baik daripada ganja, kebanyakan herba campuran asap menggabungkan JWH-018 sebagai sebahagian daripada bahan-bahan untuk mencapai pengalaman ‘tinggi’ yang lebih baik. Walau bagaimanapun, kesan JWH-018 masih berbeza antara individu. Kebiasaannya, perokok baru boleh menjalani pengalaman “tinggi” yang lebih mendalam berbanding regulars. Beberapa pengguna mungkin atau mungkin tidak menunjukkan tanda-tanda dan gejala-gejala, yang sama namun mereka mungkin mengalami kesan yang sama JWH-018 secara umum.

Kesan kognitif dan psikologi rokok JWH-018

JWH-018 meniru mekanisma THC yang ditemui di ganja, sekali gus menjejaskan fungsi otak akibat kepada kemurungan CNS. Kerana ia mengikat dirinya untuk CB1 reseptor yang dominan mcnpengaruhi gejala ditemui di otak, menjangka untuk melihat tanda-tanda perubahan dalam kawalan emosi, motivasi, penghakiman, ingatan dan pembelajaran. Bagi menyediakan keseimbangan di antara 3 hingga 5mg JWH-018 tetap Merokok, kesan psikologi termasuk:
-mood memuncak
-meningkatkan rasa lucu
-ditingkatkan rasa ingin tahu dan muslihat
-perlumbaan pemikiran
-masa gangguan dan dilasi
-sibuk atau humming seperti pengalaman psychedelic
-mengurangkan kepekatan
-santai Negeri
-keghairahan yang ringan (lampu di antara serangan)
-Manic-depressive (hiperaktiviti ke detik-detik yang dullness dan sebaliknya)

Kesan fizikal

Sama seperti kesan kognitif dan psikologi, kesan-kesan fizikal akan juga kebanyakannya, jika bukan lebih besar, yang sama untuk semua pengguna. JWH-018 menyebabkan kesan ganja sama dan benar-benar disahkan melalui gejala-gejala berikut ini:
-Mata bloodshot dan kelopak mata yang droopy (hanya dinyatakan untuk sesetengah pengguna)
-mengantuk
-tachycardia (kenaikan kadar jantung)
-kesan visual (warna kelihatan lebih penuh dan bersemangat)
-berat tenggelam rasa
-penindasan pernafasan
-kawalan pernafasan
-ketidakselesaan gastrousus (jarang berlaku)
-boleh ditingkatkan sensitiviti yang menyeronokkan

Ia juga membuat beberapa kesan positif seperti analgesia dan anti-anxiety. Tetapi, dakwaan-dakwaan yang ragu sehingga ke hari ini kerana kekurangan bukti dari kajian saintifik. Oleh itu, cadangan bagi permohonan perubatan sebagai tindak balas kepada kesan terapeutik adalah masih keluar-of-the-soalan.

Bahaya JWH-018

Walaupun tiada kes mati dari dikenali JWH-018, merokok dos yang lebih tinggi daripada JWH-018 mungkin agak berbahaya. Kesan-kesan scarier dan berbahaya yang dilaporkan termasuk kehilangan ingatan jangka pendek, ubat pelali yang melampau yang boleh membawa kepada koma, keghairahan, paranoia, kebimbangan, sedikit kekeliruan dan muntah-muntah. Ia jelas mewujudkan kesan-kesan otak yang mengejutkan, sebab walaupun teruk mengancam nyawa hallucinations dan sawan beberapa. Selain daripada itu, kesan-kesan fizikal yang menakutkan dalam sistem kardiovaskular, peningkatan kadar jantung dan tekanan darah, boleh menimbulkan ancaman kepada badan pengguna. Oleh itu, mengabaikan apa-apa kesan negatif JWH-018 adalah tidak dibenarkan langsung besar.

Ia adalah lebih membimbangkan bahawa JWH-018 sebenarnya mungkin mempunyai lebih besar kemungkinan penyalahgunaan. Jadilah satu kajian kes tentang seorang lelaki yang benar-benar menunjukkan gejala apabila dia menahan diri sendiri daripada menggunakan JWH-018. Dia mengalami gegaran, loya dan muntah-muntah, cirit-birit, serangan sakit kepala, insomnia dan berdebar-debar dan walaupun kelihatan Resah dengan fikiran-fikiran yang tidak jelas.

Dengan kegemparan yang berlaku kira-kira JWH-018, terutamanya kesan negatif kepada badan isu kekal pada kinzir. Sudah ada cukup bilangan laporan yang membiak di Internet dan malah sampai telinga penggubal undang-undang, Walau bagaimanapun maklumat yang kekal sebagai spekulasi. Memandangkan tiada bukti-bukti klinikal dan kajian saintifik yang menyeluruh untuk menyokong tuntutan ini, ia adalah jelas bahawa ia hanya akan menjadi satu lagi khabar angin. Oleh itu, desas-desus atau tidak, menggunakan sesuatu tanpa pengetahuan tentang kesan-kesan berbahaya yang mungkin masih sekadar ketidaktentuan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *