Kesahihan Akupunktur

Kesahihan Akupunktur

Akupunktur adalah dilihat oleh sesetengah orang untuk menjadi satu kaedah yang selamat dan asing merawat kesakitan dan penyakit. Walau bagaimanapun, rawatan kontroversi semakin mendapat kekuatan sebagai lebih penjagaan kesihatan profesional kembali kesahihan amalan.

Amalan yang datang dari China di mana Kesihatan tradisional diterangkan sebagai hasil harmoni keseimbangan yin dan yang. Terapi ini terdiri daripada memasukkan jarum di kawasan-kawasan tertentu tubuh pada kedalaman betul supaya pesakit merasa satu sensasi yang sakit tetapi kesakitan yang tidak melampau. Kadang-kadang jarum yang dipanaskan atau sedikit terkejut selepas memasukkan. Di Amerika, Akupunktur diterangkan melalui konsep Duraplasty. Titik pada badan yang dimasukkan dengan jarum adalah kawasan di mana otot-otot, saraf dan tisu boleh serentak diransang. Rangsangan yang meningkatkan aliran darah dan mencetuskan ubat penahan sakit semulajadi dalam badan.

Walaupun dengan rawatan kontroversi pengamal-pengamal banyak mempertimbangkan terapi amalan yang sah. Persatuan Antarabangsa untuk kajian sakit menjalankan kaji selidik pada tahun 1997 di mana pakar-pakar telah disoal mengenai rawatan farmaseutikal untuk sakit. Dua puluh dua rawatan telah bercakap tentang termasuk Akupunktur. Pengamal-pengamal perubatan telah mempersoalkan sama ada mereka merasa cukup berpengetahuan untuk membincangkan rawatan dengan pesakit-pesakit mereka. Soalan-soalan lain termasuk sama ada mereka percaya ia adalah amalan yang sah, dan jika mereka menggunakan terapi dalam amalan mereka atau merujuk pesakit kepada amalan. Akupunktur adalah dianggap berguna dalam merawat kesakitan dan dihormati oleh pengamal yang memberi Ulasan yang baik amalan.

Terapi ini menjadi popular sebagai rawatan percuma oleh doktor-doktor di Amerika.
Penggunaan amalan untuk menghilangkan rasa sakit dan loya selepas pembedahan menjadi lebih berguna sebagai doktor menggunakannya untuk membantu merawat pesakit-pesakit mereka.
Terapi apabila digunakan sebelum dan selepas pembedahan dapat mengurangkan kesakitan yang dirasai oleh pesakit dan mengurangkan jumlah ubat penahan sakit yang digunakan.

Dr. Adrian White menyatakan pendiriannya dalam terapi dalam sebuah artikel yang terletak dalam jurnal perubatan British. Beliau menjelaskan salah satu masalah terbesar yang dihadapi oleh amalan adalah bagaimana ia dilihat. Akupunktur pandangan profesional penjagaan kesihatan sebagai masih semua tentang chi. putih percaya bahawa merangkumi terapi dalam falsafah Cina telah memberi kesan yang memudaratkan mewujudkan kesahihan yang dalam profesion perubatan. Beliau menyatakan bahawa penerimaan amalan adalah sangat munasabah apabila diterangkan melalui Neurofisiologi.

Beliau menjelaskan bahawa walaupun kebanyakan pengamal dan orang tahan ke tradisional penjelasan mengapa ia berfungsi, bukti saintifik memberikan sokongan dalam bidang perubatan. Bukti saintifik untuk amalan yang telah membina sejak 1970-an yang pertengahan. Bukti-bukti menunjukkan bahawa Akupunktur merangsang saraf saraf tunjang dan otak, yang melepaskan opioids dan serotonin yang melegakan kesakitan kerana mereka merasa baik bahan-bahan kimia.

Amalan secara perlahan-lahan telah mendapat akar di Amerika dan akan terus berkembang kerana bukti-bukti yang lebih banyak bagi successfulness yang didapati. Terdapat sekolah-sekolah penyembuhan semula jadi yang menawarkan program ini dan ada yang khusus untuk amalan perubatan. Akupunktur adalah menjadi tempat yang biasa dan dengan pendekatan yang agak murah untuk penyakit biasa seperti Migrain, sakit belakang, dan sakit otot lebih ramai orang boleh berpaling kepadanya terlebih dahulu sebelum menuju ke hospital.

Orang-orang yang berminat dalam pembelajaran lebih berkaitan dengan bidang dan apa yang diperlukan untuk meneruskan latihan kesihatan holistik boleh berbuat demikian dengan melawat PETAP.org dan meneroka banyak peluang. Akupunktur Bertauliah sekolah dan Kolej yang dapat menawarkan latihan berkualiti kerana kelulusan dari agensi-agensi seperti Suruhanjaya akreditasi Akupunktur dan perubatan Oriental (ACAOM).

Penafian: Di atas adalah garis besar generik dan mungkin boleh menggambarkan kaedah-kaedah yang tepat, kursus atau menumpukan berkaitan dilakukan mana-mana satu khusus yang mungkin atau mungkin tidak boleh diiklankan di HolisticJunction.com.

Hakcipta Terpelihara 2010 – Hakcipta Terpelihara oleh HolisticJunction.com.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *