Kerusi terbaik untuk Sciatica

Kerusi terbaik untuk Sciatica

Walaupun ramai orang mengalami sakit belakang, sedikit memahami kesakitan yang luar biasa dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan jenis sakit belakang yang dikenali sebagai Sciatica. Sciatica adalah sering sukar untuk diagnosis dan merawat. Pesakit mengadu pelbagai gejala-gejala termasuk kebas dan kesemutan. Kesakitan digambarkan dalam pelbagai cara. Sesetengah pesakit merujuk kepadanya sebagai a sakit membosankan, manakala orang lain mengadu kesakitan kronik yang memancarkan ke bawah punggung dan kaki. Walaupun kebanyakan pesakit hanya mengalami sakit ini pada satu kaki, ia adalah mungkin untuk pengalaman sciatic sakit di kedua-dua kaki. Dalam kes-kes yang teruk, sakit memancarkan ke seluruh kaki, sampai ke kaki. Ia boleh menyebabkan bukan sahaja, tetapi dari semasa ke semasa boleh menyebabkan kehilangan rasa.

Pesakit dan doktor-doktor yang banyak menyokong pelan rawatan yang pelbagai. Manakala sebarang pelan biasanya akan termasuk ubat-ubatan dan terapi, salah satu aspek unik berkesan yang sering diabaikan adalah menggabungkan kerusi-kerusi yang direka khusus untuk pesakit Sciatica. Kerusi-kerusi yang terbaik untuk pesakit-pesakit Sciatica akan menyediakan pesakit dengan tahap pelepasan yang tidak biasanya mengalami dengan tradisional kerusi dan kerusi.

Walaupun benar sciatica sebahagiannya disebabkan oleh cakera kecemaran yang membawa kepada satu mampatan saraf sciatic, terdapat kes-kes sciatica postur. Ini bermakna bahawa postur yang miskin boleh membawa kepada mampatan tidak pernah sciatic dan sakit yang berkaitan. Bagi orang-orang yang menghabiskan sebahagian besar masa mereka duduk, dengan memilih kerusi yang direka untuk menggalakkan postur yang betul akan membantu meringankan beberapa gejala-gejala ini. Kerusi-kerusi yang terbaik bagi Sciatica akan menggabungkan konsep reka bentuk yang berikut:

1. 1. Pengerusi akan menyokong tulang belakang yang lebih rendah kedudukannya melengkung semulajadi.

2. 2. Pengerusi akan memberikan tekanan pada lutut atau paha.

3. 3. Pengerusi akan menawarkan sokongan untuk pinggang.

Di samping itu, kerusi Sciatica mesti direka untuk ratakannya berat. Ini akan membantu berehat otot dan mengurangkan kerengsaan.

Manakala kerusi adat adalah penyelesaian terbaik yang mungkin bagi mereka yang mengalami Sciatica, ianya sering tidak praktikal kerana fakta bahawa mereka biasanya adalah terlalu mahal. Sebaliknya, menumpukan pada kerusi yang menyokong postur yang sihat dan merehatkan otot-otot yang lebih berpatutan. Apabila memilih kerusi, perlu diingat tujuan. Sebagai contoh, jika anda duduk di komputer untuk tempoh yang lama, kerusi anda harus membenarkan anda untuk meletakkan kedua-dua kaki rata di atas tanah.

Sakit belakang kerap ditinggalkan tidak dirawat. Orang yang mengalami kesakitan yang dikaitkan dengan Sciatica sering merasa ada apa-apa yang boleh dilakukan untuk itu. Sebaliknya, bercakap dengan doktor anda mengenai pilihan rawatan dan membuat pelarasan kecil gaya hidup yang akan membolehkan anda untuk menggalakkan postur yang betul dan Kesihatan tulang belakang.

Kerusi-kerusi yang terbaik bagi Sciatica akan membolehkan pesakit yang mengalami pelepasan dalam tempoh masa yang berpanjangan. Jika anda mengalami sakit sciatic, anda mungkin mahu mempertimbangkan untuk melabur dalam sebuah kerusi yang direka untuk memperbaiki postur dan Kesihatan tulang belakang anda. Dengan mengubah kedudukan pesakit, ia adalah berkemungkinan bahawa akan ada satu keluaran yang sama daripada tekanan pada saraf Sciatic yang akan mengurangkan kesakitan.

Check out kerusi-kerusi yang terbaik untuk melegakan kesakitan sciatic pada Losethebackpain.com.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *