Kerosakan zakar – mengapa urusan kencing manis adalah penting

Kerosakan zakar – mengapa urusan kencing manis adalah penting

Masalah kerosakan zakar tidak kira laughing, dan kadang-kadang mereka gejala masalah kesihatan yang asas. Apa-apa syarat, yang menjejaskan kesihatan fizikal dan seksual kedua-dua lelaki ini, adalah kencing manis jenis 2. Ia adalah sangat penting bagi lelaki menghidap diabetes untuk menguruskan keadaan, seperti daripada kawalan gula dalam darah boleh menjadi agak memudaratkan di bawah tali pinggang. Ia juga adalah idea yang baik untuk amalan harian zakar penjagaan kesihatan, walaupun dalam ketiadaan penyakit fizikal, sebagai sebahagian daripada Kesihatan seorang lelaki dan regimen kesihatan.

Kencing manis jenis 2 dan Kesihatan zakar

Diabetes jenis 2, penyakit kencing manis permulaan yang juga dikenali sebagai orang dewasa, adalah keadaan perubatan yang kronik yang mempengaruhi bagaimana badan memproses dan metabolizes gula (juga dikenali sebagai glukosa) dalam aliran darah. Kencing manis jenis 2 berlaku apabila badan juga tahan, atau tidak menghasilkan insulin cukup, hormon yang mengawal tahap gula dalam darah. Kencing manis jenis 2 adalah perubatan serius keadaan yang-jika dibiarkan tidak dirawat-boleh boleh mengancam nyawa. Keadaan adalah paling biasa dalam individu yang berlebihan berat badan.

Kencing manis jenis 2 menjejaskan seluruh badan, dan zakar tidak kebal daripada keadaan. Potensi untuk komplikasi utama wujud dari segi sensasi zakar, fungsi dan pembiakan.

• Kehilangan sensasi – salah satu daripada kesan-kesan sampingan yang lebih buruk kepada zakar adalah kehilangan sensitiviti. Satu isu yang biasa dalam pesakit kencing manis adalah neuropati kencing manis, satu keadaan yang disebabkan oleh gula darah yang tinggi dan Sirkulasi yang buruk, yang akhirnya merosakkan saraf di dalam badan. Kerosakan saraf di zakar mengurangkan sensitiviti, dan Malangnya, sensasi yang menyeronokkan berkaitan dengan seks juga. Neuropati kencing manis sering menjadikan lebih sukar bagi manusia untuk mencapai puncak syahwat dan dalam kes-kes kerosakan saraf yang teruk – boleh klimaks mustahil. Kira-kira separuh daripada pesakit diabetes akan membangunkan kerosakan saraf di sepanjang hayat mereka.

• Fungsi erektil – aliran darah berkurangan yang sama yang membawa kepada kerosakan nerve juga kerosakan saluran darah yang halus seluruh badan. Saluran darah di zakar yang bertanggungjawab ke atas peningkatan aliran darah, yang membolehkan ereksi borang–dan dikekalkan — semasa Ko-kurikulum di dalam Bilik tidur. Terlalu banyak kerosakan saluran darah dan zakar akan menerima aliran darah yang mencukupi untuk mencapai tahap yang diingini tahap tumescence, sekaligus membawa kepada kurang daripada ereksi mencukupi – dan kadang-kadang tidak wujud –. Di samping itu, neuropati kencing manis boleh mengganggu isyarat dari otak ke zakar (melalui sistem saraf autonomik) yang bertanggungjawab ke atas ereksi; berehat dalam komunikasi boleh membuang keseluruhan sistem keluar daripada whack. Lelaki kencing manis adalah lebih berkemungkinan untuk berjuang dengan mati pucuk, tanpa mengira usia.

Pancutan mundur • – akhir seksual komplikasi disebabkan oleh kencing manis adalah berlakunya pancutan mundur, bermakna aliran air mani ke belakang ke dalam pundi kencing, dan bukannya sebagai ejakulasi dari zakar. Sejarah lama gula dalam darah tidak dikawal dengan baik boleh membawa kepada neuropati kencing manis dan menyebabkan kerosakan sphincter pundi kencing, yang biasanya terus air mani keluar dari pundi kencing dan memaksa ia keluar. Pancutan mundur adalah satu punca kemandulan lelaki.

Menjaga zakar sihat

Cara utama bagi seorang lelaki kencing manis untuk menjaga dengan zakar yang sihat adalah untuk menyimpan gula darah dalam had sihat. Berikutan apa-apa dan semua panduan pemakanan yang ditetapkan oleh doktor yang merawat, mendapat latihan 30 minit setiap hari, dan mengekalkan berat badan yang sihat adalah semua cara untuk membantu diabetes dalam semakan. Tahap gula dalam darah yang sihat yang membantu dalam mengekalkan saraf yang utuh dan peredaran yang sihat, yang akan membolehkan peluang terbesar untuk mengekalkan sensitiviti zakar, berfungsi dan kesuburan.

Penambahan Kesihatan zakar krim, terutamanya seseorang yang diperkaya dengan vitamin dan mineral, (kebanyakan Kesihatan profesional mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) boleh melindungi zakar dari kerosakan saraf periferi sambil meningkatkan sensitiviti kawasan. Setiap permohonan juga akan memastikan kulit zakar lembut dan mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti kulit kendur, berkedut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *