Kerosakan talian – analisa sumber penyebab untuk gempa bumi itu ekonomi Global

Kerosakan talian – analisa sumber penyebab untuk gempa bumi itu ekonomi Global

Salahkan Lines, dari segi geologi, akan menyebabkan keretakan dalam Kerak bumi iaitu hasil anjakan yang ketara daripada jisim bumi – satu pergerakan pada garisan-garisan biasanya gempa bumi besar-besaran. Garisan-garisan bersalah ringkasnya telah disamakan dengan kewujudan fissures nipis dan undercurrents dalam dunia kewangan yang telah menghasilkan satu anjakan tektonik dengan cara perniagaan yang akan dijalankan di seluruh dunia.

Raghuraman G. ahli adalah Profesor kewangan dengan di University Of Chicago Booth sekolah perniagaan dan juga pernah berkhidmat sebagai seorang Ketua ahli ekonomi IMF. Dalam bukunya “Kesalahan baris”, beliau mempunyai perbandingan yang tepat dengan garisan geologi yang menyebabkan huru-hara hari banyak dalam status kewangan Syarikat dan mengapa dunia semakin terjejas olehnya. Ini adalah kewangan atau ekonomi kesalahan garis yang menyebabkan krisis kewangan global. Malah, ahli adalah salah satu ekonomi beberapa yang telah sebenarnya amaran kita tentang sesuatu yang ringan gegaran lebih sebelum besar kewangan quake semua memukul kita.

Ketika dunia bergelut untuk keluar daripada krisis, blames jatuh atas beberapa orang yang tidak rasional yang menyebabkan krisis ini berlaku disebabkan oleh risiko besar mereka telah meninggalkan kemelesetan global di bangun dengan. Ahli cuba melihat di sebalik ini-beberapa orang yang kononnya disebabkan krisis, kepada dasar-dasar ekonomi tersebut yang punca sebenar masalah – dan mereka masih berterusan. Dia menunjukkan bahawa kecuali orang-orang yang memandang ke dalam kami terus duduk di atas gunung berapi kewangan yang menyebabkan fissures dalam Kerak ekonomi global yang peralihan yang akan menyebabkan krisis yang lebih besar-besaran!

Buku ini memberi tumpuan kepada fakta-fakta yang menyebabkan masalah semalam.Ia pada asasnya menunjukkan bahawa krisis ini adalah masalah bersama yang disebabkan oleh sebilangan besar individu (pegawai FIs, kerajaan, ahli-ahli politik, pihak berkuasa dan rakyat walaupun biasa) yang dengan cara mereka sendiri telah bertindak mengikut dasar-dasar ekonomi cacat yang dibentangkan. Beliau menyebut bahawa risiko bahawa dasar-dasar yang dikemukakan, adalah tidak sejajar dengan faedah-faedah yang digunakan untuk menarik mereka. Dia pergi lebih mendalam ke dalam sistem untuk melawat fissures tersebut yang mengancam ekonomi dunia perniagaan pesanan yang banyak bergantung kepada kestabilan kewangan Amerika Syarikat.

Struktur gaji Amerika mengambil mengalahkan seorang dan melihat gaji yang mendapat kekal antara-2005 tahun 2002. Ini membawa kepada membuat kredit perumahan disediakan dengan mudah bagi rakyat, meningkatkan pariti kuasa beli dan jangkaan semasa mendalamkan garis kesalahan dalam status ekonomi yang sudah fissured – upah bertakung, pekerjaan berkurangan, ketidaksamaan dalam pendidikan dan dasar-dasar kesihatan dan lain-lain.Salahkan garisan mata pada tekanan yang semakin mendalam terhadap AS untuk membawa rumah yang di perintah. Terdapat ketaksamaan yang serius dalam bidang pendidikan, penjagaan kesihatan, rumah yang memiliki undang-undang – yang memberi akses kepada kredit yang murah dan mudah – dan dasar-dasar ini (menyentuh setelah Fannie Freddie Mae) perlu revisited untuk memastikan lebih banyak kestabilan ekonomi dunia. Pernah peningkatan jurang antara golongan kaya dan miskin akan terus memberikan tekanan kepada kerajaan untuk menolak kredit mudah ke dalam pasaran.

Ahli yang cuba untuk mendedahkan sistem ini yang menawarkan jaringan keselamatan sosial selimut atas satu and semua; Walau bagaimanapun, keputusan yang sukar perlu diambil untuk melihat di luar dasar perlu menawarkan insentif jangka pendek.Mengubah dasar-dasar untuk menjadikan ekonomi yang kukuh dan stabil untuk tempoh masa yang lebih lama. Dalam semua kerosakan talian adalah sebuah buku yang serius dan pada dasarnya bertimbang rasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *