Kerosakan pada Kesihatan menyimpan akaun (telah)

Kerosakan pada Kesihatan menyimpan akaun (telah)

Akaun simpanan Kesihatan adalah cara mudah untuk membayar perbelanjaan perubatan anda samping, dan mungkin lebih menjimatkan wang anda dalam jangka masa panjang jika anda boleh mengurus mereka untuk keuntungan anda. Insurans kesihatan California pekerja kini mempunyai pilihan untuk membuka sebuah Kesihatan akaun simpanan (HSA) pada masa pendaftaran terbuka manfaat penjagaan kesihatan anda dengan majikan anda.
Pelan HSA terdiri daripada pelan kesihatan tinggi-potongan dan akaun HSA bank (biasanya akaun memeriksa) yang digunakan untuk membayar perbelanjaan perubatan sahaja. Sumbangan anda kepada akaun HSA terakru faedah dan beberapa Bank menawarkan pelaburan yang terbina dalam pilihan seperti dana bersama atau dana pasaran wang. Sumbangan kepada HSA anda sepanjang tahun adalah deductable cukai.
Rancangan HSA boleh sediakan untuk keluarga serta bagi individu. Had tahunan bagi sumbangan keluarga dalam 2011 adalah $6150, dan individu adalah $3050. Jika anda 55 atau lebih tua, ada sekali catch-up sumbangan sebanyak $1000, anda boleh membuat untuk HSA anda. Ramai majikan menubuhkan HSAs bagi pekerja-pekerja mereka dan pre-fund HSA untuk membuat tawaran yang lebih menarik. Pekerja mengambil HSA dengan mereka apabila mereka menukar pekerjaan, terlalu. Sebaik sahaja pemegang akaun mencapai umur 65, dana dari HSA ini boleh dikeluarkan sebagai pendapatan persaraan.
Perubahan terbaru 2011 adalah kenaikan denda daripada 10% kepada 20% atas perbelanjaan cukai, bukan perubatan.
Kadang-kadang akal yang lebih untuk memiliki polisi insurans kesihatan yang rendah-deductable, tapi kadang-kadang ia tidak. Setelah memberikan HSA untuk anda menambah fleksibiliti bagaimana untuk memohon wang anda tertunda-cukai terhadap perbelanjaan perubatan. Jika anda mempunyai potongan rendah, anda juga mempunyai premium yang tinggi, dan jika anda membayar premium tinggi dan pergi ke doktor hanya beberapa kali dalam setahun, anda mungkin mendapati wang anda lebih baik dibelanjakan menggunakan satu HSA. Dengan satu HSA, anda mampu mempunyai potongan yang lebih tinggi, kerana anda boleh membiayai HSA ini sebagaimana yang perlu untuk menampung perbelanjaan perubatan anda yang timbul. Jadi, perlu membayar anda premium tinggi sebelum anda benar-benar perlu untuk menggunakannya, anda boleh membuat keputusan bila dan berapa banyak untuk membiayai HSA anda.
Semua sebut harga insurans kesihatan California dan pertanyaan, hubungi Brauer insurans daripada San Jose, CA. Brauer membantu perniagaan dan individu mencari pilihan insurans kesihatan yang terbaik berdasarkan keperluan khusus mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *