Kerjaya PSW di Kanada

Kerjaya PSW di Kanada

Jika anda mempunyai mata untuk Perkhidmatan Sosial dan mencari satu profesion yang merupakan ganjaran, anda boleh membuat wang yang agak baik dan mencari diri anda dengan kepuasan kerja yang hebat, anda harus mempertimbangkan menyertai profesion. Pekerja sokongan peribadi menjadikan kerjaya yang sempurna bagi mereka yang ingin menyumbang untuk sosial sebab pada masa yang sama boleh membuat kehidupan yang lebih baik bagi mereka. Seperti mana-mana lain penjagaan kesihatan pekerjaan termasuk bantuan penjagaan kesihatan, tempoh pekerja, atendan peribadi, sokongan utama pekerja dan Penolong Jururawat, PSW profesion memerlukan pensijilan yang membuat kerja. Jika kerjaya pekerja sokongan peribadi adalah sesuatu yang baru kepada anda kemudian di sini adalah beberapa maklumat yang mungkin bantuan untuk anda.

Permintaan terhadap pekerja sokongan peribadi semakin meningkat dengan perkembangan yang berlaku d kelajuan yang pantas untuk membantu individu-individu yang berusia atau sakit untuk meningkatkan kualiti hidup mereka dengan sokongan mereka dari segi fizikal dan emosi. Kerja PSW tidak akan perolehi kemasyhuran atau boatloads wang. Ia adalah kerja yang kebanggaan dan keghairahan. Hari ini di PSW adalah sebahagian daripada komuniti di mana sokongan kepada orang-orang tua dan sakit telah menjadi satu keperluan untuk meningkatkan kualiti hidup mereka.

Terdapat bukaan yang banyak untuk PSW di seluruh dunia dan denagan Kolej dan Universiti dengan piawaian antarabangsa yang memberikan pendidikan dalam bidang membuat individu-individu yang layak untuk kerja-kerja ini di seluruh dunia dengan menyediakan latihan kesihatan pelbagai program-program berkaitan. Pekerja sokongan peribadi mempunyai latar belakang dalam pelbagai statures termasuk hospital, klinik, Pusat-Pusat Pemulihan, rumah anak yatim, usia rumah, rumah untuk orang yang sakit dan lain-lain tempat di mana orang memerlukan penjagaan khas dan perhatian.

Jika anda ingin menambah nilai bagi pensijilan anda kemudian oleh institusi-institusi di atas juga menawarkan beberapa program-program persijilan tambahan seperti kesihatan awam makanan pengendali, cemas & CPR, dan Alzheimer masyarakat latihan dan sebagainya.Anda boleh mendapatkan kenaikan dalam tetap membayar dengan pensijilan ini tambahan daripada institusi yang terkenal.

Peribadi pekerja sokongan akan permintaan yang banyak hari ini:

Semasa kemelesetan ekonomi telah menunjukkan kesan pada hampir semua industri seperti pemotongan kos, kehilangan pekerjaan, industri penjagaan kesihatan telah kekal tidak disentuh malah telah menyaksikan pertumbuhan yang agak besar. Ini adalah sebab sangat terdapat peningkatan dalam jumlah pekerjaan dalam industri penjagaan kesihatan. Banyak kerajaan-kerajaan negeri telah mencadangkan untuk meningkatkan pekerjaan yang pekerja-pekerja penjagaan kesihatan pada penghujung tahun yang akan datang. Medan menawarkan jaminan pekerjaan dan rasa kepuasan kerja individu kerana ia tidak dapat disalurkan.

Jika anda adalah salah satu antara mereka yang merasakan latihan adalah mahal dan tidak berpatutan maka terdapat satu penyelesaian yang sama. Bantuan kewangan yang ditawarkan kepada calon-calon yang layak oleh beberapa denagan PSW sekolah dan Kolej. Anda boleh memilih salah satu daripada banyak pilihan yang disediakan sama ada oleh kerajaan dengan sekolah-sekolah yang terkenal. Beberapa pilihan kewangan termasuk pembayaran ansuran, pinjaman, biasiswa, barisan kredit dan dermasiswa. Anda boleh mendapatkan maklumat lengkap daripada PSW sekolah atau Universiti yang dipohonkan.

Banyak institusi pendidikan penjagaan kesihatan denagan menawarkan julat yang luas daripada program-program bagi anda untuk memilih salah satu yang sesuai dengan jadual anda, termasuk program-program; PSW, bantuan penjagaan kesihatan, peribadi yang dihadiri, jururawat Pembantu dan tempoh program latihan pekerja.Program-program PSW ditawarkan menghadiri sepenuh masa dan sambilan program untuk anda tanpa mengganggu rutin anda. Orang-orang yang telah bekerja dalam industri penjagaan kesihatan boleh memilih untuk program separuh masa untuk prospect dalam bidang.

Untuk lebih banyak maklumat Daftar-keluar PSW Ontario Kanada, sumber internet yang terkemuka bagi semua perkara yang berkaitan dengan pekerja sokongan peribadi.

Untuk lebih banyak maklumat Daftar-keluar, sumber internet yang terkemuka bagi semua perkara yang berkaitan dengan pekerja sokongan peribadi & PSWs dalam Kanada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *