Kerjaya dalam profesion Kesihatan

Kerjaya dalam profesion Kesihatan

Pendidikan Kesihatan merupakan suatu disiplin yang luas yang latihan yang memberikan kerjaya yang cerah. Pilihan kerjaya terbaik termasuk kerjaya fizikal terapi, pembantu perubatan, pembantu pergigian, jururawat Radiologi teknologi dan maklumat pengurusan kesihatan yang telah disahkan. Pembantu kesihatan itu adalah penting untuk sistem penjagaan kesihatan mereka menyokong dan memudahkan sebagai seorang doktor, jururawat dan lain-lain pakar penjagaan kesihatan.

Pra-syarat asas dalam kerjaya Kesihatan adalah tahap kebolehan dan kemahiran anda sebagai profesional pada Kesihatan bersekutu yang mempunyai persaingan, ikhlas prihatin dan ihsan. Kelebihan dalam kerjaya alternatif ini adalah bahawa anda tidak perlu selesai tamat pengajian dari sebuah Universiti kerana banyak sekolah tidak memerlukan ini sebagai prasyarat.

Dalam peluang kerjaya yang dinamik ini terdapat banyak pendapatan potensi dan kerja Keselamatan kerana permintaan terhadap Pembantu Perubatan dan jururawat yang bertauliah adalah sangat tinggi dan semakin meningkat hari demi hari. Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa bekalan Pembantu Perubatan dan profesional kesihatan yang tidak berpegang dengan masa di Amerika Syarikat.
Untuk menjadikan kerjaya dalam profesion kesihatan yang anda harus menyertai dan diluluskan Kesihatan sekolah yang mempunyai rekod prestasi yang terbukti ini dan menawarkan kesihatan terbaik program pendidikan yang terdapat di negara ini.

Sekolah-sekolah yang menawarkan pelbagai senarai program-program kerjaya kesihatan yang mereka jalankan dan anda perlu memilih yang terbaik untuk menurut anda keupayaan dan seperti. Banyak sekolah di Amerika Syarikat menawarkan kursus-kursus kecantikan dan Kesihatan bersama-sama untuk kerjaya. Oleh itu, kebanyakan sekolah-sekolah dan institusi-institusi yang menawarkan program-program kesihatan yang disenaraikan sebagai sekolah kedua-dua untuk kecantikan dan kesihatan.

Sebelum menyertai satu patut memastikan bahawa sekolah adalah diiktiraf atau diluluskan oleh Jabatan-Jabatan yang berkaitan di dalam Negeri atau kerajaan negara. Sekolah perlu dilengkapi dengan Fakulti yang sangat berpengalaman. Jika anda seorang warganegara asing yang tinggal di Amerika Syarikat atau bertujuan untuk belajar di negara ini sebagai pendatang atau Visa pelajar kemudian Institut yang banyak memberi bantuan dalam hal ini seperti mendapatkan Visa F-1 dan bantuan kewangan untuk pelajar yang merancang untuk belajar di Amerika. Pinjaman ini datang sebagai Persekutuan geran dan pinjaman daripada negeri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *