Kerjaya berasaskan komuniti: Mendedikasikan kehidupan anda untuk amal-amal yang baik

Kerjaya berasaskan komuniti: Mendedikasikan kehidupan anda untuk amal-amal yang baik

Anda mahukan lebih untuk komuniti anda tetapi anda tidak tahu bagaimana. Mungkin kerjaya berasaskan komuniti adalah tepat yang anda inginkan.

Sepanjang hari anda bekerja di sebuah pejabat yang melakukan apa-apa yang ia adalah bahawa anda telah menjadi begitu mahir melakukan. Anda menggunakan masa lapang sedikit yang anda perlu berlari maraton, menganjurkan fundraisers, menyertai perhimpunan dan melakukan apa-apa sahaja yang anda boleh untuk mengambil bahagian dalam inisiatif tempatan dan sebab-sebab. Tetapi, walaupun usaha anda untuk memisahkan diri anda dua, anda masih merasa seperti apa yang anda lakukan untuk masyarakat tidak cukup.

Mula-mula, tidak akan jadi keras pada diri sendiri. Hakikat bahawa anda juga ingin mendedikasikan diri anda untuk projek-projek komuniti adalah itu sendiri yang amat terpuji. Kedua, wujud dua industri luar biasa bahawa yang akan membolehkan anda untuk menyelaraskan keperluan anda untuk pendapatan dengan dedikasi kepada penglibatan komuniti. Di sini mereka akan:

Kesihatan, kesihatan dan Kecergasan

Kesihatan adalah antara isu paling lazim yang setiap masyarakat mesti menangani. Memastikan masyarakat yang kuat dan makmur akan semestinya melibatkan memastikan bahawa ianya juga sihat. Isu di tangan, sudah tentu, adalah bahawa tiada kerajaan atau Negeri boleh memaksa tabiat sihat atas rakyatnya. Manakala beberapa kerajaan telah membangunkan undang-undang dan dasar-dasar yang menjadikan ia lebih sukar bagi orang-orang untuk membuat pilihan kesihatan yang buruk (iaitu peningkatan cukai pada produk-produk tembakau) dan lebih mudah untuk membuat pilihan kesihatan yang baik (iaitu lebih banyak akses kepada hasil tempatan yang berpatutan) ada masih kekal seorang Pengarah perlu bagi masyarakat untuk mengamalkan gaya hidup sihat.

Yang mengatakan, a worthy teroka kerjaya untuk mengambil akan yang merupakan Penasihat Kesihatan, kesihatan dan kecergasan. Berbuat demikian akan meletakkan anda dalam kedudukan untuk membantu orang ramai memahami Kenapa dan bagaimana mereka harus mengamalkan gaya hidup sihat.

Program-program Kesihatan, kesihatan dan kecergasan yang biasa termasuk kursus komuniti berikut:

Teknik-teknik senaman
Analisis yang kritikal untuk Kesihatan, kesihatan & Kecergasan
Pemakanan
Teori-teori pengurusan berat badan
Latihan aerobik
Peralatan kecergasan & Kemudahan
Isu-isu kesihatan di Kanada
Kecederaan sukan

 

Perkhidmatan Sosial

Kita semua tahu bahawa ia adalah penting bagi orang-orang untuk mengekalkan gaya hidup sihat pada kedua-dua tahap fizikal dan emosi. Bahagian yang sukar ini menerima perlu bimbingan dan sokongan untuk mencapai kedua-dua ini tahap kesihatan.

Kerjaya dalam industri perkhidmatan sosial termasuk, tetapi tidak terhad kepada, pekerja kesihatan mental, bimbingan kaunselor dan kaunselor pekerjaan. Dengan bekerja dalam sektor perkhidmatan sosial, anda akan dapat mengambil peranan seseorang yang bukan sahaja mendidik rakyat bagaimana untuk mengekalkan yang baik, seimbang keadaan mental, tetapi juga melindungi mereka dengan cara mendidik mereka tentang hak-hak mereka Apakah sebagai seorang.

 

Diploma Perkhidmatan Sosial pekerja adalah jenis program pengajian bandar, dan sering boleh termasuk kursus berikut:

Sejarah & etika kerja sosial
Pengenalan kepada dinamik Kumpulan
Keistimewaan & penindasan
Bekerja dengan kanak-kanak & remaja
Isu-isu yang berkaitan dengan keluarga
Intervensi krisis
Perubahan masyarakat
Dasar sosial & undang-undang

Seorang penasihat kesihatan atau seorang pekerja sosial akan melibatkan memperoleh diploma dalam satu program komuniti dan kajian bandar. Majoriti kurikulum dalam program sama ada akan berurusan dengan komuniti kursus, orang-orang yang bertujuan untuk mendidik masyarakat profesional yang bercita-cita tentang bagaimana untuk berkomunikasi dengan Segmen-segmen yang berbeza daripada penduduk dan bagaimana menilai isu-isu yang berbeza-beza.

Komuniti profesional yang penting kepada mana-mana masyarakat dan membantu mengekalkan populasi sihat dan berkembang maju. Anda telah sampai ke titik dalam hidup anda di mana anda akan koyak antara aspirasi kerjaya anda dan keinginan anda ingin menolong orang pada setiap hari, dan kini anda tahu bagaimana untuk menyelaraskan dua.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *