Kerja Suruhanjaya Perkhidmatan Kesihatan Manitoba

Kerja Suruhanjaya Perkhidmatan Kesihatan Manitoba

Menimbang kos skyrocketing perjalanan insurans kesihatan adalah sesuatu yang beliau mendapati kesedihan di. Apabila difikirkannya tentang hal itu, satu daripada doktor pesara berusia 72 tahun ini tenggelam. Persaraan yang adalah sesuatu yang anda perolehi tetapi ia tidak mungkin untuk anda nikmati jika anda mempunyai pendapatan yang tetap. Doktor, yang dengan isterinya telah menghabiskan musim sejuk di Barbados sejak bersara dari perkhidmatan awam, enam tahun yang lalu. Seperti berapa ramai warga tua akan kecewa ke atas perubahan dalam insurans kesihatan bagi Kanada telah bersara yang menghabiskan musim sejuk dalam iklim panas atau snowbirds dipanggil, dia juga.

Selain daripada keputusan yang dibuat oleh Syarikat-syarikat kad kredit yang banyak untuk menyekat manfaat untuk ahli-ahli Kad, perubahan dalam program insurans kesihatan di Ontario juga meletakkan mengurangkan kadar insurans kesihatan pelancongan negara. Tiada perubahan yang dramatik apabila ia datang kepada kadar yang termasuk liputan enam bulan untuk beberapa lebih 60 yang bernilai sebanyak $5,590 atau lebih dengan potongan $2,000. Ia adalah sebuah Jawatankuasa insurans kesihatan pelancongan yang telah ditubuhkan oleh warga tua dalam Manitoba membalas ini dan apa mereka Pengerusi berkata ini bahawa perubahan di Ontario telah didorong kos insurans kesihatan menerusi bumbung.

Ia adalah Pengurus jualan individu kesihatan di sebuah syarikat insurans Manitoba yang disebutkan bahawa perubahan ini menyebabkan kehilangan produk yang popular iaitu satu dasar yang dana perlindungan kad kredit tersebut. Menurut beliau lagi, bertahun-tahun dahulu perubahan di Ontario yang mirip kepada perubahan dalam Manitoba dihantar shockwaves melalui perniagaan insurans kesihatan seluruh Kanada. Mengambil sekatan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Kesihatan Manitoba kira, menjejaskan perlindungan daripada syarikat insurans swasta, orang-orang yang telah keluar dari Wilayah selama lebih daripada enam bulan tidak akan menerima perlindungan Kerajaan.

Memandangkan bahawa dia tinggal di sini selama lebih 40 tahun, dia dapat menghabiskan musim sejuk kaki. Dan beliau berkata Suruhanjaya Perkhidmatan Kesihatan Manitoba telah benar-benar persendirian ke bawah, pergi setakat untuk syarikat-syarikat penerbangan di telefon untuk mengesahkan tarikh perlepasan dan ketibaan yang seolah-olah menjadi berlebihan. Doktor yang mempunyai pembedahan penggantian pinggul, dia lebih suka mobiliti yang boleh didapati dengan ketiadaan salji dan sebab itulah perjalanan ke iklim yang lebih panas membawa kepentingan yang lebih besar.

Apa yang beliau menegaskan dalam kes ini adalah bahawa beliau sedang tidak menaiki percuma. Di sini, beliau membayar cukai Persekutuan, Negeri dan Perbandaran, dia tinggal di sini pada musim panas, dan bahagian yang lebih baik daripada kerjaya beliau telah dibelanjakan dalam Manitoba. Ia adalah penting untuk membawa insurans kesihatan perlindungan apabila perjalanan kerana sesuatu yang semudah yang patah boleh menambah sehingga $15,000 dalam masa yang singkat. Mengambilkira ini, tahu rawatan apa yang dikecualikan dari liputan dan Apakah faedah yang disediakan. Dari segi jumlah perbelanjaan perubatan termasuk kos insurans swasta, jika ini melebihi tiga peratus daripada pendapatan bersih atau $1,570 yang mana lebih rendah maka baki dituntut pada cukai pendapatan sebagai perbelanjaan perubatan yang layak. Ianya juga penting untuk ambil perhatian perbezaan antara insurans dengan potongan dan Ko-insurans. 20 peratus dari jumlah tuntutan jika dipikul oleh pelanggan manakala 80 peratus adalah dilindungi oleh syarikat insurans apabila ia datang kepada kebanyakan rancangan Ko-insurans. Apabila Manitobans menjalani rawatan di luar negara, Suruhanjaya Perkhidmatan Kesihatan Manitoba hanya akan membayar untuk apa rawatan kos telah ia dilakukan dalam Manitoba dan pengembara menjemput perbezaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *