Kerja sambilan untuk pelajar

Kerja sambilan untuk pelajar

Jika anda sedang mencari pekerjaan sambilan untuk pelajar, maka anda telah datang ke tempat yang betul. Kerana di sini satu artikel yang menyediakan senarai kerja sambilan. Baca…

Apabila ia datang untuk mencari kerja separuh masa, Terdapat beberapa pilihan di hadapan anda. Anda boleh pergi untuk pekerjaan yang sesuai dengan personaliti anda atau pekerjaan yang berkaitan dengan hobi anda. Tetapi, sebelum memilih pekerjaan sambilan, pastikan bahawa waktu kerja adalah mudah untuk anda, dan anda boleh menguruskan pengajian anda dan kerja-kerja lain bersama-sama dengan ia. Jadi, tatal ke bawah dan mengambil lihat beberapa pekerjaan popular sambilan untuk pelajar.

Kerja-kerja sambilan yang terbaik untuk pelajar

Kerja-kerja Restoran
Restoran-restoran makanan segera yang banyak menawarkan kerja sambilan untuk pelajar-pelajar sekolah menengah dan pelajar kolej. Pelajar-pelajar yang bekerja untuk restoran-restoran tersebut akan dibayar pada setiap jam, dan juga disediakan dengan beberapa faedah. Anda boleh bekerja sebagai pelayan/pelayan atau bahkan sebagai juruwang di Restoran itu. Lain, anda juga boleh bekerja sebagai Jadual bersih atau mesin basuh pinggan mangkuk. Jika anda mempunyai beberapa pengalaman dalam masakan, anda boleh bekerja sebagai Pembantu Chef di restoran.

Kerja-kerja Perpustakaan
Kerja-kerja Perpustakaan adalah pekerjaan baik separuh masa bagi pelajar-pelajar yang berminat dalam kerja-kerja Sastera. Pelajar-pelajar tersebut boleh bekerja sebagai Pembantu Perpustakaan atau pekerja Perpustakaan dan boleh membantu Pustakawan dengan penyelenggaraan buku-buku Perpustakaan dan rekod-rekod Perpustakaan. Bekerja di sebuah perpustakaan tempatan boleh menjadi satu pengalaman yang baik untuk pelajar-pelajar yang voracious pembaca, kerana ia memberi pengetahuan tentang buku-buku lain yang begitu banyak. Selain itu, jika seseorang ingin meneruskan kerjaya sebagai Pustakawan dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai keterangan kerja Pustakawan, kemudian kerja sambilan ini boleh membuktikan berguna untuk pelajar-pelajar tersebut. Jadi, jika anda adalah antara pelajar-pelajar tersebut, anda pasti harus pergi untuk kerja sambilan ini.

Kerja-kerja penghantaran
Kerja-kerja penghantaran juga pekerjaan baik separuh masa bagi remaja dan terdapat banyak servis kurier dan penghantaran perkhidmatan syarikat yang Penyewaan pelajar, ini termasuklah akhbar agensi, Perkhidmatan makanan, ubat-ubatan dan lain-lain perkhidmatan yang menyediakan penghantaran ke rumah. Majikan tersebut juga menyediakan faedah-faedah tambahan seperti penjagaan kesihatan, insentif, insurans dan sebagainya. Waktu kerja pekerjaan tersebut adalah agak fleksibel dan bekerja mengikut keselesaan mereka. Bukaan untuk kerja-kerja tersebut dalam jumlah besar, dan oleh itu mendapat pekerjaan tersebut adalah agak mudah.

Kerja-kerja penjagaan kanak-kanak
Kerja-kerja penjagaan kanak-kanak akan mempunyai pekerjaan separuh masa musim panas yang paling popular untuk pelajar. Menjaga boleh menjadi seronok jika anda suka menghabiskan masa dengan kanak-kanak kecil atau bayi. Antara tugas-tugas pengasuh termasuklah, penjagaan bayi, pemakanan, meletakkan ia tidur. Jika kanak-kanak akan sekolah kemudian membantu kanak-kanak dengan kerja rumah mereka, dll. Penjagaan kanak-kanak kadar bagi remaja adalah sedikit kurang daripada pengasuh yang dewasa.

Pekerjaan runcit
Peluang pekerjaan di super pasar, gedung atau kedai-kedai runcit, terdapat kerja-kerja sambilan yang terbaik untuk pelajar kolej. Di antara tugas-tugas yang diperuntukkan kepada pekerja separuh masa itu, meletakkan barangan di rak-rak yang diperuntukkan dan membantu pelanggan mencari barang-barang yang diperlukan. Pelajar juga boleh dilantik sebagai juruwang, jika mereka mempunyai pengetahuan yang mencukupi tentang perakaunan. Pekerja separuh masa itu mungkin ditawarkan Diskaun khas yang baik dan bekalan oleh majikan.

Pekerjaan dalam talian
Kebanyakan pekerjaan dalam talian sambilan untuk pelajar termasuk kerja-kerja kemasukan data. Kemasukan data merupakan satu tugas yang sangat mudah dan semua yang anda perlu lakukan cuma masukkan data ke dalam format tertentu. Boleh juga pergi kerja dalam talian yang lain seperti, freelancing dan menulis artikel untuk laman web. Jadi, jika anda mempunyai akses kepada komputer dan sambungan Internet, anda boleh bekerja untuk syarikat itu dan mendapat wang yang baik.

Sebelum memuktamadkan keputusan anda di tempat kerja separuh masa, pastikan bahawa anda mengetahui undang-undang Buruh bagi remaja, kerana remaja tidak dibenarkan untuk bekerja di mana-mana industri yang berkaitan dengan pembuatan atau pemprosesan produk. Remaja juga tidak dibenarkan untuk bekerja di mana-mana persekitaran yang berbahaya kepada kesihatan mereka. Jadi, sekarang apabila anda tahu apakah pekerjaan sambilan untuk pelajar, pilih pekerjaan yang selesa untuk anda dan pekerjaan yang akan membawa sejumlah wang yang baik. semoga berjaya!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *