Kerja-kerja yang dikehendaki di Filipina

Kerja-kerja yang dikehendaki di Filipina

Sejurus selepas Perasmian Presiden baru memilih “Noynoy” Benigno Aquino III, jangkaan perubahan dalam pentadbiran di Filipina di pentadbiran baru adalah besar. Bagi kebanyakan orang Filipina, baik hidup elusiveness adalah hampir. Satu-satunya penyelesaian yang boleh membuat hidup lebih mudah untuk orang-orang yang berada di bawah aras kemiskinan adalah untuk yang baik kerja yang berpotensi boleh menjaga keperluan setiap Filipina. Oleh itu, membuat keputusan utama yang sempurna atau kursus di Kolej atau Universiti akan menyebabkan kepada pekerjaan amat cerah dalam masa terdekat.

Baru-baru senarai peluang pekerjaan yang akan permintaan bagi tempoh sepuluh tahun akan datang di Filipina telah diumumkan oleh Jabatan Buruh dan pekerjaan. Senarai dijana berdasarkan dapatan kajian pasaran buruh Tempahan di DOLE di bawah program “Projek kerja sesuai” dengan. Senarai tersebut telah diterbitkan kepada orang awam pada 29 Jun tahun ini. Itu adalah tarikh Bilakah Aquino Presiden mengumumkan pelantikan di Baldoz.

Pendekatan yang telah pinpointed dalam sektor-sektor yang perlu mempunyai kakitangan yang lebih banyak dalam tempoh sepuluh tahun akan datang. Kumpulan-Kumpulan ini akan: Perniagaantani, cyberservices, kesihatan dan Kesihatan, hotel, Restoran dan pelancongan, perlombongan, pembinaan, perbankan dan kewangan, pembuatan, pemilikan tempat tinggal dan harta tanah, pengangkutan dan logistik, borong dan runcit perdagangan. Kajian juga mengenal pasti keperluan untuk buttress empat industri baru muncul dijangka mengukuhkan peluang-peluang pekerjaan, iaitu industri kreatif, penternakan pelbagai/strategik dan Memancing, tenaga dan utiliti dan tenaga boleh diperbaharui.

Skim ini akan memberi panduan kepada pelajar-pelajar Filipina untuk memilih kursus yang sesuai atau utama di Kolej dan akan membentangkan keupayaan tanah kerja sebaik sahaja mereka dicapai Kolej mereka. Selain daripada itu, otak longkang akan dikurangkan. Ini telah menjadi salah satu cabaran yang Filipina berharap untuk menyingkirkan. Graduan kolej yang baru biasanya akan membuat permohonan untuk kerja-kerja yang berbeza daripada kurikulum yang mereka mengambil sepanjang tahun Kolej mereka. Pada dasarnya, ijazah Kolej yang diperolehi entah bagaimana telah membazirkan.

Jururawat yang mahir akan diperlukan dalam sektor kesihatan dan kesejahteraan. Penternakan graduan, ekonomi pertanian, penternak akuakultur dan peladang kelapa yang menuntut dalam bidang Agribisnes.

Permintaan terhadap ejen-ejen pusat panggilan bagi sepuluh tahun akan datang dalam sektor cyberservices adalah masih mengejutkan. Satu kelebihan untuk memohon untuk jawatan di pusat panggilan adalah bahawa ijazah bukanlah satu keperluan untuk mendapatkan pekerjaan dalam industri jenis ini. Kebanyakan orang yang saya tahu yang kini menduduki kedudukan yang lebih tinggi di pusat panggilan telah selesai Kolej.

Industri meningkat penyumberan luar menginap masih menyala. Dengan itu berkata, ejen Pusat Panggilan bukanlah kedudukan sahaja yang akan di-permintaan dalam sektor Perkhidmatan siber. Ini akan membawa cara lain penyumberan luar perniagaan seperti SEO. Di dunia di mana internet adalah alat Tempahan amat berkesan yang boleh membantu perniagaan untuk mendapatkan keuntungan; Pautan pembina, webmaster, dan lain-lain jawatan dalam talian tidak lama lagi akan salah satu yang paling dicari selepas pekerjaan di Filipina. Selain itu, Filipina juga akan disediakan sebagai pilihan yang baik melalui rakan kongsi SEO yang paling berkesan.

Program ini direka bentuk untuk membantu Filipina memilih kurikulum betul di Kolej dan menggunakan apa yang mereka pelajari yang akan membantu mengembangkan ekonomi Filipina. Filipina pasti akan mendapat manfaat dalam program “Projek kerja sesuai dengan” Jabatan Buruh dan pekerjaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *