Kerja-kerja yang berbahaya memerlukan insurans yang luas

Kerja-kerja yang berbahaya memerlukan insurans yang luas

Insurans telah menjadi sebahagian daripada kehidupan moden hari ini. Terdapat perniagaan insurans, insurans auto, insurans kesihatan, pendapatan pelindung insurans, insurans hilang upaya dan insurans hayat untuk menamakan beberapa. Premis asas di sebalik semua jenis insurans adalah untuk melindungi aset penting anda dan peribadi anda dan keluarga yang baik kerana sekiranya yang kemalangan atau bencana yang tidak diduga berlaku. Ini termasuklah melindungi pendapatan anda atau keupayaan untuk mendapatkan pendapatan. Orang biasa hidup dengan tahap risiko yang sederhana, Walau bagaimanapun, beberapa profesion ini akan dilihat sebagai risiko yang lebih tinggi. Kerana kerja-kerja insurans secara statistik, lebih tinggi risiko, lebih mahal premium kerana terdapat kemungkinan yang lebih besar yang mendakwa akan dibuat. Pada tahap tertentu risiko yang melampau, beberapa syarikat insurans boleh menolak walaupun untuk melindungi orang, manakala lain-lain akan pakar dalam meliputi risiko jenis ini.

Apakah faktor-faktor risiko membuat pekerjaan merbahaya?
Beberapa faktor risiko yang jelas, seperti ancaman keganasan kepada anggota polis dan Pengawal Keselamatan, bekerja dalam persekitaran yang berbahaya itu pekerja elektrik, Bomba atau pedagang mendapati diri mereka di, atau bekerja dengan bahan-bahan yang berbahaya seperti ahli kimia, pelombong atau pekerja loji kimia melakukan. Faktor-faktor kurang ketara lain termasuk perkara-perkara seperti masa yang dihabiskan di perjalanan di jalan raya. Statistik, sebahagian besar daripada kematian yang berlaku di jalan raya kerana kemalangan kereta. Oleh itu, adalah satu andaian asas jika anda orang jualan perjalanan atau pemandu lori, risiko anda meningkat. Jika anda kerap mengembara ke negara-negara asing, Terdapat beberapa faktor yang meningkatkan risiko anda. Warganegara Amerika Syarikat yang sering sasaran serangan pengganas dan kidnappings, terutamanya di kawasan Amerika Selatan dan Timur Tengah. Di samping itu, terdapat risiko yang berkaitan dengan penerbangan, menggunakan pengangkutan awam dan memandu di negara asing. Bekerja yang panjang atau jam yang tidak teratur akan menjejaskan kecergasan dan keupayaan untuk bertindak balas dalam situasi yang anda dan dengan itu juga dianggap faktor berisiko tinggi. Jika anda mengendalikan barang-barang berharga seperti barang kemas atau jika orang fikir yang anda mungkin mempunyai jumlah wang tunai yang besar pada orang anda, anda juga boleh menjadi sasaran; oleh itu, perkara-perkara ini meningkatkan risiko anda.

Apa yang dianggap sebagai pekerjaan yang berbahaya?
Di bahagian atas senarai orang-orang dengan pekerjaan yang berbahaya adalah nelayan. Ini adalah kerana mereka berada di laut untuk minggu dan bulan pada satu-satu masa dan terdapat risiko tinggi daripada kecederaan yang bekerja dalam apa-apa suasana jauh dan berbahaya. Tepat di belakang nelayan dari segi risiko adalah pemandu lori. Bukan sahaja mereka menghabiskan lebih banyak masa berbanding kebanyakan di jalan raya, mereka juga memandu untuk jangka masa yang sangat lama dan sering terus kepenatan, sekali gus meningkatkan risiko terlibat dalam kemalangan. Manakala juruterbang profesional yang berkemahiran tinggi, mereka masih dianggap mempunyai profesion yang berbahaya. Ini adalah kerana banyak waktu dihabiskan Terbang, tidak dapat diramalkan pola-pola cuaca, dan mungkin luar mekanikal atau sistem ralat yang boleh berlaku pada pesawat serta kemungkinan kesilapan manusia. Pekerja-pekerja binaan, pekerja-pekerja besi dan melintasi semua bekerja dalam persekitaran yang merbahaya dan berbahaya. Penglibatan dengan jentera berat, bekerja di heights, dan risiko objek atau pekerja-pekerja yang jatuh akan semua realiti di persekitaran kerja. Bomba dan polis sentiasa menempatkan diri mereka dalam bahaya dalam tugas mereka. Walaupun pasaraya juruwang atau barang kemas stor kerani mempunyai profesion yang berisiko kerana mereka mengendalikan barang-barang yang berharga dan jumlah wang tunai.

Bagaimana insurans yang lebih banyak membantu?
Manakala syarikat-syarikat insurans mungkin seolah-olah ingin membantu anda, di hujung hari mereka akan masih perniagaan. Bertanggungjawab untuk menginsurankan seseorang yang merupakan risiko yang sangat tinggi akan meregangkan sumber-sumber Syarikat. Jika tuntutan yang timbul dan amaun yang dibayar adalah sangat besar, ia boleh menjejaskan kesihatan kewangan syarikat insurans. Ini adalah mengapa beberapa profesion akan sukar untuk menginsuranskan; Syarikat semata-mata tidak mahu meletakkan diri mereka pada risiko yang tidak wajar. Terdapat beberapa syarikat-syarikat insurans, Walau bagaimanapun, yang pakar dalam insurans berisiko tinggi. Dasar ini melihat risiko-risiko tertentu yang berkaitan dengan profesion yang dan Apakah tahap perlindungan boleh diberikan. Ia mungkin menjadi perlindungan untuk industri-industri tertentu atau jenis-jenis risiko. Jika anda terlibat dalam apa yang dianggap satu profesion yang berisiko tinggi dan merasakan bahawa polisi insurans standard tidak menyediakan perlindungan yang mencukupi, ia akan menjadi satu idea yang baik untuk melihat ke dalam polisi insurans yang khusus. Jika anda bergantung kepada keupayaan fizikal anda untuk melakukan kerja anda, pertimbangkan bagaimana anda boleh melindungi pendapatan anda jika anda tidak dapat bekerja untuk tempoh yang disebabkan oleh kecederaan. Bagi mana-mana pekerjaan berisiko tinggi jenis, ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda mempunyai perlindungan insurans yang mencukupi dan menyeluruh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *