Kerja-kerja segera strategi pemulihan baki hidup bagi orang-orang yang sibuk

Kerja-kerja segera strategi pemulihan baki hidup bagi orang-orang yang sibuk

Jika menguruskan masa anda adalah penting; kemudian belajar bagaimana untuk menguruskan tenaga anda adalah penting. Inilah sebabnya. Mungkin anda boleh menjalankan puasa dalam dunia korporat anda tetapi bagaimana baik anda boleh memulihkan tenaga anda? Atlet pelan pemulihan kitaran ke dalam program latihan mereka. Over-Training adalah kegilaan dan mereka tahu. Lagi banyak pahlawan korporat tidak membuat hubungan penting antara pemulihan dan produktiviti, sekurang-kurangnya tidak lagi. Anda mungkin biasa dengan senario ini.

Joe tidak mendapat tidur malam yang baik. Terlalu banyak pada fikirannya. Beliau menetapkan penggera untuk 5.30 pagi supaya dia boleh menyediakan Mesyuarat Pengurusan pada keesokan harinya. Setengah asleep, penggera rattles sistem saraf beliau. Beliau menyemak e-mel beliau sebelum merebut pancuran yang cepat. Beliau downs kopi dan keluar pintu sebelum rambut boleh cucian.

Mesyuarat pergi OK, tetapi saja. Makan tengahari adalah makanan segera yang remeh dan tidak apa-apa untuk menyuburkan badan atau minda. Lupa jiwanya! Pertengahan petang, tumpuan beliau kekurangan dan dia bukanlah satu-satunya yang notis. Bos beliau mengingatkan dia untuk mendapatkan dengan program’. Lebih banyak tekanan.

Selepas malam lewat yang bekerja pada masa harrowing lain yang didorong oleh projek, beliau staggers di pintu apartmen beliau dengan versi yang lain daripada makanan segera. Masih ada khasiat sebenar tiada untuk tubuhnya. Minuman keras atau dua dan beliau tidak lama lagi tidur di hadapan TV plasma yang peduli.

Tekanan yang terlalu kuat, terlalu sedikit khasiat dan tiada peluang untuk pulih adalah kombinasi yang berbahaya. Bijak. Belajar untuk pulih dengan lebih cepat dan lebih cekap. Di sini adalah bagaimana

Merancang untuk meletakkan ‘pemulihan rehat’ ke dalam rutin harian atau mingguan anda. Cuti pemulihan adalah sebarang aktiviti yang menyihatkan anda, anda fikiran, tubuh atau semangat. Ini boleh menjadi apa-apa dari 5 minit berjalan kaki di bawah sinaran matahari untuk berkebun hujung minggu. Ia boleh menjadi mingguan bersenam di gimnasium, bermain golf atau re-connecting dengan hobi lama hilang atau keghairahan. Ia boleh semudah meninggalkan pejabat dan mempunyai makan tengahari organik anda sihat di Taman.

Seorang pelanggan kejurulatihan re-discovered cintanya menulis cerita kanak-kanak sebagai satu cara untuk menyeimbangkan kerjaya mencabar undang-undang. Lain didapati kegembiraan yang besar apabila beliau menyertai Kumpulan nyanyian.

Idea strategi pemulihan adalah penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Namun, ia adalah mudah untuk terperangkap dalam tergesa-gesa manik perniagaan dan lupa apa yang perlu kita lakukan untuk kekal seimbang.

Bahagian yang terbaik adalah apabila anda memberi balik kepada diri sendiri, dengan strategi pemulihan yang berkesan; anda akan mendapat lebih banyak tenaga, stamina dan kreativiti. Dengan sedikit perancangan, anda boleh mengimbangkan tuntutan kerja dan kerjaya anda dengan anda, sebagai seorang manusia. Ianya benar-benar menang/menang. Sekarang, di mana adalah teh herba saya? Masa untuk berehat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *