Kerja-kerja di Dubai: jururawat kerja sebagai kerjaya dalam industri penjagaan kesihatan

Kerja-kerja di Dubai: jururawat kerja sebagai kerjaya dalam industri penjagaan kesihatan

Dubai, salah satu Bersatu tujuh modal dan UAE, mempunyai penduduk terbesar. Di Abu Dhabi, Dubai emirate terbesar mengikut kawasan dan terletak di Selatan Teluk Parsi. Bagi orang-orang yang mencari peluang pekerjaan di Teluk, ia adalah salah satu yang paling dicari selepas destinasi kerjaya. Seperti sebuah negara Arab yang tipikal, ekonomi Dubai tidak tertumpu hanya pada sektor-sektor minyak dan gas, malah telah mampu untuk mempelbagaikan ekonomi dalam tahun-tahun kebelakangan. Selain daripada pelancongan, hartanah, sektor kewangan dan Hospitaliti, industri penjagaan kesihatan juga menawarkan pelbagai peluang kerjaya di Dubai kini.

Sektor penjagaan kesihatan membentangkan banyak peluang pekerjaan di Dubai untuk ekspatriat merentasi semua peringkat seperti doktor, pakar-pakar, doktor, jururawat, atendan, dan lain-lain. Dalam senario semasa, permintaan terhadap jururawat pekerjaan di Dubai telah sentiasa meningkat. Dengan interior Syarikat penjagaan kesihatan antarabangsa, Perkhidmatan bertaraf dunia akan disediakan kepada pesakit. Kedua-dua tempatan dan antarabangsa Hospital di Dubai kini tidak sabar-sabar untuk jawatan kosong jururawat terlatih dan berkelayakan yang pelbagai.

Pekerjaan bagi jururawat di Dubai menawarkan bukan sahaja wang tetapi juga pendedahan antarabangsa dan tempat-tempat kerja yang kontemporari. Hospital Antarabangsa di Dubai dilengkapi dengan kemudahan canggih dunia dan infrastruktur kelas. Gaji yang dibayar kepada jururawat di Dubai adalah bebas menyebabkan simpanan yang lebih tinggi bersama-sama dengan kemudahan-kemudahan lain seperti penginapan percuma atau bersubsidi, insurans perubatan, lawatan ke negara asal, dan lain-lain cukai. Pekerjaan jururawat adalah kebanyakannya secara kontrak di Dubai dan jadi disarankan supaya sebelum menerima apa-apa kerja di Dubai, salah satu mesti membaca dan memahami kontrak juga.

Pekerjaan jururawat di Dubai disediakan dengan:

Hospital:

Pekerjaan bagi jururawat boleh didapati dalam pelbagai Jabatan di hospital-hospital pada tahap yang berbeza. Jururawat pekerjaan bagi kedua-dua jururawat khusus serta jururawat am disediakan. Jururawat yang berpengalaman dan terlatih akan diambil bekerja di Jabatan-Jabatan seperti Jabatan kecemasan, Jabatan bersalin, unit rawatan rapi, Jabatan Pediatrik, Jabatan pembedahan, radiologi Jabatan dan lain-lain.
Ketua Jururawat telah diupah untuk keluar Jabatan pesakit di hospital-hospital yang pelbagai.
Tugas-tugas jururawat adalah bergantung kepada pelbagai faktor seperti mereka pengalaman lalu, kelayakan, keperluan hospital, dan lain-lain. Mereka biasanya bekerja di bawah bimbingan doktor dan jururawat kanan.

Peribadi doktor dan pengamal perubatan:

Selain kerjaya di hospital, jururawat boleh mencari pekerjaan dengan peribadi doktor atau pengamal perubatan juga. Semua jenis doktor dan pengamal seperti kardiologi, pakar Ginekologi, doktor, ahli fisioterapi dan lain-lain juga boleh merekrut jururawat untuk pesakit-pesakit yang tenat. Tugas-tugas yang berbeza-beza boleh diberi kepada jururawat yang diupah secara persendirian. Ada lain peluang-peluang pekerjaan yang ditawarkan kepada jururawat peribadi oleh pelbagai institusi lain.

Cara lain:

Lain-lain institusi seperti sekolah, syarikat-syarikat multi nasional atau keluarga berpengaruh juga mungkin mempunyai keperluan untuk jururawat. Walaupun jenis pekerjaan baik membayar, mereka secara amnya untuk tempoh masa singkat.
Sekolah-sekolah tempatan dan antarabangsa di Dubai merekrut jururawat di dispensari sekolah untuk menjaga pelajar-pelajar di bawah mana-mana dan lain-lain kecemasan. Institusi-institusi korporat juga menyewa jururawat sepenuh masa untuk menjaga pekerja-pekerja mereka di awal bila-bila masa diperlukan. Kadang-kadang, keluarga boleh mengupah jururawat untuk memenuhi keperluan ahli-ahli warga tua atau pesakit dalam keluarga.

Iklan pekerjaan bagi jururawat di Dubai dihasilkan melalui Surat khabar, agensi-agensi pengambilan, kerja Portal dan laman web Syarikat. Calon yang mempunyai pengalaman kerja terdahulu adalah diutamakan terutamanya di hospital-hospital antarabangsa. Selain itu, majikan berkaitan banyak kredibiliti untuk rujukan, supaya membuat rujukan untuk salah satu cara yang paling boleh dipercayai dan paling mudah untuk mendapat pekerjaan di Dubai.

Oleh kerana penduduk asing di Dubai adalah sangat tinggi, Hospital menggunakan jururawat yang boleh dengan mudah memahami dan membiasakan diri untuk keperluan warga asing. Ini membantu dalam kebaikan kemudahan penjagaan kesihatan yang ditawarkan oleh membayar jenis yang betul perhatian kepada pesakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *