Kereta Api lebih baik dengan mengekalkan Log berjalan

Kereta Api lebih baik dengan mengekalkan Log berjalan

Jika anda ingin menjejaki kemajuan anda berjalan maka anda perlu untuk merakamkan aktiviti anda seharian berjalan log. Saya telah log km saya kerap selama ini dan ia benar-benar membantu untuk menoleh ke belakang dan melihat penambahbaikan dalam perjalanan anda. Log berjalan juga adalah perlu jika anda mahu melihat bagaimana anda akan berjalan lancar dengan matlamat anda.

Jika anda ingin mengambil bahagian dalam perlumbaan jalan mana-mana, terutama dalam jarak yang panjang seperti marathon yang, maka logbook yang adalah penting untuk membantu anda dalam perancangan dan mengikuti jadual latihan anda. Ini adalah satu cara yang terbukti untuk membantu memastikan anda betul bersedia untuk aktiviti tersebut.

Apa yang rekod

Dua parameter yang paling asas adalah masa yang anda telah keluar berjalan dan jarak anda berlari. (Jika anda mempunyai GPS ini adalah a no gampang). Saya kadang-kadang hanya merakam masa dan jarak yang hampir sama dengan membahagikan dengan berjalan saya anggaran kadar. Jika anda tahu jarak, kemudian anda boleh mengira kadar purata anda untuk di jalankan. Ini boleh menjadi berguna jika anda mengikuti program latihan khusus yang memerlukan berjalan pada kelajuan yang berbeza pada hari berbeza.

Log berjalan ini juga berguna untuk merakam perkara-perkara seperti:

-Kursus yang anda berlari,
-jenis rupa bumi,
-cuaca,
-Bagaimana anda telah berasa,
-yang anda berlari,
-apa-apa lagi anda rasa penting.

Malah, log anda berjalan boleh menjadi diari harian anda!

Perkara-perkara lain

Terdapat perkara-perkara lain yang penting untuk anda berjalan yang anda mungkin mahu untuk merekodkan log anda.

-berat badan anda setiap minggu: sentiasa baik untuk mengesan ini
-kadar nadi anda: ini merupakan petunjuk bagi kesihatan dan kecergasan anda. Ia adalah baik untuk menjejaki setiap minggu sekurang-kurangnya
-Kasut berjalan: ambil perhatian tarikh anda membeli sepasang baru, jadi anda akan tahu bagaimana lama dan berapa km penggunaan mereka mendapat.
-bangsa keputusan: Jika anda adalah pelumba kerap ia adalah baik untuk mempunyai semua keputusan anda bersama-sama untuk perbandingan

Pencegahan kecederaan

Log anda berjalan boleh membantu anda untuk memantau kecederaan dengan mencatatkan sebarang ketidakselesaan yang anda mungkin menghadapi pada yang dijalankan. Jika anda mendapat cedera ianya berbaloi untuk mengimbas kembali hari minggu untuk melihat jika apa-apa menonjol sebagai punca. Ini boleh menjadi maklumat yang baik untuk membetulkan masalah ini serta membantu anda untuk mengelakkan ia di masa hadapan.

Balak dalam talian

Terdapat berpuluh-puluh balak berjalan dalam talian di laman web, dan kebanyakan mereka adalah percuma. Taip ‘Log menjalankan’ dalam Google dan anda akan melihat apa yang saya maksudkan. Mereka pergi dari yang agak asas termasuk perkara-perkara seperti graf, program latihan dan banyak lagi. Kelemahan ini sudah tentu adalah anda perlu berada dalam talian untuk merekodkan butir-butir anda berjalan.

Berjalan Logbooks

Terdapat cukup beberapa ini juga. Orang-orang yang popular termasuk Nathan yang log masuk dan log dalam Bilik berjalan. Kegemaran peribadi saya adalah logbook berjalan yang disesuaikan daripada peribadi Logs.com (lihat pautan di bawah). Mereka boleh menghasilkan sebuah logbook dengan nama dan gambar di kulit anda. Jika anda adalah latihan untuk marathon satu, anda boleh mempunyai program latihan harian yang disertakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *