Kerap mimpi basah atau terselamat masalah dan penyelesaian semula jadi yang

Kerap mimpi basah atau terselamat masalah dan penyelesaian semula jadi yang

‘Wet Dreams’, juga dirujuk sebagai terselamat, adalah masalah yang hadapi banyak lelaki. Masalah ini kebanyakannya timbul kerana salah satu tabiat lebih melancap. Walau bagaimanapun, kajian telah menunjukkan bahawa lelaki yang kencing manis, atau pesakit-pesakit kencing manis yang berpotensi juga mungkin mula membangunkan masalah seksual, sebagai salah satu daripada mereka terselamat.

Dalam mimpi basah, seseorang menghadapi kebocoran air mani tidak disangka-sangka di tengah malam. Pada mulanya, ia bermula dengan lelaki itu semakin membangkitkan memikirkan aktiviti seksual, atau membayangkan kewujudan berahi wanita di sebelahnya. Ini membawa kepada keinginan untuk bersetubuh, yang menghidupkan Nya dan menyebabkan kebocoran air mani. Tetapi kerana masalah mula terlebih dahulu, dan lelaki mula melancap lebih, kebocoran air mani pergi luar kawalan mereka. Kawasan zakar mereka menjadi begitu lemah, bahawa mereka tidak pun dapat tahu Bilakah kebocoran telah berlaku semasa tidur. Mereka akan dapat mencari tentang perkara ini hanya pada waktu pagi, apabila mereka bangun.

Manakala ramai lelaki mungkin berfikir bahawa pelepasan luar jangkaan itu secara tiba-tiba air mani adalah tiada yang akan bimbang daripada, pakar mengatakan bahawa ia adalah agak sangat berbahaya bagi bukan hanya satu kesihatan seksual, tetapi juga untuk kesihatan keseluruhan orang. Kerana kerap mimpi basah, seseorang akan menghadapi kelemahan seksual yang berterusan. Dan walaupun lelaki itu mungkin merasakan keperluan untuk melakukan hubungan seks, keinginan beliau akan bermesyuarat hanya kekecewaan jika seks yang sebenar, kerana kelemahan beliau tidak akan membenarkan dia untuk melakukan yang terbaik.

Kerap mimpi basah kemudian membawa kepada masalah mati pucuk, yang campur tangan berlebihan dalam berjimak lancar. Selain itu, orang mula rasa sangat lemah, dengan stamina diturunkan dan kecekapan. Terdapat juga malar sakit di kawasan zakar, dan saiz organ lelaki juga boleh menjadi kecil.

Jika pada bila-bila masa, seorang lelaki merasakan bahawa beliau menghadapi semua gejala-gejala ini, maka langkah pertama yang beliau perlu mengambil adalah untuk berhenti melancap. Melancap berlebihan seolah-olah seperti satu idea yang sangat menyeronokkan; tetapi bukanlah sangat baik dalam jangka panjang.

Doktor memberi ubat-ubatan tertentu untuk membantu mengubati mimpi basah. Selain itu, mereka juga menasihati pesakit mula mengambil suplemen herba, serta menggunakan minyak herba untuk mengurut di kawasan zakar. Produk-produk herba ini sangat selamat dan berkesan dan banyak membantu dalam mengubati pelbagai masalah seksual.

Ianya juga sangat penting untuk orang yang melahirkan rasa kawalan mental. Beliau harus menjauhkan dirinya dari apa-apa yang mencetuskan keinginan Nya untuk melancap. Ini seharusnya dijalankan sekurang-kurangnya 2-3 bulan, sehingga masa yang orang tidak pulih sepenuhnya. Juga, insomnia perlu dirawat secepat mungkin, supaya orang mendapat tabiat tidur dengan betul. Sedang tidur atas katil menyebabkan minda untuk bersiar-siar, dan boleh membawa kepada keinginan untuk melancap.

Oleh itu, rawatan untuk mimpi basah adalah efektif hanya apabila gabungan psikologi kawalan serta campur tangan perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *