Kerajaan terpaksa mengawal selia bantu Pendispensan untuk melindungi pesakit

Kerajaan terpaksa mengawal selia bantu Pendispensan untuk melindungi pesakit

Sehingga kini telah terdapat tiada peraturan yang sebenar dalam Pendispensan dan pelabelan alat bantuan pendengaran, ini semua telah berubah sekarang terima-kasih kepada Peraturan Persekutuan baru yang direka untuk melindungi berjuta-juta rakyat Amerika yang akan mendengar penglihatan dalam beberapa cara. Peraturan-peraturan baru oleh Pentadbiran ubat dan makanan bermaksud bahawa dari sekarang di Nota dari pakar perubatan adalah diperlukan sebelum anda boleh membeli bantuan pendengaran. Dasar baru ini adalah sebagai tindak balas kepada kajian yang mendedahkan bahawa lebih 10 juta rakyat Amerika mengalami kehilangan pendengaran tidak pernah mendapat satu penilaian perubatan. Penilaian perubatan telah telah berlaku dalam tempoh enam bulan sebelum pembelian alat pendengaran.

Anda masih boleh mengetepikan penilaian perubatan jika anda berumur 18 tahun atau lebih tua, tetapi dispenser bantuan pendengaran tidak perlu melakukan apa-apa untuk mempromosi atau menggalakkan pembeli untuk berbuat demikian. Pada masa ini anda akan mendapati kira-kira 1,200 alat pendengaran yang berbeza di pasaran. Apabila dissecting di pasaran, ia ditentukan bahawa kanak-kanak hanya membuat 12% atau 13% pengguna bantuan pendengaran, manakala kanak kanak berusia lebih 65 tahun merangkumi 60 peratus, peratusan selebihnya terdiri daripada kanak-kanak berusia 18-65 tahun. Setiap pengeluar bantuan pendengaran diperlukan untuk memasukkan maklumat berkaitan tertentu mengenai bantuan pendengaran mereka termasuk arahan penggunaan, had-had unit, bagaimana fungsi-fungsi bantuan pendengaran dan risalah terperinci.

Undang-undang menyatakan bahawa risalah bantuan pendengaran jelas mesti memberitahu pesakit bahawa peranti hanya menguatkan bunyi dan tidak mungkin memulihkan pendengaran atau menghalang kehilangan pendengaran untuk memburukkan. Sesiapa yang menjual alat bantuan pendengaran adalah dikehendaki untuk menyediakan Sastera tersebut sebelum menjalankan transaksi jualan. Brosur mestilah jelas amaran anda bahawa anda perlu untuk bercakap dengan pakar telinga atau doktor jika anda mengalami sebarang masalah seperti sakit atau kerosakan cecair, kecacatan telinga, pesat bermulanya pendengaran, pening, atau benda asing dalam telinga anda.

Sesiapa yang menjual alat bantuan pendengaran yang diperlukan untuk mengekalkan rekod-rekod pelanggan untuk tempoh tiga tahun yang mengikuti mana-mana transaksi, dan rekod-rekod mesti mengandungi penyata kebenaran perubatan atau pengecualian pesakit. Jabatan Kesihatan, pendidikan dan kebajikan diterbitkan, laporan atau bantuan pendengaran dan kesihatan pada tahun 1975 yang berfungsi sebagai asas peraturan baru. Peraturan FDA semasa adalah serasi dengan peraturan sebelum ini sekitar rancangan pembelian bagi alat bantuan pendengaran serta sekatan pengiklanan dan garis-panduan yang ditubuhkan oleh Suruhanjaya perdagangan Persekutuan atau FTC itu. Terdapat banyak penderitaan yang boleh menyebabkan kehilangan pendengaran yang bantuan pendengaran akan menjadi tidak berguna.

Undang-undang baru yang bertujuan untuk melindungi pengguna daripada kos pembelian alat pendengaran yang tidak akan berkesan dalam membantu mereka untuk mendengar dengan lebih baik. Ia juga menyebabkan lebih banyak orang melihat doktor mereka untuk menilai kehilangan pendengaran mereka. Matlamat kami adalah untuk menyediakan pelanggan kami dengan maklumat yang mereka perlukan untuk menentukan jika bantuan pendengaran adalah pilihan terbaik untuk diri mereka sendiri. Untuk tambahan adalah rasional untuk membuat tertentu bahawa syarat-syarat yang boleh diperbaiki oleh alat bantuan pendengaran pesakit diberi maklumat yang menyeluruh mengenai pilihan mereka, dan untuk memastikan bahawa sesiapa sahaja yang memerlukan pakar-pakar perubatan yang input mengenai kemerosotan mereka akan mencari, dan bukan semata-mata membeli bantuan pendengaran secara membuta tuli.

Hakikatnya walaupun walaupun peraturan baru ini adalah satu perkara yang baik, tanggungjawab di hujung itu dengan individu. Penting orang pergi ke doktor untuk pemeriksaan. Doktor anda akan dapat memberitahu jika anda mempunyai masalah pendengaran atau jika ia hanya gejala sesuatu yang lain. Agak bahawa bantuan pendengaran, doktor anda mungkin mengesyorkan ubat-ubatan tertentu, pembedahan atau sesuatu yang sederhana seperti pelan diet yang baru; Jika anda akan mendapat manfaat daripada bantuan pendengaran, anda mungkin menerima rujukan bagi dispenser bantuan pendengaran. Bantuan pendengaran penyelidikan dan bandingkan dengan cara yang sama anda akan berbelanja bagi barang-barang lain, dan anggaran yang selamat bagi lengkap kos operasi.

Boleh untuk menyiasat jaminan pilihan juga. Kebanyakan pengilang secara automatik akan menjamin peranti terhadap mana-mana kilang kecacatan atau kerosakan minima 2 tahun, dan banyak juga menawarkan tempoh percubaan penggunaan. Mungkin ada opsyen tambahan seperti rancangan pembelian pajakan di mana sewa yang dikenakan untuk pembelian, atau hanya terus keluar sewa. Pastikan anda melakukan ujian diri ini sebelum anda membeli apa-apa. Pastikan anda boleh mendengar di dalam Bilik yang tenang. Adalah bantuan yang masih berguna dalam situasi bising? Bagaimana mudah ianya untuk kawalan? Pastikan anda mengenali perbezaan dalam kos, serta TV. Anda harus mampu untuk mencari bantuan pendengaran berkaliber tinggi untuk $350, dan warga emas yang mungkin mampu untuk mencari sebuah mesin halus untuk $195 ke $250.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *