Kerajaan Persekutuan sebagai Jabba Hutt – terlalu besar dan terlalu lambat untuk mendapatkan apa-apa yang betul

Kerajaan Persekutuan sebagai Jabba Hutt – terlalu besar dan terlalu lambat untuk mendapatkan apa-apa yang betul

Ia berlaku untuk tempahan semasa menonton televisyen Kerajaan Persekutuan Amerika Syarikat yang benar-benar tidak lebih daripada itu ramai politik daripada Jabba The Hutt dari filem Star Wars. Anda mungkin ingat, Jabba adalah sebuah formless, lambat bergerak, entiti yang berlebihan berat badan yang memerintah dengan penumbuk besi suatu ketika devouring sumber-sumber yang dibawa kepadanya. Beliau tidak memberi apa-apa, beliau hanya mengambil mereka, dan dia tidak ada untuk membantu sesiapa sahaja tetapi dirinya. Orang-orang yang dia memerintah seluruh telah berkata tiada bagaimana sumber-sumber dan kekayaan mereka telah digunakan dan telah tidak mempunyai peluang dalam dislodging Jabba dari jawatan kuasa. Jenis Bunyi seperti kami kelas politik yang sedang duduk di DC.

Jabba datang fikiran hari kerana saya berfikir tentang kejadian beberapa hari di mana kerajaan telah mendapat begitu besar bahawa ia adalah dua kali ganda kembali dirinya dan meletakkan dirinya dalam beberapa situasi yang sangat pelik dan konflik dengan realiti dunia di sekeliling kita:

-Menurut kepada artikel dalam isu Julai 23, 2010 dalam minggu majalah, seorang Hakim Persekutuan Boston telah memerintah bahagian Pertahanan Persekutuan Akta perkahwinan sebagai tidak mengikut Perlembagaan. Akta ini melarang Kerajaan Persekutuan dari mengiktiraf perkahwinan gay dan pemberian faedah Persekutuan. Hakim memerintah bahawa kuasa-kuasa undang-undang Persekutuan Massachusetts untuk mendiskriminasikan ia memiliki rakyat. Untuk bahagian yang pelik. pentadbiran Obama kini terpaksa merayu kepada pemerintah, walaupun pentadbirannya dan Parti Demokrat bertanggungjawab Kongres menentang Akta Pertahanan perkahwinan dan mahu ia dimansuhkan. Kerajaan Persekutuan telah mendapat begitu besar bahawa ia adalah juga sumber-sumber undang-undang untuk sesuatu yang ia tidak mahu wujud di tempat pertama.

-Situasi pelik ini adalah sama seperti situasi asing haram. Rencana akhbar bersekutu semalam melaporkan bahawa statistik tempahan berbanding dengan sempadan haram crossers menunjukkan bahawa Kerajaan Persekutuan mempunyai tahap tertinggi pendakwaan bagi pendatang haram dan tahap tertinggi deportation Wants sejak mereka mula menjaga mengesan anak statistik tersebut tetapi pada masa yang sama Kerajaan Persekutuan ini sama di Mahkamah melawan hukum Negeri Arizona yang baru yang cuba batang aliran pendatang haram ke dalam negara.

-Kembali kepada perkahwinan gay, menurut satu 15 Julai 2010 artikel Associated Press, negara Argentina Tempahan menjadi negara Amerika Latin pertama yang menghalalkan perkahwinan gay. Artikel ini melaporkan Chile dan beberapa negara Amerika Selatan lain yang mungkin untuk mencuba dan mengalami keadaan yang serupa. Adakah kita fikir bahawa kami Jabba, parading sebagai golongan politik Amerika Syarikat, mempunyai apa-apa peluang membuat yang berlaku di negara ini apabila ia mendapati dirinya di Mahkamah yang mempertahankan terhadap hak-hak gay?

-Mengikut satu artikel dalam isu Ogos sebab majalah, sejak 1996 empat belas Negeri dan Daerah Columbia mempunyai pengesahan penggunaan ganja untuk tujuan perubatan dan beberapa negeri lain mempertimbangkan untuk melakukan perkara yang sama. Ini adalah langsung bercanggah dengan undang-undang Persekutuan yang kadang-kadang menyebabkan Persekutuan serbuan pembekal ganja perubatan yang menyalahi undang-undang di bawah undang-undang Persekutuan tetapi undang-undang di bawah undang-undang negeri. Ini adalah juga bercanggah Obama turut yang ingin decriminalize dadah apabila dia berlari untuk jawatan Presiden tetapi kini membela pengharaman itu di peringkat Persekutuan. Sekali lagi, kerajaan telah mendapat begitu besar bahawa kita telah memasuki zon pelik mengenai ganja perubatan di mana ia adalah undang-undang pada masa yang sama sebagai haram.

-Bercakap tentang konflik dadah, Associated Press hari yang artikel melaporkan bahawa pertubuhan Persekutuan hal-ehwal veteran akan membolehkan pesakit-pesakit dengan menggunakan perubatan ganja jika pesakit yang bermastautin di dalam empat belas negeri di mana ganja perubatan adalah undang-undang. Oleh itu, satu cabang Kerajaan Persekutuan (hal-ehwal veteran) adalah dengan penggunaan ganja perubatan semasa senjata lain daripada Kerajaan Persekutuan (FBI, DEA, patung Persekutuan) ingin memadam it out.

-Jika anda berfikir bahawa Kerajaan Persekutuan mempunyai dadah masalah sekarang, tunggu sehingga Majlis Bandaraya Oakland undi sama ada ingin membenarkan industri menternak ganja yang ditubuhkan di bandaraya, ladang-ladang perindustrian yang menghasilkan ganja untuk perubatan digunakan bagi kegunaan produk keluarannya panggang barangan kepada badan minyak. Memenangi pemohon yang akan mengendalikan ladang-ladang perlu membayar yuran permit tahunan dan lapan peratus daripada jualan mereka kepada cukai serta membawa $2 juta dalam liabiliti insurans. Usaha-usaha yang sama sedang ditolak di lain-lain bandar-bandar di seluruh negeri Sarawak bersama-sama dengan masalah pengundian November untuk menghalalkan penggunaan ganja, mengikut Artikel bukan perubatan. Kini mempertimbangkan kandungan iklan PD kulit sampul pendek dalam isu Julai 23, 2010 daripada majalah The minggu yang melaporkan mengenai satu kajian Rand yang membuat kesimpulan daripada analisis mereka yang legalization daripada ganja akan mengurangkan harga jalan sehingga 90%. Oleh itu, usaha-usaha di California boleh membantu mengurangkan harga jalan dadah yang seterusnya akan mengurangkan kuasa, kekayaan dan pengaruh cartels dadah Mexico yang akan menjadi satu perkara yang baik. Walau bagaimanapun, dalam set ini baik hasil (lebih banyak pendapatan bagi kerajaan tempatan, kurang stigma pengguna ganja, kurang sumber penguatkuasaan undang-undang yang dibelanjakan neoklasik pengguna ganja, penyusutan cartels dadah Mexico) Adakah kita fikir bahawa Jabba dalam binatang Hutt di DC adalah cukup pantas untuk memahami Apakah manfaat atau ia akan terus turun laluan konflik di peringkat penguatkuasaan dadah Persekutuan?

-Menganggap artikel Washington Post dari Mei 2007, bertajuk “Bahan api pinjaman Persekutuan tolak loji janakuasa arang batu.” Artikel ini membincangkan satu era kemurungan sisa yang dipecat Persekutuan program yang menyediakan pinjaman yang rendah kos untuk membina arang batu, loji-loji janakuasa pencemaran yang tinggi yang menggunakan wang pembayar cukai. Menurut Artikel itu, “sokongan [pinjaman] adalah kuasa di sebalik tergesa-gesa untuk loji-loji arang batu, yang spew karbon dioksida yang menyalahkan para saintis untuk pemanasan global.” Oleh itu, semasa pentadbiran Obama adalah menolak bil kawalan iklim untuk memerangi pemanasan global, kerajaan yang sama adalah pembiayaan loji-loji janakuasa yang lakukan hanya bertentangan. Tidak masuk akal.

Artikel akhbar sekutu-semalam melaporkan bagaimana Persekutuan yang telah ditangkap 94 orang defrauding Medicare program. Ini adalah yang baik pembangunan tetapi mengapa adalah Jabba kami begitu lambat mendapatkan penangkapan ini dilakukan? Medicare penipuan telah berlaku sejak tarikh Medicare memulakan beberapa dekad yang lalu, mengapa pula ia mengambil masa yang menyakitkan lambat untuk mula menangkap menipu? Salah satu daripada mereka yang ditahan telah memfailkan tuntutan palsu lebih 3,700 di bawah nama beliau sebelum beliau ditangkap, bagaimana lambat boleh anda dapatkan?

Kami dapat pergi dan. Kerajaan AS telah mendapat begitu besar dan begitu perlahan, seperti Jabba Hutt, lipatan kulit dengan banyak menyembunyikan sisa, kebodohan dan penggandaan kembali dirinya, iaitu undang-undang kerajaan dan tindakan yang bercanggah itu sendiri atau kehendak orang-orang yang menjalankan kerajaan. Kita boleh pergi dan terakhir mengenai bagaimana perlahan, tidak berkesan dan membazir Jabba kami, kira-kira bagaimana Jabba kami tidak pernah menyelesaikan masalah sama ada sempadan yang tidak selamat, gagal sekolah-sekolah awam, peningkatan kos penjagaan kesihatan, dan sebagainya, bagaimana kami Jabba sisa terperi berbilion-bilion dolar pada earmarks, sia-sia inisiatif dan program-program yang penuh dengan penipuan, atau bagaimana Jabba kami tidak tahu bagaimana untuk mengawal selia ekonomi, menyebabkan tahap hutang negara yang tinggi langit dan keadaan ekonomi yang sangat creaky dengan pertumbuhan yang rendah dan kadar pengangguran yang tinggi.

Jabba adalah sangat buruk untuk kita semua tetapi ia sukar untuk mengusir. Melalui proses earmark, di gerrymandering Daerah Kongres, kempen do-nothing kewangan undang-undang dan kaedah-kaedah lain, Jabba mempunyai pertahanan yang banyak terhadap kekalahan dalam pemilihan, pertahanan yang walaupun Jedi yang light saber tidak boleh mudah menembusi. Jangka masa panjang, ia adalah penting untuk kita mula mengenakan tempoh had ke atas ahli-ahli politik supaya mereka tidak akan lagi dapat sebagai lemak, perlahan, membazir dan tidak berkesan sebagai Jabba The Hutt. Jangka pendek, November ini adalah kritikal kerana ia bermula proses mengundi keluar penjawat Jabba dan akhirnya mendapat beberapa berkesan anggun, dan berani pahlawan Jedi yang akan membuat keputusan yang sukar untuk mendapatkan saiz kerajaan di bawah kawalan dan membuat kenyataan bahawa kerajaan yang saiznya mengecut lebih berkesan dan kurang pelik dan kurang bertembung.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *