Keputusan ujian darah yang menjelaskan

Keputusan ujian darah yang menjelaskan

Keputusan ujian darah yang menjelaskan

Apabila orang bertanya kepada mempunyai keputusan ujian darah yang menjelaskan, pertanyaan perlu dijawab secara positif. Malangnya, beberapa profesional berfikir bahawa orang tidak perlu untuk mengetahui apa keputusan darah menandakan atau bagaimana mereka mempengaruhi anda. Ini mungkin menjadi sangat exasperating. Anda boleh menemui doktor dan jururawat yang Negeri sampel darah juga OK – okay yang hebat untuk tahu, Walau bagaimanapun, apa yang datang selepasnya? Anda akan berfikir ia adalah munasabah untuk menjangkakan untuk berbincang dengan doktor, sebagai contoh, jika anda mengalami perut aduan yang mereka akan mencari x y dan z dalam darah. Serta, membincangkan bahawa anda mungkin mempunyai x atau y menyatakan; dan jika keputusan kembali sebagai negatif, ini bermakna bahawa mereka boleh menolak x atau y dan melihat pendekatan yang berbeza.

Mengapa ianya kelihatan profesional untuk mempercayai ia adalah munasabah untuk memberhentikan menjelaskan ujian kesihatan? Bahawa ia mengambil masa untuk bercakap dengan orang-orang dan tidak kos efektif? Dikesali ia ini Malangnya mungkin kebenaran, dan refleksi tepat pada masyarakat kita secara keseluruhannya. Masa amat berharga dan orang akan memahami, dan mereka mahu?

Anda boleh melihat pada pepatah lama “apa yang anda tidak tahu tidak akan mencederakan anda”, tetapi sebenarnya terdapat ramai rakyat sana yang fikir banyak perkara-perkara yang lebih buruk akan berlaku kepada mereka dengan tidak mengetahui. Doktor boleh menyelesaikan ujian darah semata-mata untuk melihat jika anda mengalami anemia (rendah dalam besi) kerana anda telah dicipta dan letih. Adakah anda percaya bahawa orang akan menilai bahawa mereka menghadapi ujian darah untuk kanser atau HIV, ianya satu kemungkinan, komunikasi adalah jawapannya, tetapi ini adalah merupakan pilihan dua hala. Ada orang yang tidak ingin diberitahu apa-apa sehingga keputusan datang dan tidak mahu maklumat. Walau bagaimanapun, terdapat ramai lagi rakyat yang ingin mempelajari asas-asas, tetapi merasa lazak melalui pembedahan doktor terlalu cepat untuk rasa mereka boleh bertanya.

Jelas sekali, jika anda menghadapi ujian darah untuk mengandung, ia adalah jelas apa yang hasilnya akan menjadi kira-kira. Walau bagaimanapun, jika anda menghadapi ujian darah untuk gangguan masalah atau usus perut yang tidak berpuas hati dengan singkatan ujian darah dalam borang; Jika anda ingin tahu, bertanya. Bertanya apa yang mereka mencari, Apakah syarat atau penyakit-penyakit yang mereka cuba untuk meninggalkan. Lazim, Bilakah doktor memberikan anda borang untuk dibawa bersama ke mesyuarat anda dengan jururawat, phlebotomist atau di hospital, ia mungkin juga telah dicetak dalam bahasa asing bagi semua rasa ia membuatkan. Malangnya anda tidak dapat meminta sesiapa mengambil sampel darah anda kerana mereka tidak akan dapat memberikan maklumat yang tepat berkaitan dengan keadaan spesifik anda, mereka akan mencadangkan anda mengatur temujanji untuk melihat doktor! Mengecewakan! Dan semua pada masa Bilakah anda sudah mungkin bimbang tentang apa yang tidak kena. Menemui tapak web dengan ujian darah keputusan menjelaskan mungkin pergi sedikit cara dalam membantu tetapi ia adalah sentiasa yang terbaik untuk kembali ke sumber dan meminta pembekal penjagaan kesihatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *