Keperluan untuk rekod-rekod perceraian New York adalah malar pada masa kini

Keperluan untuk rekod-rekod perceraian New York adalah malar pada masa kini

Terdapat dua jenis rekod perceraian New York. Pertama, terdapat pengisytiharan perceraian. Fail ini disediakan oleh Mahkamah yang menunjukkan terma dan syarat-syarat pemisahan. Ia ditandatangani oleh Hakim dan meletakkan fail oleh kerani County daerah di mana keputusan yang telah diberikan. Kedua Sijil perceraian difailkan dengan Jabatan Negeri New York kesihatan untuk annulments yang dibenarkan di atau berikut Januari 1, 1963.

Jika anda ingin mendapatkan yang memegang orang yang kedua, anda hanya boleh diberi kuasa mempunyai salinan dokumen rasmi perceraian memandangkan anda adalah pasangan atau seseorang yang telah dikeluarkan perintah mahkamah negeri New York. Caj yang diperlukan bagi setiap salinan fail pemisahan ialah $30.00. Walau bagaimanapun, keutamaan pengendalian ditawarkan dan boleh dicapai oleh remunerating tambahan $15.00 satu replika. Untuk aplikasi yang menggunakan Internet dan telefon, anda mesti menunjukkan kad kredit yang utama untuk meneruskan operasi. Bukan untuk menyebut bahawa terdapat satu tambahan $7.25 pemprosesan bayaran yang diperlukan setiap urusniaga.

Perlu diingat bahawa membayar melalui tunai pada pesanan mel tidak dibenarkan. Anda boleh mengemukakan cek di tempat yang dimaksudkan dan dibayar kepada Jabatan Kesihatan Negeri New York. Jika rumah anda berada di luar kawasan Amerika Syarikat, cek mesti dikeluarkan pada sebuah bank Amerika atau melalui kiriman wang antarabangsa. Prosedur keutamaan dalam talian dan telefon ajak dicapai dalam 5 hingga 10 hari bermula masa itu tangan dalam manakala tergesa-gesa mel pengendalian memerlukan 2 hingga 4 minggu untuk menghabiskan. Ajak mel biasa walaupun dikendalikan dari 6 hingga 8 minggu kerana ia diterima.

Untuk memohon, anda perlu mengemukakan syarat-syarat yang perlu seperti pengenalan bergambar yang sah sama ada pemandu lesen, Kad Pengenalan foto pemandu negeri yang dikeluarkan, pasport, atau kita tentera mengeluarkan dokumen pengenalan bergambar. Di samping itu, anda mestilah mengemukakan dua dokumen yang mendedahkan nama dan alamat seperti utiliti atau bil telefon atau surat dari Jabatan Kerajaan yang bertarikh dalam tempoh enam bulan yang lalu di requester. Jika anda tidak dapat menyediakan pengenalan kadar, permintaan anda akan ditolak.

Selepas anda telah dicapai dalam kerja-kerja kadar, anda akan mendapatkan butir-butir yang anda mahu buat sekarang. Beberapa butir-butir ini melibatkan isteri dan seluruh nama suami, negeri di mana pemisahan telah difailkan, umur bersama-sama dengan tarikh lahir pemohon, nama, nama responden, tarikh Bilakah ia dilaporkan dan menangani data. Mana-mana individu dibenarkan untuk memperoleh maklumat ini di New York yang dimaklumkan bahawa kursus-kursus yang sesuai tindakan dipatuhi.

Kemudahan rekod perceraian percuma di Internet yang amat besar. Dengan satu klik mudah, anda akan melihat pelbagai akaun kira-kira disbanding Kesatuan mana-mana tempat di Amerika Syarikat. Sama ada tujuan anda adalah untuk menyiasat untuk manfaat peribadi, ini adalah dokumen penting jika anda ingin berkahwin semula atau berhijrah. Walau bagaimanapun, melalui membayar yuran kecil untuk data jujur Retriever anda pada World Wide Web, anda akan memiliki apa yang anda mahu dengan serta-merta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *