Keperluan kesihatan zakar – dan adab untuk kulit zakar yang sihat

Keperluan kesihatan zakar – dan adab untuk kulit zakar yang sihat

Walaupun ia biasanya diandaikan bahawa lelaki menghabiskan sedikit masa berfikir tentang penjagaan kulit secara umum, dan penjagaan zakar khususnya, sekilas pada Forum Kesihatan lelaki cepat akan membuat jelas bahawa ini sebenarnya tidak benar. Lelaki mengambil berat banyak tentang keadaan zakar mereka, baik dari segi fungsi dan rupa, dan kesihatan kulit zakar sememangnya pada kebanyakan lelaki radar-dengan alasan yang baik.

Kulit adalah salah satu organ-organ yang paling penting, dan cara ia kelihatan dan berasa berkata banyak mengenai kesihatan seorang lelaki dan kemampuan untuk melaksanakan. Peranan kulit zakar adalah dinyatakan di sini, serta beberapa tips untuk mencegah masalah dan mengekalkan zakar sihat.

Kulit – barisan pertama pertahanan badan
Bak kata pepatah bahawa Kecantikan kulit sahaja mendalam, tetapi pada hakikatnya, kulit lebih menarik pembungkusan. Ia adalah barisan pertama Pertahanan menentang penceroboh luar seperti bakteria yang boleh menyebabkan penyakit dan bahkan merosakkan organ-organ dalaman badan. Kulit juga mengawal suhu badan, dan ia dikesan dengan rangkaian yang rumit saraf yang bertanggungjawab untuk mengesan tekanan, panas dan sejuk – fungsi yang membantu melindungi zakar dan membiarkan pemiliknya yang tahu apabila sesuatu yang tidak kena. Mungkin yang paling penting, ia berfungsi dengan saraf untuk memberi sensasi yang menyeronokkan kepada otak, membiarkan ia tahu apabila ereksi diperlukan dan membenarkan lelaki untuk menikmati seks.

Penjagaan kulit zakar Adakah dan larangan
Memandangkan kepentingan kulit zakar, menjaga ia dengan betul harus menjadi keutamaan nombor satu. Mengabaikan kesihatan zakar boleh meningkatkan risiko jangkitan, kecederaan dan kehilangan fungsi, bukan untuk menyebut penampilan menarik. Yang berikut “Do’s dan larangan” menerangkan beberapa aspek yang paling penting selepas permata keluarga.

DO: Basuh tiap-tiap hari
Bahkan lelaki yang rajin kira-kira kebersihan mereka boleh mengalami masalah dengan bau yang tidak menyenangkan di bahagian bawah, dan membiarkan hari yang berlalu tanpa pancuran mandian atau sekurang-kurangnya Lap dengan tuala kecil yang boleh mengakibatkan pembentukan sel-sel kulit mati, minyak dan lain-lain kumuhan yang bertindak sebagai jemputan terbuka untuk bakteria. Gagal untuk membersihkan kawasan tersebut boleh menyebabkan bukan sahaja untuk bau hanyir tandatangan zakar, tetapi juga untuk kegatalan, menahan sakit, gatal-gatal dan bengkak.

Tidak: Penggunaan sabun biasa
Manakala pencuci harian yang penting, menggunakan Sabun biasa boleh sebenarnya menyebabkan pengeringan dan retak kulit, meninggalkan banyak bukaan untuk bakteria tidak mesra untuk menembusi dan mengacau mereka. Pencuci muka yang lembut bertujuan untuk kulit yang halus dan sensitif adalah yang lebih yakin apabila ia datang kepada lelaki kebersihan.

DO: Makan dengan betul
Diet yang memberi kesan kepada tubuh dalam pelbagai cara. Apabila ia datang kepada zakar, mendapat nutrien yang betul boleh membuat semua perbezaan dalam rupa dan rasa kulit, serta keadaan tisu asas. Kehidupan seks sihat bergantung sangat makan secara sihat, termasuk banyak bijirin, protein tanpa lemak, buah-buahan dan sayur-sayuran dan lemak jantung sihat.

Tidak: asap
Semua orang tahu bahawa rokok adalah tidak sihat, tetapi ianya bernilai penggerudian titik ini rumah apabila ia datang kepada kesihatan dan kesejahteraan Anatomi lelaki. Rokok KEROSAKAN saraf, salur darah dan kulit, meninggalkan lelaki kurang sensitif dan kurang mampu untuk melakukan. Di samping itu, tembakau rokok Thalasemia tenaga, meninggalkan lelaki dengan sedikit cara stamina walaupun mereka boleh mendapatkan ia.

DO: Gunakan a crème Kesihatan zakar.
Pelembab biasa dan minyak boleh membantu untuk mengekalkan kulit terhidrat dan mengelakkan kulit kering, retak dan jengkel. Walau bagaimanapun, kebanyakan tidak mengandungi satu set lengkap bahan-bahan yang diperlukan untuk kesihatan kulit zakar. Di samping itu, banyak badan losyen mengandungi wangian dan lain-lain bahan kimia yang bertujuan untuk menjadikan mereka lebih menyenangkan, tetapi sebenarnya boleh menyebabkan kerengsaan menggunakan crème Kesihatan zakar yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) mengandungi vitamin yang mensasarkan Kesihatan zakar boleh membantu untuk memastikan bahawa nutrien ini dihantar tepat yang mana mereka diperlukan, tanpa meninggalkan sisa berminyak atau berat, minyak wangi un-manly.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *