Kepentingan Vitamin H

Kepentingan Vitamin H

Pengguna h vitamin perlu tahu bahawa ia juga dipanggil sebagai Biotin yang membantu metabolis karbohidrat, lemak dan protein dalam badan. Selain movtivates vitamin h ini menghasilkan asid lemak, menggalakkan Sum-Sum tulang, tisu saraf yang sihat, dan kelenjar peluh. Biotin bererti vitamin h membantu melegakan kesakitan otot, menghalang keguguran rambut, bersama-sama dengan meningkatkan kesihatan jari dan toenails. Kajian mendedahkan bahawa vitamin h membantu dalam rawatan beberapa penyakit. Sebagai contoh, dalam beberapa bayi mengalami keadaan yang dikenali sebagai ‘cradle cap’ yang mempunyai gejala-gejala seperti kulit kepala kering, scaly akibat kekurangan vitamin h. Tetapi pesakit pesakit kencing manis akan gembira untuk mengetahui bahawa Vitamin H mengekalkan kawalan gula darah badan. Banyak orang telah membuat penggunaan vitamin h Diet menyebabkan bermanfaat yang menunjukkan bahawa lemak boleh dimetabolismakan dengan cekap.

Salah satu perlu tahu h vitamin itu perlu diambil dalam julat seperti julat dos dewasa yang normal antara 30 mula untuk mula 100 setiap hari. Bukan sahaja ini sebahagian vitamin H yang terbaik adalah bahawa ia menunjukkan hasil yang baik apabila digabungkan dengan vitamin B di dalam badan. Tetapi pengguna harus sedar cukup semasa berurusan dengan vitamin h espcially manakala Watson anak-anak mereka dan perlu melakukan ini di bawah bimbingan seorang pakar. Kebanyakannya vitamin H didapati dalam makanan tertentu seperti bir dan yis, kuning telur, daging, ayam, buah pinggang, kekacang, bijirin dan coklat. Jadi perlu memahami vitamin h yang didapati dalam makanan orang-orang yang tidak diproses. Seperti pemprosesan makanan akan memusnahkan vitamin H. Semasa membeli dari kedai-kedai tempatan jadi salah satu harus havethe informantion tambahan vitamin h yang akan datang di pasaran dalam bentuk dos seperti 10 Capsule, mula 50 dan 100 Capsule. Siapa yang akan mencari vitamin h dalam bentuk kombinasi formula multivitamin dan B-kompleks dan bir dan yis.

Pengguna perlu mempunyai maklumat bahawa vitamin h bertindak sebagai nontoxic. Dalam kes-kes tertentu jika diambil dalam dos yang tinggi berhampiran kira-kira 2500 mula untuk merawat masalah rambut dan kuku satu tidak akan menemui sebarang kesukaran. Tetapi jika seseorang itu mengambil ubat kemudian perlu berbincang dengan pakar sebelum memilih vitamin untuk kegunaan. Vitamin h juga membantu dalam makanan yang ditukarkan kepada bahan api kemudian yang dibakar untuk menghasilkan tenaga dalam badan. Vitamin h melakukan kerja-kerja metabolis lemak dan protein dalam badan. Juga adalah perlu untuk kulit yang sihat, rambut, mata dan hati daripada bahagian-bahagian badan. Bukan sahaja h vitamin ini menggalakkan juga berfungsi untuk sistem saraf dalam badan. Jadi salah satu perlu membaca lebih lanjut tentang vitamin h untuk membuat penggunaan vitamin h yang terbaik di dalam badan dan untuk kesihatan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *