Kepentingan terapi Vajikarana dalam Ayurveda

Kepentingan terapi Vajikarana dalam Ayurveda

Dalam Ayurveda rawatan yang diamalkan untuk meningkatkan libido dipanggil “VAJIKARANA”. Kerana terapi ini meningkatkan kekuatan seorang lelaki untuk melaksanakan Akta seksual, seperti Kuda, ia dipanggil ‘Vajikarana’. (‘Vaaji’ = Kuda.)

Ini bermakna “orang yang mengambil terapi kejantanan atau terapi Vajikarana selepas terapi rejuvenasi mendapat anak. Melalui anak ini beliau keuntungan kebahagiaan.”

Tujuan utama terapi Vajikarana untuk meningkatkan tenaga seksual lelaki dan membantu untuk menyelesaikan kemandulan lelaki. Melalui terapi ini lelaki yang boleh mendapat ereksi baik, kiraan sperma dan motility sperma. Terapi Vajikarana juga membantu untuk meningkatkan libido.

Yang tidak perlu mengambil persiapan Vajikarana?

Ayurveda acharyas telah dirangka beberapa peraturan bagi penggunaan Vajikarana persediaan. Persiapan ini perlu digunakan oleh “bersama Mohd Zawawi jitendriya” atau orang yang mempunyai kawalan penuh pada deria dan keinginan beliau. Jika Persediaan Vajikarana dimakan oleh “bersama Mohd Zawawi ajitendriya” atau orang yang telah kehilangan kawalan ke atas deria dan keinginan beliau, beliau boleh membuktikan berbahaya kepada masyarakat.

Seksual tidak boleh dilakukan oleh kanak-kanak lelaki (di bawah 20 tahun) atau berumur lelaki (80 tahun ke atas). Dalam kanak-kanak lelaki lebih muda pembentukan dhatus (tisu) tidak akan lengkap. Jika Akta seksual dilakukan pada peringkat ini mereka akan tanah ke dalam satu keadaan yang dipanggil dhatukshaya yang mengurangkan khasiat tisu-tisu dan mereka merasa lemah dan rapuh. Pada tahun-tahun sumatif tenaga seluruh badan perlu channelized pembangunan tisu-tisu badan. Terutama dalam kanak-kanak lelaki, sistem reproduktif lelaki perlu membangunkan sepenuhnya untuk menghasilkan kualiti yang baik dan kuantiti air mani. Jika tenaga badan dan khasiat digunakan dalam Akta seksual pada peringkat awal pembangunan, maka pembangunan sistem reproduktif lelaki menjadi lembap. Ini mungkin membawa kepada kiraan sperma yang rendah, rendah motility dan kemandulan (ketidakupayaan untuk melahirkan anak).

Orang-orang yang berumur tiada akan dahtu kshaya (kemerosotan tisu) kerana faktor usia. Jika lelaki melebihi 80 tahun menikmati seks Akta tambahan mungkin merosot dhatus dan boleh mempercepatkan penuaan. Menurut ayurveda acharyas “jika seorang lelaki berusia menjalankan tindakan seksual yang badannya akan dilucutkan daripada tenaga dan kecergasan. Dia akan menjadi tidak bermaya seperti kayu kering yang dipenuhi oleh serangga.” Oleh itu persediaan Vajikarana tidak seharusnya diambil oleh lelaki yang berusia seperti persediaan ini boleh menyalakan keinginan seks atau libido mereka.

Yang telah mengambil persediaan Vajikarana?

Lelaki 20 tahun usia dan di bawah 80 tahun ke atas perlu mengambil persiapan Vajikarana. Intensions mereka perlu baik dan matlamat mereka mestilah melahirkan anak yang sihat.

Faedah-faedah terapi Vajikarana:

Terapi •Vajikarana meningkatkan ereksi keras dan membantu dalam mati pucuk.
•Lebih meningkatkan tempoh sukar ereksi dan mengelakkan ejakulasi pramatang.
•Kekunci terapi meremajakan sistem pembiakan lelaki dan membantu meningkatkan sperma count dan motility sperma.
•Lebih meningkatkan tahap tenaga badan dan retards proses penuaan.
•Men yang menjalani terapi ini kelihatan menarik dan tidak pernah mendapatkan berperingkat.
•Kekunci herba dalam terapi Vajikarana menyuburkan sistem pembiakan lelaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *