Kepentingan tambahan Ekuin untuk menggalakkan kesihatan yang baik

Kepentingan tambahan Ekuin untuk menggalakkan kesihatan yang baik

Jika anda memiliki Kuda, anda akan mungkin sedar Wang, usaha dan masa yang anda perlu melabur untuk menginsuranskan kuda anda mengekalkan kesihatan yang baik. Ianya hanya penting untuk Kuda untuk menerima pemeriksaan Tahunan kerana ia adalah untuk orang-orang, dan untuk mencari produk yang betul, bekalan, dan makanan tambahan yang akan membantu kuda anda mengekalkan statusnya yang sihat. Tambahan selalunya adalah cara yang baik untuk berbuat demikian.

Seperti juga dengan manusia, Terdapat beberapa jenis suplemen untuk kuda anda yang merangkumi pelbagai keperluan Ekuin, dan akan membantu anda Menunggang di landasan yang betul untuk kesihatan yang baik. Anda boleh berunding dengan doktor haiwan anda untuk senarai bekalan yang diperlukan, dan untuk mengetahui apa yang mereka lakukan dan bagaimana mereka benar-benar boleh manfaat kuda anda.

Salah satu aspek yang paling penting Kesihatan kuda yang mengekalkan kaki yang sihat. Ianya benar-benar penting bahawa anda Pastikan re-shoe kuda anda bila-bila masa yang perlu anda dan bahawa anda memeriksa kakinya kerap. Terdapat pelbagai masalah yang boleh berlaku dengan kaki seekor kuda yang boleh menyebabkan lameness, jadi ini perlu dilakukan secara kerap. Terdapat pelbagai suplemen yang boleh membantu mempromosikan kaki dan hoof kesihatan.

Suplemen antioksidan juga adalah idea yang baik. Ini boleh hanya penting dalam Kuda kerana orang, dan memastikan kuda anda mempunyai antioksidan yang betul sudah pasti boleh menggalakkan kesihatan Ekuin.

Menenangkan makanan tambahan juga boleh membantu anda menunggang dengan memastikan ia lebih santai dan selesa. Sejak Kuda adalah makhluk-makhluk berjaga-jaga, mereka akan sering sangat menyedari Pasir sekitar mereka boleh bertindak balas dengan cepat.

Salah satu aspek yang paling penting Kesihatan Ekuin sedang menghalang kuda anda percuma cacing. Terdapat makanan tambahan yang boleh membantu anda berbuat demikian. Memberi anda Menunggang salah satu suplemen ini setiap hari, dan dia berkemungkinan besar akan kekal cacing yang percuma.

Satu lagi tambahan Ekuin yang penting adalah yang digunakan untuk penghadaman. Memastikan saluran penghadaman kuda anda bekerja dengan lancar adalah agak penting, kerana masalah penghadaman boleh membawa kepada isu-isu kesihatan yang utama. Terdapat sekumpulan suplemen yang memilih daripada yang akan membantu menggalakkan penghadaman kuda anda.

Ia adalah penting untuk ingat bahawa tidak setiap tambahan atau jenis suplemen akan bekerja untuk kuda anda. Ia mungkin satu idea yang baik untuk berunding dengan doktor haiwan anda mengenai sama ada atau tidak anda harus mempertimbangkan memberi mereka kepada kuda anda sebelum benar-benar berbuat demikian. Anda juga boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai orang-orang baik-baik saja untuk memberi kuda anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *