Kepentingan struktur dalam Tatabahasa Bahasa Inggeris

Kepentingan struktur dalam Tatabahasa Bahasa Inggeris

Selalunya, apabila menyampaikan pendapat anda secara bertulis menggunakan Bahasa Inggeris Bahasa ini juga menguji kepintaran anda. Ini adalah kerana anda akan diadili oleh berapa meyakinkan anda boleh meletakkan mesej di seluruh. Pembelajaran Tatabahasa Bahasa Melayu oleh itu adalah penting dalam membuktikan kepintaran anda. Terdapat banyak ujian kecerdasan tersebut anda perlu berhati-hati.

Satu biasa tatabahasa peraturan yang lupa walaupun penutur sedang menunjukkan pemilikan. Ini adalah satu tema yang biasa dalam Bahasa Inggeris. Apabila menunjukkan pemilikan dengan “anda”, berhati-hati Jangan terkeliru dengan “Kau” atau “anda”. Sebagai contoh, dalam ayat ini, “buku Perpustakaan bukanlah milik anda, jadi anda anda diingatkan untuk menjaga baik ia.” Satu cara untuk mengingati peraturan ini adalah untuk menggantikan penguncupan dengan frasa “anda adalah” untuk menyemak jika ia sesuai dengan betul.

Satu lagi kesilapan biasa adalah penggunaan perkataan “kesan” dan “mempengaruhi”. Malah, profesional malah kadang-kadang mendapat tersandung pada penggunaan kata-kata yang betul. Hanya perlu berhati-hati bahawa “mempengaruhi” adalah kata kerja dan oleh itu tindakan yang perlu dilakukan dalam satu ayat, seperti “diet anda mempengaruhi kesihatan anda.” Di sisi lain, “kesan” adalah satu kata nama atau kata sifat, dan digunakan dalam hukuman seperti “kesan daripada diet yang miskin ialah miskin kesihatan.”

Ini membawa kita kepada dua lebih banyak perkataan-perkataan yang biasa keliru antara satu sama lain untuk pelajar Bahasa Inggeris. Dan mereka berada di “sana” dan “mereka”. Perkataan “Tiada” digunakan untuk menunjukkan lokasi, manakala “mereka” digunakan untuk menunjukkan pemilikan. Walau bagaimanapun, ini adalah mudah untuk diingati. Contoh akan “terdapat banyak bunga di dalam pasu, dan setiap warna mereka adalah berbeza.”

“Baik” dan “baik” adalah dua perkataan yang sering diajar salah di sekolah-sekolah Bahasa Inggeris. Contohnya, “Saya rasa baik,” kedengaran biasa dan adalah biasa di kalangan penutur bahasa Inggeris. Namun, hal ini sebenarnya tidak betul kerana “baik” bukanlah kata nama, ia adalah adjektif. “Baik” adalah kata nama, dan jadi ia harus digunakan untuk menggantikan “baik” dalam kes ini. Jadi, “Saya rasa baik” adalah jawapan yang betul kepada soalan “bagaimana akan anda rasa?”

Salah satu blok stumbling terbesar bagi pelajar asing Bahasa Inggeris adalah wajar penggunaan “a” dan “untuk”. Kami menggunakan “yang” sebelum perkataan yang bermula dengan vokal yang suka “telur”. Ini seolah-olah cukup mudah, tetapi mendapat bermasalah dengan kata-kata seperti “jam”, yang tidak bermula dengan vokal a. Hanya Bilakah Ia diumumkan Kami faham mengapa perkataan “yang” adalah diperlukan.

Walaupun pembelajaran Bahasa Inggeris kadang-kadang boleh mengecewakan, dengan kesabaran dan mengamalkan ia boleh mudah dipertahankan dalam tempoh setahun. Memang benar bahawa pelajar yang boleh mempunyai majoriti bahasa dalam setahun. Ia hanya memerlukan amalan, amalan, dan amalan yang lebih banyak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *