Kepentingan Protein Powder untuk kanak-kanak

Kepentingan Protein Powder untuk kanak-kanak

Protein memainkan peranan yang penting dalam membangunkan otot-otot yang kuat, mengekalkan kesihatan kulit dan organ serta mengekalkan sistem imun yang sihat. Protein merupakan mikronutrien yang diperlukan untuk semua manusia, tetapi kanak-kanak memerlukannya paling kerana badan mereka membangun. Secara umumnya kanak-kanak memperoleh cukup protein oleh penambahan sebenar makanan seperti daging lembu, ayam, mentega, telur, kacang dan lain-lain dalam diet mereka biasa, ini membuatkan protein tambahan tidak amat diperlukan bagi mereka, walaupun mereka mungkin sedikit cerewet atau penyakit kanak-kanak yang –performance tinggi.

Serbuk protein direka dengan menambah sebahagian sempurna dan whey, soya, telur untuk menyediakan kandungan protein yang tinggi kepada atlet dan pembina badan, tetapi suplemen protein yang direka untuk kanak-kanak hanya mengekalkan jurang protein dalam diet kanak-kanak itu yang mungkin berlaku. Jumlah pengambilan protein sebahagian besarnya bergantung kepada berat kanak-kanak. Kanak-kanak berumur antara 6 hingga 15 memerlukan kira-kira setengah gram protein per lb. badan biasanya menggunakan jumlah protein yang diperlukan dan kemudian protein lebihan baki yang dimakan diserap melalui buah pinggang atau disimpan sebagai lemak.

Kerana protein tambahan sering mengandungi tahap tinggi lemak, karbohidrat, gula, warna tiruan serta perisa tambahan, ini adalah alasan bahawa pakar-pakar kesihatan kanak-kanak menasihatkan ibu bapa untuk berpegang kepada sumber-sumber protein makanan keseluruhan diet bagi kanak-kanak. Sesetengah kaya makanan protein seperti ikan tuna, mentega kacang, keju, susu dan lain-lain perlu ditambah dalam jumlah yang mencukupi untuk diet anak anda. Jika anda rasa anda boleh menambah mentega kacang atau mungkin tauhu shake anak anda dan bukannya serbuk yang tiruan.

Anda harus memiliki pengetahuan yang tepat berapa banyak kandungan protein, anak anda memerlukan. Terlebih dos protein untuk kanak-kanak anda akan menyebabkan kesan yang negatif, seperti dehidrasi, masalah buah pinggang dan kehilangan kalsium. Jika anda kanak-kanak yang Hiper aktif, keperluan protein itu mungkin sedikit lebih daripada kanak-kanak biasa. Walaupun dalam keadaan yang penting anda boleh menjalankan dengan diet yang biasa sahaja. Anda boleh menambah ketam, ayam Belanda dan ayam yang mengandungi makanan dalam diet anak anda, susu dan semangkuk bijirin juga boleh berkesan dalam memberi dos tambahan tenaga. Jika dalam kes ini, diet yang biasa tidak menyediakan amaun perlu protein daripada anda perlu berunding, pakar kesihatan kanak-kanak sebelum memperkenalkan anak anda pemakanan tambahan.

Suplemen protein tidak sentiasa Alergi yang percuma, ini adalah alasan bahawa anda perlu berhati-hati Khas jika anak anda alah kepada perkara-perkara tertentu. Ia adalah sentiasa lebih baik mulakan dengan kecil dos serbuk protein emas, daripada apa yang akan digunakan untuk orang dewasa. Anda boleh Tabur pengganti protein pada bijirin, kacau dengan sup atau segelas susu, campuran dalam milkshake, walaupun masak atau Bakar dengan menambahnya di Majlis Makan malam itu. Protein gantian ini adalah mudah dihadam dan tidak menyebabkan kekejangan perut; Selain itu asid amino penting yang ada di dalamnya membantu badan anak anda berfungsi baik, dengan menyediakan tenaga tambahan yang dia memerlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *